ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα από την ΕΤΕπ

Ένα νέο, μεγάλο επενδυτικό – αναπτυξιακό σχέδιο για τη Χώρα μας, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο γενικός διευθυντής, Luca Lazzaroli. 

Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού, με τον Πρόεδρο της Τράπεζας, Werner Hoyer. 

Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 12  Ιουνίου στο Υπουργείο Οικονομικών σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε μέχρι τις 15 Ιουλίου, να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του εν λόγω σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίηση του. 

«Το επενδυτικό αυτό σχέδιο θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της Ελληνικής κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, που θα έχει ως βασικούς πυλώνες: Την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της Ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Χώρα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, το θέμα των μεταρρυθμίσεων συζητείται το απόγευμα στο Παρίσι, στη συνάντηση που έχει ο κ. Βαρουφάκης με τον Γ.Γ. του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version