LIFESTYLE

Μία χημικός στο χώρο της μόδας

Με σχέδια πρωτοποριακά και καινοτόμα στην σύλληψη της ιδέας και την κατασκευή τους, η σχεδιάστρια Μαρία Βυτινίδου παρουσιάζει στο φετινό Athens Science Festival τη νέα της συλλογή ενδυμάτων Wearable technology.

Ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά, leds και el-wires σε ρούχα υψηλής αισθητικής, εντυπωσιάζουν τόσο τον θεατή όσο και αυτόν που τα φορά καθώς προσδίδουν ειδικές λειτουργίες και διευκολύνουν την καθημερινότητα.

Όπως δήλωσε η ίδια αποκλειστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο μυαλό της πάντα υπήρχε η σκέψη της δημιουργίας ενδυμάτων που θα εξυπηρετούν ανάγκες πολύ περισσότερες από τις συνηθισμένες, που είναι η προστασία και οι καλαισθησία.

«Υπήρξε ένας ολόκληρος χρόνος που πειραματιστήκαμε στη δημιουργία κυκλωμάτων και χρήση εύκαμπτων φωτοβολταϊκών μέχρι πριν 4 μήνες παρουσιάσαμε στην Εβδομάδα Μόδας το πρώτο ολοκληρωμένο ένδυμα έτοιμο για
παγκόσμια αγορά», δήλωσε η κυρία Βυτινίδου.

Ερωτηθείσα εάν θεωρεί ότι τα ρούχα που σχεδιάζει είναι ταυτόχρονα και χρήσιμα η ίδια αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Solar Jacket, το οποίο φορτίζει κινητό ή tablet, δίνοντας πρόσβαση σε ενέργεια όπου κι αν βρίσκεται αυτός που το φοράει.

Στο φετινό φεστιβάλ, τα ρούχα της πρόκειται να «φωτίσουν» όλο τον χώρο, μας είπε η κυρία Βυτινίδου.

«Το concept είναι avant-garde και απευθύνεται σε προσωπικότητες που θέλουν να “τραβούν” τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους αλλά και ταυτόχρονα να φωτίζουν με την προσωπικότητα και το περιβάλλον τους.

Θα παρουσιάσουμε ενδύματα υψηλής ραπτικής, με υπέροχες δαντέλες και Τεχνολογία που είναι ο συνδυασμός που προτείνει φέτος η Premiere Vision – Paris, η οποία πέρυσι ανάμεσα στα καλύτερα Design Studio Wearable Technology κατέταξε και το δικό μου όνομα για την καινοτομία των ενδυμάτων που δημιουργώ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version