Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Μεγάλη κόντρα Θράκης VS Καβάλας-Θάσου για την τουριστική προβολή

Με Δελτίο Τύπου απάντησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μιχάλης Αμοιρίδης, στα “χλιαρά” και δικαιολογημένα παράπονα των ΜΜΕ της Καβάλας και Θάσου, όσον αφορά την μειωμένη προβολή της περιοχή τους, μέσα από τα νέα διαδικτυακά εργαλεία που παρουσίασε πρόσφατα η Περιφέρεια μας.

Στο Δελτίο Τύπου ο κ. Αμοιρίδης, εν πολλοίς παραδέχεται την μειωμένη προβολή της Καβάλας-Θάσου σε σχέση με την Θράκη και υπόσχεται ότι θα αποκατασταθεί στο μέλλον.  Εξάρει επίσης τις προσπάθειες του περιφερειάρχη και ιδιαίτερα στην αγορά της Ρουμανίας, αλλά και προτρέπει τους Καβαλιώτες και Θάσιους να αφήσουν κατά μέρος τους τοπικισμούς διότι κανείς δεν θα αδικηθεί.

Εγκαλεί δηλαδή τα ΜΜΕ ο κ. Αμοιρίδης για τοπικισμό. Από την άλλη στα ρεπορτάζ που είδαμε στο ΕΝΑ CHANNEL ο Δήμαρχος Θάσου, η Δήμαρχος Καβάλας και παράγοντες του Τουρισμού από Καβάλα και Θάσο, δήλωσαν ότι δεν πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα στο γεγονός της υποβαθμισμένης τουριστικής προβολής της περιοχής τους, αλλά να στηρίξουμε την προσπάθεια της Περιφέρειας για την γενικότερη Τουριστική προβολή της ΑΜΘ…

Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, πριν σας παραθέσουμε το Δελτίο Τύπου του κ. Αμοιρίδη, είμαστε υποχρεωμένοι να σας θυμίσουμε την σφοδρή επίθεση που δέχτηκε ο ίδιος, στην γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 από τον σύνδεσμο ξενοδόχων Θράκης και ιδιαίτερα τον πρόεδρό του, καθώς και τα ΜΜΕ της περιοχής, όσον αφορά την μειωμένη τουριστική προβολή που τυγχάνει η Θράκη σε σχέση με την Καβάλα και Θάσο.

Είναι παράξενο που ο κ. Αμοιρίδης δεν αισθάνθηκε και τότε την ανάγκη να εκδώσει κάποιο αντίστοιχο Δελτίο Τύπου με αποδέκτες τους φίλους Θρακιώτες ξενοδόχους, προτρέποντας και αυτούς να αφήσουν τους τοπικισμούς κατά μέρος. Πιθανώς να πίστευε ότι έχουν δίκιο…

Οι ξενοδόχοι λοιπόν της Θράκης, (που κανονικά θα έπρεπε να είναι σύνδεσμος ξενοδόχων ΑΜΘ και όχι μόνο Θράκης) επεσήμαναν στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν τον Μάρτιο στον κ. Αμοιρίδη, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και έθεσαν τα παράπονά και τους προβληματισμούς τους για την ανύπαρκτη προβολή της περιοχής, (Θράκη) από την περιφέρεια και ζήτησαν άμεσες ενέργειες και αποτελέσματα, τονίζοντας παράλληλα και την αποτυχία της προηγούμενης αρχής, σε ότι αφορά τον κλάδο, την τελευταία τριετία.

Στην εισήγησή του ο κ. Χατζηκωνσταντίνου (Πρόεδρος Ξενοδόχων Θράκης) παρουσίασε σε πίνακα τα στοιχεία που αφορούν τις διανυκτερεύσεις και την πτώση τους, σε επίπεδο περιφέρειας για το 2014 λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Έχουμε τουρισμό δύο ταχυτήτων. Η Θράκη τα τρία τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει τη θέση της κι αυτό επιδέχεται πολλαπλής ερμηνείας. Περιμένουμε από την καινούργια περιφερειακή αυτοδιοίκηση να επιδείξει την ευαισθησία που επιβάλλει η θέση της, ούτως ώστε αυτές οι ανισορροπίες και οι στρεβλώσεις οι οποίες για δεκαετίες είχαν καλλιεργηθεί μέσα στην περιφέρεια και ειδικά στον τουρισμό να αρχίσουν να αμβλύνονται. Μέχρι τώρα δεν είδαμε κάτι, αφού υπήρχε το ελαφρυντικό ότι υπάρχει νέα διοίκηση. Τώρα λοιπόν που συμπληρώθηκε το εξάμηνο κ. αντιπεριφερειάρχη, υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό σε σας», τόνισε απευθυνόμενος στον κ. Αμοιρίδη

Και προσέξτε πως συνέχισε η εκδήλωση που εξελίχθηκε σε ανοιχτή διαμάχη Καβάλας-Θάσου με Θράκη….

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, οι τόνοι ανέβηκαν με τον πρόεδρο των ξενοδόχων κ. Κώστα Χατζηκωνσταντίνου να κάνει λόγο στην εισήγησή του, για προώθηση άλλων περιοχών, όπως της Καβάλας και της Θάσου, από την νέα περιφερειακή αρχή.

«Βαρέθηκα να ακούω δικαιολογίες. Θέλω να ακούσω λύσεις και θέλω ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι να σπάσουν αυγά και να κάνουν ομελέτα. Δεν ανέχομαι να κάνετε «αβάντα» σε Καβάλα και Θάσο και δεν βλέπω την ίδια ευαισθησία  για το Πόρτο Λάγος, τη Μαρώνεια,  την Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού, υποσχέθηκε ότι η περιφιπέρεια ΑΜΘ, θα είναι κοντά στους ξενοδόχους της Θράκης και είπε ότι ετοιμάζεται προώθηση της περιοχής και τουριστική προβολή με φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Μήπως τίποτα δεν είναι τυχαίο….!!!! 

Ας διαβάσουμε όμως και το Δελτίο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού με αποδέκτες τα ΜΜΕ της Καβάλας και όχι μόνο.!

“Την Παρασκευή 28 Αυγούστου παρουσιάσαμε τα νέα διαδικτυακά εργαλεία τουριστικής προβολής. Τα συγκεκριμένα εργαλεία είναι υπό εμπλουτισμό και αυτό θα είναι μία διαρκής δραστηριότητα με παράλληλη επικαιροποίηση δεδομένων σε τακτά διαστήματα. Οι παρατηρήσεις που τέθηκαν όσον αφορά την τουριστική ιστοσελίδα της ΠΑΜ-Θ, θα ληφθούν σοβαρά υπόψη ώστε να βελτιωθεί το περιεχόμενο της. Είναι άλλωστε αναγκαίες για την άρτια ολοκλήρωση και συνεπώς καλοδεχούμενες όπως και η προσθήκη από μέρους των Δήμων και λοιπών φορέων, φωτογραφικού και πληροφοριακού υλικού και άλλων σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος, στέλνοντας τα δεδομένα στο helpdesk.jti@gmail.com για να καταχωρηθούν στην ιστοσελίδα και την τράπεζα τουριστικού υλικού.

Αυτό που παρουσιάστηκε δεν είναι στατικό ούτε περιορισμένο. Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο καταγραφής και προβολής, σε πολλές γλώσσες, του συνόλου του τουριστικού προϊόντος της ΠΑΜ-Θ και όχι μόνο των παραλιών της.

H νέα τουριστική ιστοσελίδα, σε συνάρτηση με την αποθήκη τουριστικού υλικού, την εφαρμογή για κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένα αυτοτροφοδοτούμενο σύστημα μέσων διαδικτυακής ενημέρωσης, που θα προβάλουν το σύνολο των αξιοθέατων της ΠΑΜ-Θ. Στην παρουσίαση ζητήθηκε να υιοθετηθεί το τουριστικό λογότυπο αλλά και να εμπλουτιστεί η αποθήκη τουριστικού υλικού από τους Δήμους, φορείς και ιδιώτες. Λειτουργούμε ως ομπρέλα συνεκτική και όχι ανταγωνιστικά. Θα κάνουμε αυτό που μας αναλογεί και ελπίζουμε ότι το ίδιο θα πράξει και ο καθένας για το δικό του κομμάτι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του. Σε αυτό θέλουμε την ενεργή συνδρομή όλων και τη συνεργασία.

Είναι η ώρα να αφήσουμε κατά μέρος τους τοπικισμούς, κανείς δεν θα αδικηθεί. Είναι η ώρα να προχωρήσουμε στην επίτευξη στόχων για το κοινό καλό. Δεν πρέπει να χάνουμε την ουσία, την οποία τη φετινή περίοδο την υπηρετήσαμε με καθαρή στόχευση από τον Περιφερειάρχη και ορατά αποτελέσματα από όλους και σε όλο το μήκος και πλάτος της ΠΑΜ-Θ. Μεγάλη η αύξηση αλλοδαπών επισκεπτών, κυρίως Ρουμάνων, σε μία περίοδο με ιδιαίτερες δυσκολίες, με αποκορύφωμα τα γεγονότα του Ιούλιου και τις τωρινές εκλογικές διαδικασίες. Η Καβάλα και η Θάσος και επιπλέον άλλων δράσεων προβολής και προσέγγισης αγορών και κορυφαίων τουριστικών πρακτόρων του εξωτερικού, αποτέλεσαν πολλάκις θέμα σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ και κυρίως της Ρουμανίας, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα τους και έχοντας τα φετινά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ο Περιφερειάρχης κος Γιώργος Παυλίδης, έχει προγραμματίσει για την επόμενη πενταετία, ισχυρά χρηματοδοτικά εργαλεία για την τουριστική ανάπτυξη σε επίπεδο σχεδιασμού και αναδιαμόρφωσης – επικαιροποίησης της ταυτότητας της ΠΑΜ-Θ, σε μέσα σύγχρονης προβολής της, στην ανάπτυξη άμεσων και έμμεσων υποδομών και στην υποστήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας.

Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αποτελεί ένα ψηφιδωτό του οποίου οι επιμέρους ψηφίδες θα έχουν το ρόλο και την προβολή που τους πρέπει και όλες μαζί θα αναδείξουν ένα ποιοτικό προορισμό 4 εποχών. Τα πρώτα αποτελέσματα φάνηκαν με την αντίδραση μας σε αυτή την πρωτοφανή κρίση. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, θα εντείνει τις προσπάθειες της και θα σταθεί δίπλα στους επαγγελματίες του τουρισμού.”

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας |120 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο ως ασπίδα αλληλεγγύης

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ένα φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τοποθετημένο στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Σκοπός και λόγος ύπαρξής του σωματείου αυτού, είναι σαφώς η προσφορά πάσης φύσεως στήριξης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου ατόμου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en