ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία η κοινωνική δράση «Για ένα πιάτο γεμάτο» στην Π.Ε. Σερρών

Με θέρμη ανταποκρίθηκαν οι πολίτες αλλά και όλοι οι εργαζόμενοι της Περιφερειακής ενότητας Σερρών στην κοινωνική δράση «Για ένα πιάτο γεμάτο» που υλοποίησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δράσης η Π.Ε. Σερρών συγκέντρωσε τρόφιμα τα οποία διατίθενται σε άπορες οικογένειες. Με τη συνδρομή όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών συγκεντρώθηκαν μεγάλες ποσότητες βασικών ειδών (λάδι,γάλα, ζυμαρικά, όσπρια, απορρυπαντικά κ.α.) ως μια μικρή βοήθεια προς τους συνανθρώπους μας που έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Η ανάγκη άλλωστε να στηριχθούν συμπολίτες μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα αποτυπώνεται στο γεγονός ότι 600 οικογένειες στις Σέρρες προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα και άλλα βασικά είδη από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτης ενώ 300 άτομα απευθύνονται στο συσσίτιο της εκκλησίας.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στις υπόλοιπες περιοχές της Π.Ε Σερρών ,καθώς 300 άνθρωποι σιτίζονται δωρεάν στο Σιδηρόκαστρο, 80 στη Νιγρίτα και 80 οικογένειες στη Νέα Ζίχνη.
Να τονίσουμε πως η συγκεκριμένη δράση είχε ανακοινωθεί από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στις 19.11.2014 με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να δηλώνει τα εξής : «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται διαρκώς δίπλα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ανοίγοντας μια “κοινωνική ομπρέλα”. Πρώτη προτεραιότητα για μας αποτελεί η καταπολέμηση της φτώχειας και η αναχαίτιση της ανεργίας. Γι’ αυτό και οι δράσεις αλληλεγγύης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής που σχεδιάζουμε αποτελούν τον κορυφαίο τομέα στην πυραμίδα της πολιτικής μας.
Η νέα μας κοινωνική δράση, με τίτλο “Για ένα πιάτο γεμάτο”, αφορά σε μια εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων, τα οποία θα διαθέσουμε για την κάλυψη των αναγκών των οργανωμένων συσσιτίων εκκλησιών, δήμων και ιδρυμάτων στην Κεντρική Μακεδονία. Τα διαθέσιμα στοιχεία σχετικά με τους άπορους συμπολίτες μας προκαλούν ίλιγγο, καθώς ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 235.000 συνανθρώπους μας, που έχουν την απόλυτη ανάγκη όλων μας».
Η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι έδειξαν το φιλάνθρωπο πρόσωπό τους προς την κατεύθυνση της στήριξης συνανθρώπων μας που έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version