BUSINESS-STORIES

Μαρινόπουλος | Οι προμηθευτές αποφασίζουν για κούρεμα 50%

Σήμερα παίζεται η τελευταία πράξη στο σίριαλ για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της αλυσίδας «Μαρινόπουλος».

Οι προμηθευτές της δηλώνουν αν αποδέχονται το προτεινόμενο κούρεμα των απαιτήσεων τους κατά  50%, και από τις απαντήσεις τους θα εξαρτηθεί αν τελικά θα προχωρήσει το σχέδιο εξυγίανσής που προωθεί οι πιστώτριες τράπεζες και ο Σκλαβενίτης.

Υπέρ του κουρέματος και της εφαρμογής του σχεδίου έχουν ταχθεί ήδη οι μεγαλύτεροι πιστωτές – τράπεζες και Δημόσιο, που οι απαιτήσεις τους καλύπτουν το 45% των συνολικών προς ρύθμιση υποχρεώσεων του Μαρινόπουλου.

Για να ενταχθεί η προβληματική αλυσίδα σε καθεστώς εξυγίανσης, πρέπει να συναινέσουν πιστωτές που καλύπτον το 60% των υποχρεώσεων της. Απομένει λοιπόν να πουν το “ναί” προμηθευτές οι οποίοι έχουν απιτήσεις που αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 15% των συνολικών οφειλών της εταιρείας σουπερμάρκετ.

Αναμένεται ότι  το ποσοστό αυτό θα συγκεντρωθεί  σήμερα και η διαδικασία θα προχωρήσει, με επόμενο βήμα την έκδοση απόφασης από το Πρωτοδικείο για την ένταξη της αλυσίδας στο άρθρο 106Β.

Οι προμηθευτές της εταιρείας έχουν λάβει τις τελευταίες μέρες επιστολές που τους ενημερώνουν για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση έγκρισης της συμφωνίας εξυγίανσης,  το “κούρεμα” των απαιτήσεων κατά 50% θα ισχύσουν για όλους τους πιστωτές, ανεξαιρέτως ύψους υπολοίπου.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version