Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μία στις τρείς γυναίκες στη ζωή της θα αντιμετωπίσει κάποια μορφή βίας (video)

1 στις 3 γυναίκες κάποια στιγμή στη ζωή της θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της. 1 στις 5 γυναίκες θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού 40% με 50% των γυναικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναφέρει κάποια μορφή σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

«Η βία κατά των γυναικών είναι ίσως η πιο επαίσχυντη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν κάνει διαχωρισμό μεταξύ συνόρων, πολιτισμών ή πλούτου. Όσο συνεχίζεται, δεν μπορούμε να ισχυριζόμαστε ότι κάνουμε ουσιαστική πρόοδο προς την ισότητα, την ανάπτυξη και την ειρήνη».

Στις 3 Ιουνίου 2013 ξεκίνησε η λειουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας στα πλαίσια του “Εθνικού προγράμματος για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυαικών 2007-2013”.Από την 1/12/2015 εντάχθηκε στο νέο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020” με τίτλο “Λειτουργία Δομών και υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς όφελος των γυναικών και για την καταπολέμηση της βίας-Λειτουργία Κέντρου συμβουλευτικής Υποστήριξης γυαικών θυμάτων βίας στον Δήμο Καβάλας”.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου είναι : ψυχολογική υποστήριξη νομική συμβουλευτική κοινωνική στήριξη εργασιακή συμβουλευτική παραπομπή γυναικών σε ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν και καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής.

Η συμβουλευτική πραγματοποιείται είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία της γυναίκας στο κέντρο ή τηλεφωνικώς.Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Καβάλας στη διεύθυνση Κ.Παλαιολόγου 9,πρωην ΠΙΚΠΑ,από Δευτέρα εως Παρασκευή και ώρες 07:00-15:00.

Ο κάθε άνθρωπος γεννήθηκε για να πραγματοποιήσει τα όνειρα του και να είναι ευτυχισμένος και μπορεί κάθε στιγμή να ξεκινήσει από την αρχή αρκεί να πιστέψει στον εαυτό του και να τον αγαπήσει.

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2513 500 190

2513 500 194

2513 500165

2513 500 185

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ SOS

15900

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο 16χρονα κορίτσια δέχθηκαν επίθεση από ομάδα κοριτσιών έξω από σχολείο της Ξάνθης

Τα 3 κορίτσια που τους επιτέθηκαν συνελήφθησαν, η άγνωστη αναζητείται, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες

Δυο 16χρονα κορίτσια κατήγγειλαν χθες Δευτέρα (3 Ιουνίου) ότι δέχθηκαν επίθεση στις 16:45, έξω από Μεονοτικό Σχολείο της Ξάνθης, από τρία άλλα 17χρονα κορίτσια και μία ακόμη άγνωστη. Αρχικά η μία από τις 16χρονες δέχτηκε χτυπήματα στην αυλή του σχολείου στα χέρια και το κεφάλι, με την παρέμβαση ενός εκπαιδευτικού όμως το περιστατικό σταμάτησε.

Συνέχεια δόθηκε από την ομάδα των 17χρονων έξω από το σχολείο, οι οποίες επιτέθηκαν ξανά με κλωτσιές και γροθιές στις δύο 16χρονες. Μια από τα θύματα μεταφέρθηκε με εκδορές στο νοσοκομείο, της χορηγήθηκαν πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Τα 3 κορίτσια που τους επιτέθηκαν συνελήφθησαν, η άγνωστη αναζητείται, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθερες. Συνελήφθησαν οι γονείς τους που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης | Σουηδοί επιχειρηματίες θα «αξιολογήσουν» επιχειρήσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης διοργάνωσε με ιδιαίτερη χαρά την πρώτη συνάντηση Σουηδών «αγοραστών» με εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις της περιοχής.

Στη δράση συμμετείχαν Σουηδοί «αγοραστές», διανομείς και δημοσιογράφοι του τομέα τροφίμων και μη αλκοολούχων ποτών, οι οποίοι συμμετείχαν σε ένα τετραήμερο γεμάτο συναντήσεις, γευσιγνωσίες, επισκέψεις σε πρότυπες παραγωγικές μονάδες, επαγγελματικό networking και μία σειρά μοναδικών δράσεων.

Ο σκοπός της επιχειρηματικής αυτής δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ήταν να αξιολογηθούν οι εταιρείες και τα προϊόντα τους, ώστε να δημιουργηθούν τα κατάλληλα προαπαιτούμενα για την ενδεχόμενη είσοδό τους στη Σουηδική αγορά. Επιπλέον, η δράση στοχεύει στην ενίσχυση της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων, αξιολογώντας τα ισχυρά και μη χαρακτηριστικά τους και παρέχοντας ενδελεχή ανατροφοδότηση στις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις αυτές, στη συνέχεια, θα μπορέσουν να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν αυτές τις πολύτιμες πληροφορίες εσωτερικά.

Καθώς η διείσδυση σε μια αγορά με αυξημένο εξαγωγικό ενδιαφέρον, όπως αυτή της Σουηδίας, είναι μια διαδικασία που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, η δράση αυτή αποτελεί το πρώτο από τα βήματα που πρόκειται να ακολουθήσει η Περιφέρεια, με στόχο την ενίσχυση των εξαγωγικών προσπαθειών των επιχειρήσεων της.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο “Seabourn Encore” στο λιμάνι Απόστολος Παύλος

Η άφιξη του κρουαζιερόπλοιου Seabourn Encore στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας νωρίς το πρωί της Τρίτης 4 Ιουνίου 2024 ήταν ένα σημαντικό γεγονός για την περιοχή.

Το πλοίο, το οποίο ταξιδεύει στη Μεσόγειο, μεταφέρει περίπου 500 τουρίστες, κυρίως Αμερικανούς. Αυτοί οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, με πολλούς να κατευθύνονται προς τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, ενώ αρκετοί επιλέγουν να περιηγηθούν στην ίδια την πόλη της Καβάλας.

Το Enachannel εδωσε το “παρών” στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» ενω είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μια ομάδα τουριστών από την Ταϊβάν. Αυτή η συνάντηση υπογραμμίζει τη διεθνή απήχηση της περιοχής και την ποικιλομορφία των επισκεπτών που προσελκύει.

Η Καβάλα, με τον πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο, αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό για τους τουρίστες που αναζητούν να γνωρίσουν την ιστορία και την ομορφιά της Ελλάδας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en