Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μετά τη VW τι; | Η Μέρκελ χτυπάει τη Liberty του Μαλόουν

Το πολιτικό power game ΗΠΑ – Γερμανίας και οι επιχειρηματικές προεκτάσεις του

Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ανταγωνισμού μπαίνει πλέον η αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρία Liberty Global με αφορμή τη συμφωνία εξαγοράς της Βέλγικης εταιρίας τηλεφωνίας Base. Αν και εκ πρώτης όψεως φαίνεται για μια τυπική διαδικασία μια πιο προσεκτική ανάγνωση των γεγονότων και των καταστάσεων αποδεικνύει ότι η υπόθεση έχει πολιτική «ουρά».

Να σημειωθεί πως επικεφαλής της Liberty Global είναι ο John Malone, ο οποίος έχει το προσωνύμιο «Βαρόνος», πρόσωπο που έχει αυξημένο ειδικό βάρος στα media και έχει διαδραματίσει ρόλο και σε πολιτικές εξελίξεις, ενώ έχει στο παρελθόν αποπειραθεί να μπει στη γερμανική αγορά αλλά ανεπιτυχώς.

Η Liberty Global είχε βρεθεί πολύ κοντά στην εξαγορά της από τη Vodafone, με τις συνομιλίες να καταρρέουν στις 28 Σεπτεμβρίου φέτος, υπό την πίεση των ελεγκτικών αρχών.

Προ τετραετίας ο John Malone ήταν αυτός που ανέλαβε πρωτοβουλία να μπει στη βρετανική αγορά media την περίοδο της κατάρρευσης του Ρούπερτ Μέρντοχ υπό το βάρος του σκανδάλου των υποκλοπών, κίνηση η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Το 2013 η Liberty Global επανήλθε στο προσκήνιο εξαγοράζοντας τη βρετανική Virgin Media, κίνηση που προκάλεσε πολιτικό σεισμό, καθώς ερμηνεύθηκε ως προάγγελος ανατροπής του πολιτικού status quo στη Βρετανία και την Ευρώπη, καθώς ο John Malone χαρακτηρίζεται ως ό «βραχίονας» της πολιτικής Ομπάμα στα Media και εκφραστής των των απόψεων-θέσεων των δημοκρατικών και των Σοσιαλδημοκρατών.

Για να ολοκληρωθεί το παζλ αρκεί να προστεθεί και η υπόθεση της Volkswagen την οποία αποκάλυψαν και αμερικανικές αρχές.

Υπ αυτό το πρίσμα ο John Malone δεν αποτελεί έναν τυπικό επιχειρηματία ο οποίος αναζητά ευκαιρίες αλλά μια εξόχως πολιτική προσωπικότητα η οποία εντάσσεται σε διεθνή power games.

Σε αυτό το πλαίσιο η στοχοποίηση του deal της Liberty Global με τη βέλγικη Base είναι πιο πολύ ένα πολιτικό μήνυμα της Άνγκελα Μέρκελ προς τον Μπαράκ Ομπάμα και λιγότερο μια υπόθεση λειτουργίας της αγοράς.

Η ανάδειξή της σε αυτή τη φάση και ενώ το σκάνδαλο της VW παραμένει ζεστό αποκαλύπτει όμως την εσωτερική πίεση που υφίσταται η Γερμανίδα Καγκελάριος τόσο από τα επιχειρηματικά λόμπυ όσο και από πολιτικούς.

Η εμπλοκή όμως της αρμόδιας επιτρόπου της Κομισιόν 

 

sofokleousin.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Άφθονο φαγητό και ποτό στο γλέντι για την Πρωτομαγιά στο Κοκκινόχωμα

Μετά από αρκετά χρόνια ξανά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος, κάτοικοι αλλά και φίλοι του χωριού βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 7 Μαϊου στα Πλατάνια Κοκκινοχώματος Καβάλας να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Σούβλες, ψησταριές, άφθονο κρασί αλλά και καλή διάθεση πλαισίωσαν την σημερινή ημέρα.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Το κάψιμο του Ιούδα στην Παναγία της Θάσου

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε το Έθιμο του Καψίματος του Ιούδα από το Σύλλογο, την Κυριακή του Πάσχα, με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού της Παναγίας για να το παρακολουθήσει, μαζί με τη “λειτουργία της αγάπης”, τη μοναδική που πραγματοποιείται στο νησί της Θάσου, λόγω του εθίμου.

Όπως θέλει το έθιμο, προηγήθηκε η περιφορά του ομοιώματος του Ιούδα στο χωριό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην εκκλησία όπου και κάηκε με το άκουσμα του “Χριστός Ανέστη”.

Φυσικά υπήρχε και το κείμενο που συνοδεύει πάντα το έθιμο, με τον πύρινο λόγο του Ιούδα, ο οποίος καυτηρίασε τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en