ΚΑΒΑΛΑ

Μεγάλη ευκαιρία για τον τόπο μας το πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Καβάλας για την αλιεία

Στις 2 Νοεμβρίου 2016 είχαμε επισημάνει με ανακοίνωσή μας τη σημασία του ειδικού μονοταμειακού προγράμματος για την αλιεία που είχε εγκριθεί από το ΕΠ Αλιείας και Θάλασσας (ΕΠΑΛ 2014-2020) μετά από την επίμονη και αποτελεσματική προσπάθεια και τη συστηματική δουλειά της Αναπτυξιακής Καβάλας. ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, αφού είναι το μοναδικό στο είδος του που εγκρίθηκε σε ολόκληρη τη χώρα!

Ένα χρόνο μετά περίπου, η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΑΛ 2014-2020 ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, διοργανώνοντας στην Καβάλα τη 2η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΠΑΛ την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου. Η συνεδρίαση αυτή σηματοδοτεί ουσιαστικά την έναρξη υλοποίησης ολόκληρου του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Αλιεία για αυτή την προγραμματική περίοδο (2014-2020).

ΟΠΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, καθώς έχει διαθέσιμες σημαντικές χρηματοδοτήσεις που θα φτάσουν τα 7 εκατ. ευρώ μαζί με την ιδιωτική συγχρηματοδότηση. Είναι βέβαιο ότι μπορούν στο πρόγραμμα να ενταχθούν άμεσα τόσο ιδιωτικές επενδύσεις όσο και δημόσια έργα, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ!

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΑΥΤΟ.

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ, ώστε να συμβάλλει και εκείνη με προτάσεις, δράσεις και στόχους στην προετοιμασία τέτοιων προγραμμάτων.

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση
Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 
Ο Επικεφαλής
 
Μάκης Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version