Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μείωση 30% στις ασφαλιστικές εισφορές του ΟΑΕΕ | Ρυθμίσεις και “μπόνους” επιστροφής χρημάτων κρύβουν οι 100 δόσεις

Στη μείωση έως και 30% της μηνιαίας εισφοράς σε όλες τις ασφαλιστικές κατηγορίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και ταυτόχρονα στην εθελοντική αναδρομική επιλογή χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης με αντίστοιχη μείωση εισφορών σε όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, προχωράει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οπως αποκαλύπτει η Realnews, έως το τέλος του μήνα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρηματιών ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ, θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση, δίνοντας λύση στο διττό πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν 1 εκατομμύριο ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας, όπου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 7,5 δισ. Ευρώ.

 

Ρυθμίσεις και “μπόνους” επιστροφής χρημάτων κρύβουν οι 100 δόσεις

Εκπλήξεις που φτάνουν μέχρι και σε επιστροφή ποσών από δόσεις που έχουν ήδη πληρωθεί στα Ταμεία και θα δίδονται με τη μορφή της μείωσης του τελικού ποσού της οφειλής, κρύβει η νέα ρύθμιση χρεών την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν πάνω από 3 εκατ. πολίτες για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Κοινά στοιχεία

Η ρύθμιση έχει κοινά στοιχεία και για τις δυο περιπτώσεις.

* Οσοι χρωστούν στην εφορία και σε ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να κάνουν ρύθμιση «πακέτο» με τον ίδιο αριθμό δόσεων, αλλά με διαφορετικά ποσά, ανάλογα με την οφειλή που ρυθμίζουν.

* Οσοι χρωστούν κύρια οφειλή χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις μέχρι 15.000 ευρώ, είτε στην εφορία, είτε στα ασφαλιστικά ταμεία, μπορούν να τα πληρώσουν με δόσεις που φτάνουν ως και τις 100.

* Οσοι έχουν κύρια οφειλή άνω των 15.000 ευρώ και μέχρι του ενός εκατομμυρίου ευρώ έχουν δικαίωμα να τη ρυθμίσουν επιλέγοντας μέχρι και 72 δόσεις.

Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος που χρωστά στην εφορία 5.000 ευρώ, μπορεί να τα πληρώσει σε 100 δόσεις, ενώ αν χρωστά και σε ασφαλιστικό ταμείο (π.χ. ΟΑΕΕ) άλλα 8.000 ευρώ θα μπουν και αυτά σε ρύθμιση 100 δόσεων μεν, αλλά το ποσό που θα πληρώνει για την εφορία θα είναι διαφορετικό από το ποσό που θα καταβάλλει για την οφειλή προς το ασφαλιστικό του ταμείο.

Δεύτερη ευκαιρία

Αν τώρα χάσει τη μια ρύθμιση θα μπορεί να συνεχίζει στην άλλη, ενώ για τις δόσεις που έχασε θα του δοθεί και δεύτερη ευκαιρία, αρκεί να αποδείξει ότι διέκοψε τη ρύθμιση «για λόγους ανωτέρας βίας». Αυτοί οι λόγοι μπορεί να είναι οικονομικοί (π.χ. πρόσθετη επιβάρυνση από τρέχουσες εισφορές και άλλες υποχρεώσεις), αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εξειδικευθεί.

Η έκπληξη

Η ρύθμιση στα Ταμεία κρύβει κέρδη που φτάνουν μέχρι και στην «επιστροφή» δόσεων που θα πάρουν με τη μορφή του κουρέματος της τελικής τους οφειλής όσοι είχαν ενταχθεί στην παλιά ρύθμιση της νέας αρχής (έως 48 δόσεις για χρέη μέχρι το τέλος του 2012) ή της πάγιας ρύθμισης (12 δόσεις για χρέη από 2013 και μετά) και είναι συνεπείς μέχρι σήμερα.

Υποβολή

Για τη ρύθμιση χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι αιτήσεις υποβάλλονται:

* Στα περιφερειακά Κέντρα Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και στις Υπηρεσίες Ταμείου των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ.

* Στα κατά τόπους περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και άλλων φορέων.

Στη ρύθμιση υπάγονται οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες την 1η/10/2014.

Ειδικά για τα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οφειλές που ρυθμίζονται είναι όσες βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 31/8/2014.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι να έχουν πληρωθεί οι τρέχουσες εισφορές από το μήνα Σεπτέμβριο και εφεξής.

Ένταξη ΕΝΦΙΑ

Αντίθετα, οι 12 σταθερές δόσεις ισχύουν για τα χρέη προς την εφορία. Έτσι ένας φορολογούμενος, αν δεν πλήρωνε τον ΕΝΦΙΑ και έχει παλιές οφειλές, μπορεί να κάνει ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις και για τις παλιές οφειλές που έγιναν ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου να κάνει ξεχωριστή ρύθμιση έως 72 και 100 δόσεις.

Οι παγίδες

Η ρύθμιση κρύβει και παγίδες σε τρία τουλάχιστον σημεία:

* Παγίδα κατασχέσεων: Οι οφειλέτες θα πρέπει μέσα στο πρώτο εξάμηνο από την ημερομηνία ένταξής τους να μη χάσουν ούτε μία δόση και κυρίως να μην καθυστερήσουν καμία από τις τρέχουσες εισφορές τους. Αν μείνει απλήρωτη, τότε αυτόματα ο φορολογούμενος μένει εκτός ρύθμισης και ενεργοποιείται η διαδικασία των κατασχέσεων.

* Συμψηφισμός επιστροφών φόρου με 1/7 της οφειλής. Ακόμη και με ένταξη στη ρύθμιση θα γίνεται συμψηφισμός με ποσό έως το 1/7 των εναπομεινασών δόσεων. Δηλαδή σε οφειλή 10.000 ευρώ θα μπορεί να παρακρατούνται και να συμψηφίζονται επιστροφές φόρου, μέχρι του ποσού των 1.428 ευρώ.

* Παγίδα λόγω βεβαρημένου φορολογικού μητρώου. Όσοι δεν έχουν καθαρό φορολογικό μητρώο και έχουν υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις για πλαστά και εικονικά τιμολόγια ή δεν έχουν υποβάλει φορολογικές δηλώσεις, δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν χρέη στα ταμεία.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Έρχεται ένα… αλλιώτικο καλοκαίρι: Αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στις παραλίες!

Το φετινό καλοκαίρι υπόσχεται να είναι διαφορετικό για τους λουόμενους στις ελληνικές παραλίες, καθώς οι αρχές ανακοινώνουν την εφαρμογή ενός νέου μέτρου: αστυνομικοί θα κάνουν περιπολίες στις παραλίες για την ενίσχυση της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στη διασφάλιση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και στην πρόληψη της παραβατικότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στις δημοφιλείς τουριστικές περιοχές.

Οι αστυνομικοί θα περιπολούν τόσο με πεζές όσο και με μηχανοκίνητες ομάδες, προσφέροντας έτσι μια διαρκή παρουσία που θα λειτουργεί αποτρεπτικά για κάθε είδους αδικήματα. Επιπλέον, θα βρίσκονται σε ετοιμότητα να βοηθήσουν τους πολίτες σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή ατυχημάτων, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους άμεσα και αποτελεσματικά.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ήδη προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις. Από τη μία πλευρά, πολλοί πολίτες και τουρίστες νιώθουν πιο ασφαλείς με την παρουσία των αστυνομικών στις παραλίες, ενώ από την άλλη, υπάρχουν ανησυχίες για την αίσθηση της ιδιωτικότητας και της ελευθερίας που παραδοσιακά προσφέρουν οι παραλίες. Οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι η παρουσία των αστυνομικών θα είναι διακριτική και στοχεύει αποκλειστικά στην πρόληψη και την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών.

Την συγκεκριμένη απόφαση σχολίασε στο πλαίσιο της εκπομπής Αναλυτής του ENA Channel ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Καβάλας Νίκος Ίμβρος :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στην Κομοτηνή ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

Τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, κλιμάκιο της ΝΔ με επικεφαλής τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη και τον επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ, βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον βουλευτή Σερρών και Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας Τάσο Χατζηβασιλείου και τον Γενικό Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Δημήτρη Γαλαμάτη.

Στην σύσκεψη που ακολούθησε έγινε ανταλλαγή απόψεων και ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που έχουν οι τακτικές επισκέψεις των υπουργών και από η συζήτηση από κοντά των προβλημάτων της Περιφέρειας και μάλιστα δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί λύσεις, για ορισμένα από αυτά και μεταξύ αυτών ανέφερε και το Φράγμα του Μαρμαρά στο Δήμο Παγγαίου.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στα φοιτητικά του χρόνια στην Κομοτηνή, στους αγώνες που συμμετείχε και μεταξύ αυτών ανέφερε και την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ σημείωσε ότι η ενίσχυση του Δ.Π.Θ. είναι ένα από τα βήμα που ήδη έχουν δρομολογηθεί, για την ανάδειξη της Περιφέρειας σε ακρογωνιαίο λίθο της χώρας και της ενίσχυσης της σε όλα τα επίπεδα.

Σε παρέμβασή του ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο θετικό αντίκτυπο που έχουν οι συχνές παρουσίες των υπουργών στην επαρχία και η εξέταση των προβλημάτων από κοντά και σημείωσε ότι θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να ενταχθεί στις δράσεις της κυβέρνησης, η παρουσία των υπουργών στην επαρχία, κοντά στα προβλήματα των πολιτών, τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νο1 στην Ελλάδα η RE/MAX Choice του ομίλου εταιρειών Κουρτίδη για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 22ο Πανελλαδικό συνέδριο της RE/MAX Greece
Με τεράστια συμμετοχή και σε κλίμα ενθουσιασμού ολοκληρώθηκε το 22 ο Πανελλαδικό
συνέδριο της RE/MAX Ελλάς στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31
Μάιου και το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ –
HELEXPO. Ήταν ένα διήμερο με εξαιρετικές εισηγήσεις και σπουδαίους ομιλητές, στο οποίο
έδωσαν το παρών περισσότερα από 500 μέλη του δικτύου από κάθε σημείο της Ελλάδας.
Ανάμεσά τους και όλη η ομάδα συνεργατών της RE/MAX Choice, η οποία γιόρτασε τις νέες
σπουδαίες επιτυχίες της προηγούμενης χρονιάς, στην εντυπωσιακή βραδιά απονομής
βραβείων που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου.
Στη λαμπερή εκδήλωση «Night of the Stars Gala», παρέλαβαν τα βραβεία τους όλα τα μέλη
και τα γραφεία του δικτύου της RE/MAX Ελλάς που ξεχώρισαν το 2023. Για την RE/MAX
Choice η βραδιά έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το γραφείο της Παραλίας
Οφρυνίου κατέκτησε την «1 η θέση σε Παραγωγή» στην Ελλάδα για δεύτερη συνεχόμενη
χρονιά, ενώ παράλληλα, για πρώτη φορά, έφτασε στην κορυφή και στην κατηγορία των
Πράξεων. Εξίσου σημαντικές ήταν και οι υπόλοιπες διακρίσεις που έλαβε με τα γραφεία, τις
ομάδες και τους συνεργάτες να παραλαμβάνουν τα βραβεία τους για όλα όσα κατάφεραν.
 Το γραφείο της RE/MAX Choice Καβάλας κατέκτησε την 3 η θέση Πανελλαδικά
 Η RE/MAX Choice Δράμας κατέκτησε την 13 η θέση
 Η RE/MAX Choice Σερρών κατέκτησε την 14 η θέση
Στην κατηγορία των Team Leaders κατέκτησε μια σπουδαία πρωτιά για τη χώρα, καθώς
ομάδα της RE/MAX Choice στην Παραλία Οφρυνίου είναι η πρώτη ομάδα συνεργατών στην
Ελλάδα που κατάφερε να λάβει το παγκόσμιο βραβείο της RE/MAX, «Diamond».
Παράλληλα, με πολύ υψηλές θέσεις διακρίθηκαν και οι υπόλοιποι Σύμβουλοι Ακινήτων της.
Οι μεγάλες αυτές διακρίσεις είναι ακόμη μια απόδειξη του κορυφαίου επιπέδου υπηρεσιών
της RE/MAX Choice. Η πολυβραβευμένη κτηματομεσιτική εταιρεία της Kourtidis Group,
διαθέτει 6 γραφεία σε Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Ν. Ηρακλείτσα, Σέρρες, Δράμα και στο
νησί της Θάσου και κατέχει ισχυρή παρουσία στον χώρο των αγοραπωλησιών για
περισσότερο από μια δεκαετία.
Το διήμερο συνέδριο της RE/MAX Ελλάς αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για όλα τα μέλη
του δικτύου να συναντηθούν για ακόμη μία φορά, να μοιραστούν σκέψεις, δυνατές

εμπειρίες αλλά και ιδέες. Το πρόγραμμα ήταν γεμάτο εισηγήσεις που ενέπνευσαν όλους
τους συμμετέχοντες. Ο κ. Στέλιος Σαμολαδάς, Regional Director της RE/MAX Ελλάς, ο κ. Gil
Li-ran Coach και Trainer από την RE/MAX Israel, ο κ. Dario Castiglia Regional Owner της
RE/MAX Italy και ο κ. Alfonso Cassarino Team Leader της RE/MAX Class 5 από την Ιταλία,
εξέφρασαν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και όραμα και μίλησαν για τις δυνατές εμπειρίες
που προσφέρει η οικογένεια της RE/MAX. Στη συνέχεια, οι κορυφαίοι Σύμβουλοι Ακινήτων
του δικτύου μίλησαν για τις σπουδαίες εμπειρίες που τους προσφέρει η δουλειά τους αλλά
και για τα μυστικά της επιτυχίας τους. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και η Team Kariani από
την RE/MAX Choice, που κρατά σταθερά τη θέση της στην κορυφή. Τέλος, το συνέδριο
ολοκληρώθηκε με τον σπουδαίο ομιλητή και Deputy Director της Regeneration κ.
Κωνσταντίνο Κίντζιο, ο οποίος ευαισθητοποίησε το κοινό σε έναν πραγματικά εξαιρετικό
και πρωτότυπο διάλογο με τον κ. Σαμολαδά.
Ο Broker/Owner της RE/MAX Choice κ. Νίκος Κουρτίδης, με δηλώσεις του εξέφρασε τη
συγκίνησή του αναφέροντας: «Ζούμε πραγματικά μοναδικές στιγμές με όλους τους
συνεργάτες μας, που με σκληρή δουλειά και ομαδικότητα καταφέραμε να φτάσουμε την
RE/MAX Choice για ακόμη μία χρονιά στην κορυφή. Ευχαριστούμε την RE/MAX Ελλάς για
την φιλοξενία και για όλη αυτή τη σπουδαία διοργάνωση».
Η κ. Κωνσταντίνα Δημητρόβα, Broker/Owner της RE/MAX Choice, συμπλήρωσε από την
πλευρά της: «Το διήμερο αυτό νιώσαμε όλοι, ακόμη μία φορά πόσο ισχυρή και ενωμένη
είναι η μεγάλη οικογένεια της RE/MAX. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ομάδα μας,
μετά από κόπο κατορθώνει τέτοιες πρωτιές. Ευχαριστούμε την RE/MAX Ελλάς για όλα όσα
συνεχίζει να μας προσφέρει».

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en