ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλη προσοχή στην αλλαγή παρόχου και στην ρήτρα αναπροσαρμογής

Την μεγάλη προσοχή των καταναλωτών επισήμανε η πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας Κατερίνα Γεροστεργίου σε δηλώσεις της στο enanews.gr.

Πιο συγκεκριμένα η κ.α Γεροστεργίου έκανε λόγο ότι θα πρέπει οι καταναλωτές να μην συναινούν και να μην προχωρούν σε καμία συμφωνία μέσω τηλεφώνου καθώς εκεί κρύβονται παγίδες. Θα πρέπει οι ίδιοι να βρεθούν σε κάποιο γραφείο παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος και να ενημερωθούν πλήρως από τους υπαλλήλους προτού κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια καθώς οι ρήτρες αναπροσαρμογής του κάθε παρόχου είναι διαφορετικές και δυστυχώς είναι υπέρογκοι εάν κάποιος καταναλωτής επιθυμεί να αποχωρήσει από κάποια εταιρία.

Τι είναι η Ρήτρα Αναπροσαρμογής

Η χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα μέγεθος χρηματιστηριακό που μεταβάλλεται καθημερινά και καθορίζει την τιμή με την οποία αγοράζει ηλεκτρική ενέργεια καθημερινά ο όποιος Πάροχος.

Στα συμβόλαια που έχουμε υπογράψει με την ΔΕΗ ή τους Παρόχους, στα ψιλά γράμματα, αναφέρεται ότι όταν η τιμή χονδρικής του ρεύματος ξεπερνάει ένα επίπεδο, τότε οι καταναλωτές λιανικής, πληρώνουμε επιπλέον ρεύμα με βάση ένα συγκεκριμένο μαθηματικό τύπο.

Αυτός ο μαθηματικός τύπος, τα προηγούμενα χρόνια που η τιμή χονδρικής κυμαίνονταν κάτω από αυτό το επίπεδο, δεν είχε ενεργοποιηθεί, άρα δεν βλέπαμε στους λογαριασμούς αυτές τις επιπλέον χρεώσεις.

Από τον Μάιο του 2021, η χονδρική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει ξεπεράσει το επίπεδο των 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να εμφανίζονται αυτές οι επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version