Quantcast
Connect with us

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαρτίνς | “Mπορούμε να περάσουμε και φέτος την Άρσεναλ”

Απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του πως μπορούν να κάνουν το «repeat», αποκλείοντας δηλαδή την Άρσεναλ για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο Europa League έχει ο Πέδρο Μαρτίνς. Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο αγώνα με την ομάδα του Λονδίνου για τους «16» της διοργάνωσης (11/3, 22:00, Cosmote Sport 2), ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν ξεκάθαρος, ανήμερα των 96ων γενεθλίων της ομάδας του Πειραιά: «Mπορούμε να περάσουμε και φέτος την Άρσεναλ».

«Δεν θέλουμε να δούμε δύο καλές ομάδες, αλλά τρεις. Να δούμε δύο καλές ομάδες και έναν καλό διαιτητή, για να δούμε ένα πολύ καλό θέαμα», σχολίασε με… νόημα ο προπονητής του Ολυμπιακού που παρουσιάστηκε αισιόδοξος για τη συμμετοχή του Μπα.

Αναλυτικά, ο Πέδρο Μαρτίνς δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον πρώτο αγώνα με την Άρσεναλ:

Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να επαναλάβει το περσινό θαύμα, ο Μαρτίνς επισήμανε: «Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θαύματα. Δεν γίνονται ούτε μικρά ούτε μεγάλα θαύματα. Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τρεις συνεχόμενες επιτυχημένες χρονιές στην Ευρώπη. Υπάρχει μόνο πάρα πολλή δουλειά. Ο Ολυμπιακός παίζει με χαρακτήρα, συγκεκριμένη ταυτότητα κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αντιμετωπίζουμε έναν μεγάλο αντίπαλο, αλλά έχουμε μάθει να μην αλλάζουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας, όσο μεγάλος κι αν είναι ο αντίπαλος. Αυτός είναι ο τρόπος του Ολυμπιακού, μια πολύ δυνατή νοοτροπία. Και γι’ αυτούς τους λόγους πιστεύουμε πως μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση».

Ρωτήθηκε για την κατάσταση του Μπα και απάντησε: «Πρέπει να περιμένουμε ακόμη 24 ώρες, αλλά είμαστε αισιόδοξοι πως θα παίξουμε».

Ποιο θα είναι το «κλειδί» του αγώνα; Ο Μαρτίνς εξήγησε: «Εμείς θα πρέπει να είμαστε ο καλός εαυτός μας, μια ομάδα που θα κάνει τα πάντα για 90 λεπτά και κυρίως να πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Όταν πιστεύεις, είσαι ένα βήμα πιο κοντά στο να τα καταφέρεις. Δεν πρέπει ποτέ να σταματάμε να προσπαθούμε και να πιστεύουμε, ακόμη κι απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως η Άρσεναλ».

Ο Πορτογάλος έστειλε και το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας για τα 96α γενέθλια του Ολυμπιακού που ελέω κορωνοϊού θα απουσιάζει από τις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης»: «Ποτέ δεν θα κουραστώ να λέω πως το γήπεδό μας χωρίς κόσμο δεν είναι ποτέ το ίδιο, ειδικά στα ευρωπαϊκά ματς. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως θα παίξουμε δυνατά, με όλο το σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά με την ίδια ταυτότητα και δίνοντας το 100% στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ».

Όσον αφορά στις πολλές αναμετρήσεις απέναντι σε αγγλικές ομάδες τα τελευταία χρόνια για τον Ολυμπιακό, ο Μαρτίνς τόνισε: «Ξέρουμε όλοι πως δεν μπορείς να διαλέξεις αντίπαλο στην κλήρωση. Σίγουρα υπήρχαν ονόματα λιγότερο μεγάλα, αλλά εμείς αυτή τη στιγμή ασχολούμαστε με την Άρσεναλ. Στο πρωτάθλημα δεν τα πάει πολύ καλά, αλλά η θέση της Άρσεναλ στην Αγγλία δεν αντιπροσωπεύει τη δυναμική της, γιατί στην Ευρώπη έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αντιμετωπίζουμε μια πολύ δυνατή ομάδα της Premier League. Η πρόκριση δεν θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά στο Λονδίνο. Ξέρουμε πολύ καλά πως θα παίξουμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, αλλά γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε. Το πιο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να είναι αποτελεσματικός στις ευκαιρίες που θα έχει».

Εν συνεχεία ο Μαρτίνς είπε για τη διαιτησία: «Δεν θέλουμε να δούμε δύο καλές ομάδες, αλλά τρεις. Να δούμε δύο καλές ομάδες και έναν καλό διαιτητή, για να δούμε ένα πολύ καλό θέαμα».

Στο τέλος, αναφέρθηκε στην απουσία του κόσμου από τα γήπεδα: «Το ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο είναι… τίποτα. Δεν είναι το ίδιο. Σε ένα γεμάτο γήπεδο ο κόσμος μεταδίδει πάθος. Ελπίζουμε σύντομα να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, για να ξαναγίνει αυτό το παθιασμένο παιχνίδι».

 

Σ. Παπασταθόπουλος| “Εμείς θα νικήσουμε”

Στη συνέντευξη Τύπου για την πρώτη «μάχη» του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ στους «16» του Europa League δεν θα… μπορούσε να παραστεί άλλος παίκτης των «ερυθρόλευκων» παρά ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. «Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για εμένα γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις εναντίον της προηγούμενης ομάδας σου. Ήμουν εκεί μέχρι πριν δύο μήνες και θα παίξω εναντίον των πρώην συμπαικτών μου. Σίγουρα, όμως, θα είναι και μια πρόκληση. Και αγωνιστικά θέλω να νικήσω», δήλωσε ο «Papa» πριν τον αγώνα με τους «κανονιέρηδες» στο «Γ. Καραϊσκάκης» (11/3, 22:00, Cosmote Sport 2).

Αναφερόμενος στους Ομπαμεγιάνκ και Λακαζέτ ο Παπασταθόπουλος είπε: «Είναι μεγάλοι παίκτες, μπορούν να νικήσουν στην καλή μέρα τους κάθε ματς, αλλά πιστεύω ότι τώρα δεν θα είναι σε καλή ημέρα και εμείς θα νικήσουμε».

Αναλυτικά, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τους Λονδρέζους:

Για τα δύο ματς και τα δικά του συναισθήματα, ο Παπασταθόπουλος εξήγησε: «Θα είναι δύο ξεχωριστά ματς. Θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Θα ακολουθήσουμε τη στρατηγική μας και ό,τι μας πει ο προπονητής. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό παιχνίδι για εμένα γιατί δεν είναι εύκολο να παίζεις εναντίον της προηγούμενης ομάδας σου. Ήμουν εκεί μέχρι πριν δύο μήνες και θα παίξω εναντίον των πρώην συμπαικτών μου. Σίγουρα, όμως, θα είναι και μια πρόκληση. Και αγωνιστικά θέλω να νικήσω».

Ρωτήθηκε αν θεωρεί πως κάτι έχει αλλάξει στην Άρσεναλ από τότε που έφυγε και τι έχουν συζητήσει για την άμυνα και τα γκολ από στατικές φάσεις και απάντησε: «Η Άρσεναλ δεν θα είναι όπως πέρυσι. Έχει έναν προπονητή που πλέον είναι πάνω από 15 μήνες στην ομάδα. Στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει καλά, παρότι είναι από τις κορυφαίες ομάδες στην Αγγλία. Δεν έχουν παιχνίδια ούτε στα εγχώρια Κύπελλα. Το Europa League είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτούς. Θα είναι για εμάς πιο δύσκολα από πέρυσι, αλλά εμείς θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να σκεφτούμε και στα δύο ματς τη νίκη. Για τα γκολ που δεχόμαστε δεν είναι κάτι που βελτιώνεται αμέσως. Σε κάποια ματς δίνεις ευκαιρίες στον αντίπαλο και δεν δέχεσαι γκολ από τύχη. Και άλλα στα οποία δεν δέχεσαι φάσεις και τρως ένα γκολ από μία. Δουλεύουμε με τον προπονητή, αναλύουμε την κατάσταση και με το βίντεο και με το χρόνο και τη σκληρή δουλειά θα βελτιωνόμαστε συνέχεια».

Έχει επικοινωνία με κάποιον από τους παλιούς συμπαίκτες του και τι θα έλεγε στους νυν συμπαίκτες του για την Άρσεναλ; Ο Παπασταθόπουλος είπε: «Έχω σχέσεις με τους πρώην συμπαίκτες μου και στην Άρσεναλ, όπως και στην Ντόρτμουντ και στην Μίλαν. Αυτά συμβαίνουν πάντα στο ποδόσφαιρο. Τώρα παίζει ο Ολυμπιακός με την Άρσεναλ, θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι εμείς. Αν θα πρέπει να προσέξουμε κάτι περισσότερο θα το συζητήσουμε με τον προπονητή μας, το έχουμε κάνει ήδη. Και αν είναι να βγάλουμε κάτι στο γήπεδο θα το δείτε κι εσείς στο γήπεδο».

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αναφέρθηκε εν συνεχεία στο ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο Εμβιλά ως στόπερ, αλλά και στη σημασία να έχει καιρό έναν προπονητή μία ομάδα, όπως συμβαίνει με τον Μαρτίνς: «Ούτε εμένα ούτε την ομάδα επηρεάζουν οι αλλαγές. Όποιος και να παίξει θα κάνει τη δουλειά που πρέπει με βάση τις οδηγίες του προπονητή. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός έχει χρόνια τον ίδιο προπονητή. Συμβαίνει σπάνια στην Ελλάδα και είναι στα συν του Ολυμπιακού που το διαχειρίστηκε έτσι. Ο προπονητής έχει βελτιώσει πολύ την ομάδα, στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός έχει ένα “μέταλλο”. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Για την αποχώρησή του από την Άρσεναλ και για το πως θα πρέπει να σταματήσει τους Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ ο Ολυμπιακός, ο Παπασταθόπουλος επισήμανε: «Για το τι έγινε στο παρελθόν, δεν είναι της στιγμής. Το ξέρω καλά εγώ, ο προπονητής και οι άνθρωποι της ομάδας. Αντιμετώπισα κάθε δυσκολία. Προσπάθησα να είμαι επαγγελματίας από την πρώτη ως την τελευταία στιγμή. Ομπαμεγιάνκ και Λακαζέτ είναι μεγάλοι παίκτες, μπορούν να νικήσουν στην καλή μέρα τους κάθε ματς, αλλά πιστεύω ότι τώρα δεν θα είναι σε καλή ημέρα και εμείς θα νικήσουμε».

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανελλήνιο πρωτάθλημα ολυμπιακής σκοποβολής | Βραβεία και διακρίσεις για τους αθλητές

Το Σαββατοκύριακο 11 & 12 Μαΐου 2024 στο σκοπευτήριο του Δρακοντίου Λαγκαδά, έγινε αγώνας ΑΒΓ κατηγορίας, του Πανελλήνιου πρωταθλήματος ολυμπιακής σκοποβολής σκητ, στον οποίον συμμετείχανε συνολικά πέντε (5) αθλητές μας, οι οποίοι διακρίθηκαν στις κατηγορίες τους, με νίκες, μετάλλια, βαθμούς και με συλλογική επιτυχία, την πρωτιά, σε αριθμητική συμμετοχή αθλητών του ίδιου συλλόγου στον αγώνα.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα είναι τα εξής παρακάτω :

Α κατηγορία :

3ος νικητής Βαβάκας Δημήτρης χάλκινο μετάλλιο με επίδοση 111/125 & 7 βαθμούς. 

5ος Κουταλιάγκας Σοφοκλής με επίδοση 109/125 & 5 βαθμούς.

Β κατηγορία :

2ος νικητής Δαμιανός Παναγιώτης ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 99/125 & 9 βαθμούς.

6ος Απόστολος Κεφαλάς με επίδοση 88/125 & 4 βαθμούς.

7ος Δαμιανός Δημήτρης με επίδοση 83/125 & 3 βαθμούς.

Η αγωνιστική προσπάθεια όλων των αθλητών του συλλόγου μας, ανελλιπώς και άκαμπτη συνεχίζεται.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παρά-Ταεκβοντό | Δεύτερο μετάλλιο για τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Ακόμη ένα μετάλλιο, αυτή τη φορά χρώματος αργυρού, κατέκτησε στην αυλαία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Παρά Ταεκβοντό  («European Para taekwondo Championships»), που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, η  ελληνική αποστολή.

Δύο βάθρα για τις δύο Ελληνίδες αθλήτριες της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, καθώς μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε η Χριστίνα Γκέντζου, χθες (Σάββατο 11/5), στην κατηγορία Κ44 στα – 65κ., σήμερα (Κυριακή, 12/5) τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, η Ελένη Παπασταματοπούλου στην ίδια κατηγορία Κ44 στα + 65κ, ανέβηκε και αυτή στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Η Παπασταματοπούλου μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, στο European Qualification Tournament και την πρόκρισή της,  στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, του Παρισιού, κατέκτησε ακόμη ένα μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, αν και αγωνίστηκε με διάστρεμμα στον αστράγαλο. Επικράτησε αρχικά της Γιελένα Ράσιτς, από τη διοργανώτρια Σερβία με 13-11 και στον ημιτελικό επικράτησε εύκολα με 11-5 της Ισπανίδας Ντάλα Μορένο, η οποία «μοιράστηκε» το χάλκινο μετάλλιο με τη Μαροκινή Ράτζα Ακερμας.

Στον τελικό όντας με το πρόβλημα τραυματισμού, με αντίπαλο την «αργυρή» παρά-ολυμπιονίκη (στα +58κ. στο Τόκιο) Έιμι Τρουσντέιλ, από τη Μ. Βρετανία, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε το χρυσό στις λεπτομέρειες και τελικά πήρε τη 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο.

Μαζί με τις δύο «χρυσές» πρωταθλήτριες στην πρωτεύουσα της Σερβίας ήταν ο προπονητής Βασίλης Ζήκος και η trainer Ευαγγελία Βαγγέλογλου.

Continue Reading

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Conference League: Σύσκεψη για το σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας για τον τελικό στο Opap Arena τη Δευτέρα

Τη Δευτέρα έχει προγραμματισθεί να γίνει η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τον σχεδιασμό των μέτρων ασφαλείας στο OPAP Arena, ενόψει του τελικού του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα.
Η σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και θα πάρουν μέρος ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που θα έχουν την επιτελική ευθύνη για την εφαρμογή των αποφάσεων που θα ληφθούν. Παρόντες θα είναι και οι υπεύθυνοι της UEFA. Μάλιστα, η διοργανώτρια αρχή έχει ήδη ανεβάσει ειδική σελίδα στην οποία αναρτώνται όλες οι πληροφορίες που αφορούν τον τελικό και ενημερώνεται συνεχώς

Βασικό κεφάλαιο στο site του τελικού αποτελεί το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί, το OPAP Arena, περιλαμβάνονται πληροφορίες για όσους θέλουν να ταξιδεύσουν στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν το παιχνίδι, για τα μέσα μεταφοράς, τις εκδηλώσεις για τους φιλάθλους και όλα τα σημεία ενδιαφέροντος στην Αθήνα, όπως και χρηστικές πληροφορίες για άτομα με αναπηρία.  Όλος ο σχεδιασμός έχει επίκεντρο το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ καμία σκέψη δεν υπάρχει για αλλαγή της έδρας του μεγάλου τελικού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
white night text
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en