ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιφυλάξεις αλλα συγκρατημένη αισιοδοξία η κυβέρνηση για το θέμα του χρέους (video)

Ούτε βήμα πίσω δεν έκανε ο Β. Σόιμπλε για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Προσερχόμενος στο Eurogroup o Γερμανός υπουργός Οικονομικών επανέλαβε όσα δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο Γάλλο ομόλογό του και άφησε νέες αιχμές κατά του Γκάμπριελ.

«Καμία φορά, ξεχνάει κανείς και μέλη της κυβέρνησής μας, ότι δεν μπορεί ο υπουργός Οικονομικών να προσχωρήσει και να κάνει κάτι πέρα από ό,τι έχει αποφασιστεί να κάνει, διότι θα πρέπει να υπάρχει μία εντολή του Κοινοβουλιου. Κανένας δεν θέλει να το κάνει αυτό», είπε ο ΥΠΟΙΚ της Γερμανίας.

«Εκείνο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι αυτό το οποίο αποφασίσαμε πέρσι το καλοκαίρι. Έχουμε ήδη θέσει σε ισχύ τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα μεσοπρόθεσμα θα αποφασιστούν μετά το τέλος του προγράμματος και εξειδικεύσαμε τι θα μπορεί να είναι: Η επιμήκυνση της διάρκειας, ίσως και ορισμένα μέτρα σε ό,τι αφορά τα επιτόκια», σημείωσε ο ίδιος.

Το ελληνικό κοινοβούλιο αποφάσισε τα μέτρα και είναι πολύ σημαντικό βήμα. Θα πάρουμε την έκθεση από τους θεσμούς και θα δούμε πώς αξιολογούν την κατάσταση, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Σόιμπλε εξέφρασε την ελπίδα «να φτάσουμε σε πολιτική συμφωνία», καθώς «συνολικά έχουμε προχωρήσει αρκετά και βρισκόμαστε σε αυτά που είχαμε αποφασίσει τον Μάιο του 2016».

Όπως είπε, ωστόσο, το θέμα της δόσης μπορεί να μην κλείσει σήμερα, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει την επόμενη εβδομάδα με την ολοκλήρωση της τεχνικής διαδικασίας.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version