MEDIA

Μήνυμα στην ΤτΕ για τη διαφάνεια στα ΜΜΕ!

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος από την κυβέρνηση, προκειμένου να συνεργαστεί για την διαφάνεια στο χώρο των ΜΜΕ.

Το μήνυμα στέλνει μέσω της Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που έχει την αρμοδιότητα για τα μέσα ενημέρωσης. Χαρακτηριστικά αναφλερει:«Ελπίζουμε ότι ο Διοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Στουρνάρας θα είναι πιο συνεργάσιμος για τα θέματα αυτά στο μέλλον», δήλωσε ο Ν. Παππάς, έπειτα από την άρνηση του Διοικητή της Τράπεζας να δώσει στην κυβέρνηση και στη Βουλή στοιχεία που του ζητήθηκαν για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης.

«Ο κ. Παππάς, ο υπουργός για τα μέσα ενημέρωσης, λέει πως η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας ήταν απρόθυμη να αποκαλύψει στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δανείων των μέσων ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε από τις τοπικές (σ.σ. ελληνικές) τράπεζες», υπογραμμίζει η Wall Street Journal, ενώ δήλωση «ανώτερου στελέχους» της ΤτΕ επιβεβαιώνει την εξέλιξη αυτή: «Η Τράπεζα της Ελλάδας, όπως και κάθε άλλο τραπεζικό ίδρυμα, δεν επιτρέπεται από το νόμο να αποκαλύψει οποιαδήποτε στοιχεία για τα δάνεια”, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας. Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά είναι άμεσα διαθέσιμα για τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και για το νέο οργανισμό για την καταπολέμηση της διαφθοράς».

advertising.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version