ΔΡΑΜΑ

Μετακίνηση ιατρών – Κατάρτιση λίστας ειδικευόμενων ιατρών για τις διακομιδές των θετικών στον ιό COVID ασθενών»

Έχοντας υπόψη :

  1. Την υπ’ αριθμ. αριθμ. πρωί. Γ4β/Γ.Π.οικ.2414/15-01-2020 (ΑΔΑ: Ψ1ΤΙ465ΦΥΟ-Ε6Ε) Απόφαση του Υπουργού Υγείας, «Διορισμός Διοικήτριας στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, αρμοδιότητας 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Καρατζόγλου Θεσσαλονικιάς» (ΦΕΚ 30/17-01-2020 / τ. Υ.Ο.Δ.Δ.).
    2. Τις διατάξεις του Ν. 3329/2005 «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ81/Α 704-04-2005), άρθρο 7, παράγραφος 8, εδάφιο 11.
    3.Το άρθρο 9 του Ν. 3418/2005 – ΦΕΚ  A 287 Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας «1. Ο ιατρός δίνει προτεραιότητα στην προστασία της υγείας του ασθενή.  2. Ο ιατρός δεν μπορεί να αρνείται την προσφορά των υπηρεσιών του για λόγους άσχετους προς την επιστημονική τον επάρκεια, εκτός εάν συντρέχει ειδικός λόγος, που να καθιστά αντικειμενικά αδύνατη την προσφορά των υπηρεσιών του. 3. Ο ιατρός οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες τον για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών ανεξάρτητα από την ειδικότητά του….
    4. Ο ιατρός οφείλει, σε κάθε περίπτωση επέλευσης έκτακτης ανάγκης ή μαζικής καταστροφής, ανεξαρτήτως της ένταξής του σε σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, να προσφέρει τις ιατρικές υπηρεσίες του, έστω και χωρίς αμοιβή ή αποζημίωση.».
    4.Το υπ’ αριθμ. πρωτ. 71604/09-11-2020 έγγραφο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ)
    5.Το γεγονός ότι πρέπει να ενισ/υθούν οι Κλινικές COVID, η Παθολογικής Κλινική και το ΤΕΠ COVID του Νοσοκομείου με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αντιμετώπιση της πανδημίας από τον ιό COVID-19.


Την υπ’ αριθμ. πρωτ. 19072/11-11-2020 εισήγηση των Διευθυντών Παθολογικού και Χειρουργικού Τομέα και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.

 

Αποφασίζει

  1. Την μετακίνηση των κάτωθι ιατρών στις κλινικές COVID-1, COVID-2, ΤΕΠ – COVID και Παθολογική Κλινική.
  • Γεωργιάδης Ηλίας, ειδικευόμενος ΩΡΛ, ο οποίος υπηρετεί στη Χειρουργική,
  • Κωστακίδης Ανδρόνικος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής, ο οποίος υπηρετεί στη Χειρουργική,
  • Γαλιάδης Ελευθέριος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής,
  • Σαρίδης Αλέξανδρος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής,
  • Ακριτίδης Παύλος, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής,

Οι μετακινούμενοι ιατροί θα είναι υπό τον συντονισμό και την επίβλεψη της Διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής ή του εκάστοτε Υπεύθυνου ειδικού ιατρού της Κλινικής.

Την κατάρτιση λίστας ειδικευόμενων ιατρών για την διακομιδή των θετικών στον ιό COVID-19 ασθενών σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στην οποία θα συμμετέχουν:

α) οι εκάστοτε εφημερεύοντες ειδικευόμενοι ιατροί, με πλήρη κάλυψη του Τμήματος από τον εφημερεύοντα Ειδικό ιατρό,

β) αν δεν υπάρχει δυνατότητα από τον εφημερεύοντα ειδικευόμενο ιατρό, τότε θα καλείται άλλος ειδικευόμενος από λίστα που θα καταρτισθεί και θα αποτελείται από μη εφημερεύοντες ειδικευόμενους ιατρούς. Η επιλογή της σειράς προτεραιότητας των ειδικευομένων που θα συνοδεύσουν θα γίνεται από τον Συντονιστή Εφημερίας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version