Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μεϊμαράκης | Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους

Συνέχεια στις πιέσεις προς τους άλλους υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας με πολιορκητικό κριό την επίκληση της στήριξης του Κώστα Καραμανλή επιχειρεί να δώσει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με συνέντευξη που παραχωρεί στα Νέα.

«Το καραμανλικό DNA της Νέας Δημοκρατίας μάς εμπνέει όλους» σημειώνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δύο εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου προέδρου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο κεντροδεξιό πολιτικό στίγμα της παράταξης.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει απέναντι στην κυβέρνηση Τσίπρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σημειώνει ότι θα ασκηθεί αντιπολίτευση με «με σύνεση, μέτρο και λογική, χωρίς λαϊκισμούς και ακρότητες». «Στηρίζουμε καθετί το θετικό και προσπαθούμε να διορθώσουμε καθετί το αρνητικό και αν δεν το καταφέρουμε το καταψηφίζουμε» τονίζει ο κ. Μεϊμαράκης εμφατικά, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή του με τη στάση των συνυποψηφίων του που αποκλείουν οποιαδήποτε συναίνεση με την παρούσα κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί του προεδρικού αξιώματος μετά το φιάσκο των πρώτων εκλογών, ο κ. Μεϊμαράκης ισχυρίζεται ότι συνέβαλε τα μέγιστα στη διατήρηση της συνοχής του κόμματος.

Με το βλέμμα στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Μεϊμαράκης τονίζει ότι δίνει «μάχη ιδεών» και πως το δίλημμα «νέος ή παλαιός» είναι τεχνητό και διχαστικό.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης εκφράζει την εκτίμησή του ότι η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί από την πρώτη κιόλας Κυριακή.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Καβάλα το Σάββατο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Το προσεχή Σάββατο 1η Ιουνίου, στην Καβάλα πρόκειται να βρεθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Η επίσκεψη του κ. Ανδρουλάκη εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας του ανά την Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας του κόμματος με τους πολίτες και την προώθηση του προγράμματός του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Καβάλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους και να παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για την ανάπτυξη και την επίλυση των θεμάτων που αντιμετωπίζουν.

Το επίσημο πρόγραμμα της επίσκεψής του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό και έτσι δεν είναι σίγουρο το αν ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας

Την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους μελλοντικούς στόχους που θέτει, αναδεικνύει, μέσα από μια σειρά θεματικών video, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκτός από τις καθημερινές του περιοδείες στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου και τις επαφές του με τους πολίτες, επέλεξε να οπτικοποιήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις σε μια σειρά τομέων πολιτικής. 

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αναδείξει και να επικοινωνήσει το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά και συνολικά από το 2019 μέχρι και σήμερα. 

Η πρώτη παρέμβασή του αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η Κυβέρνηση για τη δεύτερη θητεία της. 

Στη δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο άντεξε την περίοδο της πανδημίας, αλλά ενισχύεται.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία στα 12,8 δις ευρώ, δηλαδή το 5,8% του Α.Ε.Π.

Ειδικά για τα νοσοκομεία υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση 481.000.000 ευρώ, ενώ μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνω από 2 δις ευρώ κατευθύνονται στο χώρο της υγείας.

Εγκρίθηκαν και προχωράνε 6.500 προσλήψεις.  

Ενισχύσαμε με νέα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, δημιουργήσαμε ενιαία λίστα χειρουργείων, ξεκινήσαμε τα απογευματινά χειρουργεία.

Επεκτείναμε το θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Η αναβάθμιση της υγείας αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την μεγαλύτερη πρόκληση της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας.

 

Και θα την πετύχουμε!»

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Παρουσία Φραγκογιάννη-Τοψίδη η Ημερίδα Εξωστρέφειας στην Καβάλα

Παρουσία το Υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χριστόδουλου Τοψίδη πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο ξενοδοχείο Lucy στην Καβάλα η πρώτη Ημερίδα Εξωστρέφειας από την Περιφέρεια Αμ-Θ.

Δειτε φωτογραφιες :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en