ΚΑΒΑΛΑ

ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ | Όσο κάποιοι επιμένουν να εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, τα προβλήματα θα μένουν άλυτα

Στον συμβολικό αποκλεισμό του Επιβατικού Λιμένα Καβάλας, που οργάνωσε το πρωί του Σαββάτου η Θασιακή Ένωση Καβάλας, συμμετείχε ο Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μάκης Παπαδόπουλος, προκειμένου να συμπαρασταθεί στους πολίτες που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας – Πρίνου.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δήλωσε τα εξής:

«Κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα της δραματικής μείωσης των δρομολογίων που συνδέουν την πόλη της Καβάλας με την Θάσο μέσω του Πρίνου. Κάθε χρονιά οι πολίτες διαμαρτύρονται. Κάθε φορά περνάει ο χειμώνας και η κατάσταση μένει η ίδια.

Η μείωση των δρομολογίων κατά τον χειμώνα στερεί από τους πολίτες της Καβάλας και της Θάσου την δυνατότητά τους να εξυπηρετούνται καθημερινά για προσωπικές και επαγγελματικές υποθέσεις.

Στερεί επίσης από την τοπική αγορά της Καβάλας τους Θάσιους που θα έρθουν για να ψωνίσουν, και από την τοπική αγορά της Θάσου Καβαλιώτες και ξένους επισκέπτες. Η σύνδεση μέσω της Κεραμωτής δεν αποτελεί την καλύτερη λύση, γιατί η απόσταση είναι μεγάλη και το μεταφορικό κόστος δυσβάσταχτο, με αποτέλεσμα Καβαλιώτες και Θάσιοι να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στο ελάχιστο.

Είναι πλέον κατανοητό σε όλους ότι όσο δεν υπάρχουν δρομολόγια, η Καβάλα και η Θάσος θα απομονώνονται και θα υποβαθμίζονται αγοραστικά και τουριστικά.

Οι πολίτες έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται, γιατί περιμένουν από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τις κρατικές υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά αυτή την κατάσταση. Όσο κάποιοι επιμένουν να εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα, τα προβλήματα θα μένουν άλυτα.

Εμείς ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση συμπαραστεκόμαστε σήμερα στη δίκαιη διαμαρτυρία των πολιτών και δηλώνουμε ότι θα επιμείνουμε για να βρεθεί, με τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μία αξιόπιστη και αποτελεσματική λύση. Μία λύση που θα δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και θα ενισχύσει την αγορά και την τουριστική κίνηση σε Καβάλα και Θάσο».

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version