ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μία ανάσα από τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Πανθρακικό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε την Τετάρτη με 3-1 σκορ του Πανθρακικού στον εξ αναβολής αγώνα της 27ης αγωνιστικής της Super League, που διεξήχθη στο ΔΑΚ Κομοτηνής και πλέον είναι μία ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου.

Οι «ερυθρόλευκοι» «καθάρισαν» ουσιαστικά τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο στο ματς με τον σύλλογο της Κομοτηνής και πλέον για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα χρειάζονται ακόμα ένα «τρίποντο», το οποίο θα επιδιώξουν να κατακτήσουν στο κυριακάτικο εντός έδρας ματς με τον Λεβαδειακό.

Η ομάδα του Βίτορ Περέιρα με γκολ των Μπενίτες και Χάρα στο 9ο και 10ο λεπτό αντίστοιχα, έκαναν γρήγορα το 2-0, ενώ ο Μιλιβόγεβιτς στο 41′ πέτυχε το τρίτο τέρμα των Πειραιωτών απέναντι στους «πράσινους» που είχαν μειώσει προσωρινά με τέρμα του Μπαϊκαρά στο 12′.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα φέτος για το συγκρότημα του Ρόκα, που παρέμεινε στους 34 βαθμούς και θα πρέπει να παλέψει στα επόμενα ματς για την παραμονή του στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

O αγώνας

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετωπισε σε καμία περίπτωση το εν λόγω ματς ως αγγαρεία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, καταφέρνοντας να προηγείται με 2-0 στο 10′.

Στο 9ο λεπτό ο Μπενίτες με ωραία ατομική προσπάθεια «άδειασε» τον Εμπόου και στην συνέχεια με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αθανασιάδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα (10΄) η μπάλα μετά από κόντρες κατέληξε στον Χαρά στο ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Αργεντινό να κάνει το 2-0 με σουτ.

Η… απάντηση της ομάδας του Ρόκα ήταν άμεση με τον Μπαϊκαρά να φτάνει μπροστά στον Ρομπέρτο αφού απέφυγε έξοχα δύο παίκτες του Ολυμπιακού και να μειώνει σε 2-1.

Ο Πανθρακικός παραλίγο να φέρει το ματς στα ίσια στο 34′ αλλά το σουτ του Μπαϊκαρά πέρασε μόλις άουτ. Στο 41′ ο Μιλιβόγεβιτς με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Ντομίνγκες έκανε το 3-1.

Με την έναρξη της επανάληψης οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ξαναμπούν στον αγώνα όταν μετά από τραγικό λάθος του Μιλιβόγεβιτς ο Κάσες βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο αλλά το σουτ του σταμάτησε στο πόδι του Ισπανού τερματοφύλακα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στην συνέχεια με μοναδικές καλές φάσες δύο σουτ του Χάρα (57′ και 66′) που απέκρουσε ο Αθανασιάδης.

Kίτρινες:
Ποτουρίδης, Τζάνης – Μαζουακού, Σιόβας, Εντινγκά, Μπενίτες, Μπουχαλάκης


Πανθρακικός (Μάνουελ Ρόκα):
Αθανασιάδης, Ρομέου, Μεχία (71΄ Ηλιάδης), Κάσες, Ποτουρίδης, Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ (74΄ Μπαλδά), Ντιγκινί, Τσουμάνης, Βιγιαφάνε.

Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντοσεβί (67΄ Φορτούνης), Ντομίνγκες (79΄ Μπουχαλάκης), Μπενίτες, Χάρα (67΄ Χάρα).

Eπιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version