Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Απλώνουμε δίχτυ ασφαλείας σε νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις»

image_print

«Από τον περασμένο Μάρτιο βιώνουμε μία πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση. Η Κυβέρνηση όλο αυτό το χρονικό διάστημα – και αυτό της πιστώνεται από την πολύ μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού – βάζοντας πάνω απ’ όλα την δημόσια υγεία και τις ανθρώπινες ζωές, αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία την πανδημία.

Πάρα πολύ γρήγορα, από την πρώτη στιγμή, ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ διαχειρίστηκε ορθά τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης». Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra Channel» και τους δημοσιογράφους κ. Γ. Σιαδήμα και Αλ. Κλώσσα. 

Ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε την «διαρκή πολεμική ετοιμότητα» και τα «γρήγορα αντανακλαστικά» της Κυβέρνησης, καθώς και την εξασφάλιση των απαραίτητων «πυρομαχικών», τα οποία «έγκαιρα ρίχνουμε στη μάχη. Χαρακτηριστικό είναι ότι τα δημοσιονομικά μέτρα στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, κατά μέσο όρο, ανέρχονται στο 4% του Α.Ε.Π. για το 2020, ενώ στην Ελλάδα, αυτά τα μέτρα έχουν ήδη ξεπεράσει το 6% του Α.Ε.Π. Το συνολικό πακέτο μέτρων, μαζί με τα 3,3, δισεκατομμύρια ευρώ που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, θα φτάσει τα 27,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με τα οποία απλώνουμε ένα ευρύ δίχτυ ασφαλείας και προστασίας σε νοικοκυριά, εργαζόμενους και επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ μας άφησε 557 Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σήμερα αυτές είναι 1.048 και μέχρι το τέλος του χρόνου θα φτάσουμε στις 1.200, όσος είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Επίσης, έχουμε προσλάβει 7.000 ιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό και υποστηρικτικό προσωπικό, 4.000 νοσηλευτές μονιμοποιούνται, 4.000 επαγγελματίες υγείας μέσω του ΟΑΕΔ ανανέωσαν τη σύμβασή τους, 616 μόνιμοι γιατροί έχουν προσληφθεί μέσα στο 2020 και θα προσλάβουμε άλλους 1.500 μέχρι το τέλος του χρόνου, εκ των οποίων οι 300 θα είναι εντατικολόγοι. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ανεξάρτητα από το τι λέει η αντιπολίτευση και ο κ. Τσίπρας, έχει αντέξει. Αρκεί μία σύγκριση με το τι συμβαίνει  σε άλλες χώρες στο εξωτερικό, όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Είμαστε από τους κερδισμένους κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, θα είμαστε και τώρα». 

Για το θόρυβο που προέκυψε με το θέμα της τηλεκπαίδευσης, ο κ. Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι «ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα στο data center της Cisco ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή προφανώς δεν το γνώριζε, πήγε να το εκμεταλλευτεί αντιπολιτευτικά. Και αυτό δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση τα θέματα». 

Ερωτηθείς για την ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ. Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «σπάζοντας» την καραντίνα,  απάντησε: «Ο κ. Πολάκης δεν με εξέπληξε, με εξέπληξε η κάλυψη την οποία του παρείχε ο κ. Τσίπρας, με αστείες μάλιστα δικαιολογίες. Αισθάνομαι πολλές φορές ότι πίσω από το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη κρύβεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Πολάκης λέει αυτά που θεσμικά ο πρώην πρωθυπουργός δεν μπορεί να τα πει».  

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην Καβάλα το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας ΑΕΚ

image_print

Το ταξίδι το τροπαίου της πρωταθλήτριας ΑΕΚ συνεχίζεται και αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Καβάλας.

Το Σάββατο 4/7, το κέντρο της Καβάλας πλημμύρισε από φίλους της Ένωσης, οι οποίοι είδαν από κοντά την κούπα του 14ου πρωταθλήματος.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Tiken Jah Fakoly: Η αφρικανική reggae μάγεψε το κοινό της Καβάλας στο Cosmopolis 2026

image_print

Μια από τις πιο δυνατές μουσικές στιγμές του φετινού Cosmopolis χάρισε στο κοινό της Καβάλας ο κορυφαίος εκπρόσωπος της αφρικανικής reggae, Tiken Jah Fakoly, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή του φεστιβάλ και παρέσυρε τους χιλιάδες θεατές σε ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι γεμάτο ρυθμό, ενέργεια και έντονα κοινωνικά μηνύματα.

Με τη χαρακτηριστική βαθιά φωνή του, την επιβλητική σκηνική παρουσία και τη συνοδεία της εξαιρετικής μπάντας του, ο σπουδαίος καλλιτέχνης από την Ακτή Ελεφαντοστού παρουσίασε ένα πρόγραμμα που συνδύασε τις αυθεντικές αφρικανικές μελωδίες με τη reggae, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που καθήλωσε το κοινό από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα.

Οι θεατές τραγούδησαν, χόρεψαν και χειροκρότησαν θερμά, ανταποκρινόμενοι στα διαχρονικά τραγούδια του Tiken Jah Fakoly, τα οποία μεταφέρουν μηνύματα ειρήνης, ελευθερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης. Η συναυλία εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμών, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως η μουσική αποτελεί μια παγκόσμια γλώσσα που ενώνει ανθρώπους και λαούς.

Η εμφάνιση του διεθνώς καταξιωμένου καλλιτέχνη αποτέλεσε αναμφίβολα μία από τις κορυφαίες στιγμές του Cosmopolis 2026, επιβεβαιώνοντας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα του φεστιβάλ και τη δυναμική του να φιλοξενεί καλλιτέχνες παγκόσμιας εμβέλειας.

Το κοινό της Καβάλας αποχαιρέτησε τον Tiken Jah Fakoly με παρατεταμένο χειροκρότημα, σε μια βραδιά που θα μείνει αξέχαστη σε όσους είχαν την ευκαιρία να τη ζήσουν, προσθέτοντας ακόμη μία ξεχωριστή σελίδα στην ιστορία του Cosmopolis.

Δείτε φωτογραφίες :

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Παραιτήθηκε από Περιφερειακός σύμβουλος ο Κώστας Αντωνιάδης

image_print

Την παραίτησή του από τη θέση του Περιφερειακού Συμβούλου Καβάλας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπέβαλε ο Κώστας Αντωνιάδης.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Υπέβαλα την παραίτησή μου από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ. Μια δύσκολη, αλλά επιβεβλημένη απόφαση, διότι όλοι εμείς που υπηρετούμε την κοινωνία από διάφορες θέσεις ευθύνης πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα αξιώματα αυτά δεν είναι μόνιμα και οφείλουμε να αφήνουμε χώρο και στις νεότερες γενιές που έρχονται.

Για είκοσι (20) και πλέον έτη υπηρέτησα τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης με ζήλο, αυταπάρνηση, ιδεολογική καθαρότητα και πολιτικό ήθος. Το σημαντικότερο, όμως, που μένει ως παρακαταθήκη από αυτή την περίοδο είναι η αγάπη και η συμπαράσταση του κόσμου, που θα με συντροφεύουν στη μετέπειτα πορεία μου.

Για αυτή την αγάπη και τη δύναμη που μου δώσατε όλοι εσείς, σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023, τη θέση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο αναμένεται να καταλάβει ο Χρήστος Γάκης, ως πρώτος επιλαχών.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en