Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθήματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών διοργανώνουν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης Τεχνολογίας και Μαθηματικών.

 Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Επιστήμης Τεχνολογίας και Μαθηματικών (WRO Hellas) διοργανώνουν μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά ηλικίας 8-14 ετών. Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν δυο τμήματα: 

• Αρχαρίων για μαθητές Δημοτικού 8-12 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με Εκπαιδευτική Ρομποτική και κατέχουν τις βασικές δεξιότητες του Η/Υ. Έναρξη 18/10/2017, 17:00. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 17:00 έως 18:30 στο χώρο του ΕΜΘ.

• Προχωρημένων με χρήση Lego EV3 για μαθητές 10-14 ετών που θέλουν να ασχοληθούν με Εκπαιδευτική Ρομποτική και κατέχουν τις βασικές δεξιότητες του Η/Υ και δεξιότητες κατασκευής LEGO. Έναρξη Τρίτη 17/10/2017, 17:00. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 17:00 έως 19:00 στο χώρο του ΕΜΘ.

Εκπαιδευτές: Ναλμπάντη Θεοδώρα, Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του WRO Hellas και Παπαδάκης Χρήστος, εκπαιδευτικός Πληροφορικής.

Η ενασχόληση με την ρομποτική δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες χρήσιμες για όλη τους τη ζωή. Η μεθοδολογία δημιουργίας ρομποτικών κατασκευών και η προσπάθεια επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, διευρύνει την κριτική και αναλυτική σκέψη, εμβαθύνει την ικανότητα και την εμπιστοσύνη για λήψη αποφάσεων, και επιτρέπει στο παιδί να δει πέρα από τον μικρόκοσμο του. Το παιδί μαθαίνει να προσπαθεί για το καλύτερο, αφού διαπιστώνει ότι όσο περισσότερο προσπαθεί και αυξάνει τις γνώσεις του, τόσο καλύτερα αποτελέσματα φέρνει στην πράξη. Τέλος, το παιδί απομυθοποιεί τις θετικές επιστήμες, αφού βλέπει τη θεωρία να γίνεται πράξη.

Οι μαθητές του τμήματος των αρχαρίων με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:

  • Μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects.
  • Ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου.
  • Κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κλπ.
  • Μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 8 ετών και άνω).
  • Αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.

Οι μαθητές του τμήματος των προχωρημένων αποκτούν την ικανότητα να περιγράφουν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ρομπότ και να εξηγήσουν την λειτουργία απλών δομικών στοιχείων όπως είναι τα γρανάζια, οι άξονες, οι συνδετήρες. Στη διάρκεια του μαθήματος σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μια μηχανή χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα υλικά, το λογισμικό και τις προγραμματιστικές δομές για να κινήσουν και να ελέγξουν την κατασκευή τους με κινητήρες και αισθητήρες (χρήση εικονοεντολών, εντολών ελέγχου, επανάληψης). Παράλληλα, υπολογίζουν φυσικές ποσότητες που επιδρούν στη σχεδίαση και τη λειτουργία της κατασκευής τους, όπως η απόσταση, η γωνία βολής, το μήκος του άξονα. 

Οι μαθητές με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:

  • Μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects.
  • Ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου.
  • Κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κλπ.
  • Αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.

Τα τμήματα είναι ολιγομελή (από 6-10 παιδιά).

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και δηλώσεις εγγραφής μπορείτε να καλείτε στη γραμματεία του Μουσείου στο τηλ. 2551036663 ή στο enail: info@emthrace.org.

 
Alexandroupoli Online 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en