ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μετά το Πάσχα τα νεότερα για το τμήμα Φυσικής του ΔΙΠΑΕ στην Καβάλα

Σε δηλώσεις προχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στην εκπομπή Αναλυτής του ENA Channel ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος (διαβάστε εδώ) ο οποίος απάντησε γενικά και αόριστα για το μέλλον του τμήματος Φυσικής αλλά και τον ρόλο του Υπουργείου Παιδείας στην τελική απόφαση.

Συρίγος | Μετά την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ η τελική απόφαση

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η τελική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ (Εθνικής Αρχής Ανωτάτης Εκπαίδευσης) η οποία εάν δεν υπάρξει τότε το Υπουργείο δεν μπορεί να προχωρήσει σε καμία απόφαση.

Από την άλλη ο κ. Συρίγος ωστόσο υποστήριξε ότι στρατηγικός σχεδιασμός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης είναι να “αγκαλιάσει” όλη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ κάτι που περιέπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Από την πλευρά του πάντως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δεν έχει λάβει επίσημη τοποθέτηση ενώ κρατά στάση αναμονής, παρά το γεγονός ότι φαίνεται ήδη να έχουν ξεκινήσει κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ των δύο Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Μητρόπουλος | Δεν με ικανοποιεί η τοποθέτηση του Υπουργού

Παράλληλα σε δηλώσεις για τα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Παιδείας προχώρησε ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Καβάλας Θανάσης Μητρόπουλος.

Όπως τόνισε ο ίδιος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την γενική τοποθέτηση του κ. Συρίγου ενώ επισήμανε μάλιστα ότι οι επαφές συνεχίζονται με το Δημοκρίτειο.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως μετά το Πάσχα, και ίσως ακόμα και κοντά στο καλοκαίρι να υπάρξει η τελική εισήγηση της ΕΘΑΑΕ η οποία θα φέρει και την  τελική απόφαση του Υπουργείου ενώ στις 10 Μαϊου έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως στην Καβάλα.

(Η Κεντρική φωτογραφία είναι από την επίσκεψη του Άγγελου Συρίγου στην Καβάλα τον Απρίλιο του 2021)

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version