BUSINESS-STORIES

Μαρινόπουλος | Σε ανταγωνιστές της Σκλαβενίτης πρέπει να πωληθούν περί τα 20 καταστήματα

Πώληση σε ανταγωνιστές της Σκλαβενίτης περίπου 20 καταστημάτων της Μαρινόπουλος στην Αττική και ενδεχομένως και στην Κρήτη, στις δύο δηλαδή περιοχές που δραστηριοποιείται η Σκλαβενίτης, αναμένεται να προβλέπει η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την πολυθρύλητη συγκέντρωση.

Επιπλέον, η απόφαση δεν αποκλείεται να περιλαμβάνει και ειδική πρόβλεψη για μικρούς, τοπικούς προμηθευτές με τους οποίους με τους οποίους είχε συνεργαστεί η εταιρεία Μαρινόπουλος, πριν από την κατάρρευσή της, αλλά πλέον είναι άγνωστο ποια θα είναι η τύχη τους τόσο μετά το «κούρεμα» όσο και μετά την ανάληψη του ελέγχου του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη (υπό την προϋπόθεση ότι το δικαστήριο θα εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης του Μαρινόπουλου και θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση της αλυσίδας στον Σκλαβενίτη). Δεν αποκλείεται να προβλεφθεί μεταβατική περίοδος προσαρμογής για τους μικρούς προμηθευτές, χωρίς αυτό να αντικρούει στους κανόνες λειτουργίας της ελεύθερης αγοράς.

Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση της λεγόμενης πλήρους διερεύνησης και αναμένεται να έχει εκδοθεί εγκαίρως, πριν από τα τέλη Ιανουαρίου.

Στο μεταξύ καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση σε ό,τι αφορά το ζήτημα που προέκυψε με την εταιρεία Ζήνων Ακίνητα ΑΕ και τα 16 ακίνητα στα οποία στεγάζονταν καταστήματα της Μαρινόπουλος και βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για διαδικασία που ακολουθείται στο πλαίσιο της ειδικής διαχείρισης στην οποία έχει τεθεί η Ζήνων. Νομικοί κύκλοι με γνώση της υπόθεσης Μαρινόπουλος με τους οποίους επικοινώνησε το BusinessNews τόνισαν ότι η εξέλιξη με τη Ζήνων ήταν απολύτως αναμενόμενη, καθώς ο εκκαθαριστής πρέπει να κάνει τη δουλειά του, ήτοι να ρευστοποιήσει τα ακίνητα. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που όλα πάνε καλά με τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, ο Σκλαβενίτης θα είναι υποψήφιος υπερθεματιστής.

Στάση αναμονής, τέλος, κρατούν οι εργαζόμενοι της Μαρινόπουλος, προφανώς διότι αναμένουν μήπως εκδοθεί η πολυπόθητη απόφαση εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews ακόμη και το Σωματείο Εργαζομένων Βορείου Ελλάδος αποφάσισε να ξεκινήσει τις όποιες κινητοποιήσεις όχι από σήμερα, αλλά από το ερχόμενο Σάββατο, 14 Ιανουαρίου.

Της Δήμητρας Μανιφάβα

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version