ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Μέχρι 15 Μαΐου οι δηλώσεις ΟΣΔΕ του 2017 για τις επιδοτήσεις (video)

Βρισκόμαστε στην έναρξη της σεζόν για τις δηλώσεις καλλιέργειας αλλά και της καλλιεργητικής χρονιάς. Σε συνδυασμό με τις φροντίδες για τις καλλιεργείς τους, οι αγρότες έχουν την υποχρέωση να εκτελέσουν και το ΟΣΔΕ, που ως τελική ημερομηνία έχει τις 15 Μαΐου 2017, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το αρμόδιο Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Απαραίτητη προϋπόθεση για όλα τα Αγροτικά προγράμματα της νέας περιόδου 2014-2020, αποτελεί η δήλωση ΟΣΔΕ, η οποία πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε προγράμματος.

Επίσης οι Ομάδες παραγωγής που αποτελούν μονόδρομο πλέον, έχουν ως βάση δεδομένων το ΟΣΔΕ. Τα μέλη των ομάδων έχουν 20% επιπλέον επιδότηση στα Σχέδια Βελτίωσης. Συμπερασματικά αν η δήλωση ΟΣΔΕ δεν γίνει προσεκτικά, υπάρχει κίνδυνος πολλοί παραγωγοί να βρεθούν εκτός των αγροτικών προγραμμάτων.

Καλεσμένος στην εκπομπή ΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΗ ο γεωπόνος Γρηγόρης Τιμοσίδης κρούει τον κώδωνα του κίνδυνου στους ανθρώπους του πρωτόγεννη τομέα διότι έως και σήμερα ο αγροτικός κόσμος σε μεγάλο ποσοστό δεν έχει πραγματοποιήσει την δήλωση ΟΣΔΕ σε σύγκριση με τα παλαιότερα χρόνια . Και τονίζει πως πολύ δύσκολα θα δοθεί παράταση πέραν τις 15 Μαΐου.

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version