ΚΑΒΑΛΑ

“Μία Ξεχωριστή Μέρα” στην Καβάλα με τους Στ. Ζαλμά και Δ. Ματσούκα μέχρι και την Δευτέρα (video)

Την παράσταση «Μία ξεχωριστή μέρα» του Έττορε Σκόλα, σε θεατρική διασκευή του Αλέξανδρου Ρήγα και σκηνοθεσία Άσπας Καλλιάνη φιλοξενεί το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, αλλά και την Δευτέρα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Πρωταγωνιστούν οι Σταύρος Ζαλμάς και Δήμητρα Ματσούκα.

Το «Μία Ξεχωριστή Μέρα» ξεκίνησε την ιστορία του ως μία Κινηματογραφική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο του Έττορε Σκόλα και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες (αν όχι τη σημαντικότερη) δημιουργίες του σημαντικού σκηνοθέτη. Πρωταγωνιστές της ταινίας ήταν ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννη και η Σοφία Λόρεν.

Η «Μία Ξεχωριστή Μέρα» απέσπασε – εκτός από την λατρεία του κοινού και την αντίστοιχη εισπρακτική επιτυχία – πολλά και σημαντικά βραβεία. Μετρώντας 13 διεθνή βραβεία και 2 υποψηφιότητες για Όσκαρ (μεταξύ αυτών: Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης ταινίας), αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα κορυφαία φιλμ του μοντέρνου Κινηματογράφου.

Συντελεστές Παίζουν: Σταύρος Ζαλμάς, Δήμητρα Ματσούκα Αρτέμης Γαβριλούκ, Γιώτα Ζερδεβά, Νίκος Κεπεσίδης, Νίκος Νικολαίδης, Λεωνίδας Χρυσομάλλης Μετάφραση/Διασκευή: Αλέξανδρος Ρήγας Σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη Σκηνικά: Group 1 Φωτισμός: Κλωτσοτήρας Βασίλης Πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός Ηχητικός Σχεδιασμός: Κωστής Κόντος Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Σταυροπούλου Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα Κατασκευή Σκηνικών: Eno Shkodrani Φωτογραφίες: Χρήστος Κοτσιρέας Παραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΣΕΡΡΩΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΓΑΣ

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version