Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μέσα σε έναν μήνα, οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ

Μέσα σε έναν μήνα, οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ – Άλλοι 37.000 φορολογούμενοι προστέθηκαν στη λίστα των οφειλετών.

Το 2017 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που έσπασε το φράγμα των 100 δισ. χρεών προς την εφορία. Ο Νοέμβριος αποδείχθηκε βαρύς για τους φορολογουμένους (ΕΝΦΙΑ, δόσεις φόρου εισοδήματος, ΦΠΑ κλπ) και έτσι οι απλήρωτοι φόροι αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ. Σε ένα μόλις μήνα αυξήθηκαν κατά 37.000 οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμα χρέη. Και αυτό παρά το πογκρόμ των 21.0000 νέων κατασχέσεων που επιβλήθηκαν τον ίδιο μήνα, μέσω του οποίου το δημόσιο κατάφερε να συγκρατήσει κάτω από τα 101 δισ. ευρώ τα χρέη.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για την πορεία των οφειλών προς την εφορία είναι καταλυτικά:

– οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων προς το δημόσιο έφτασαν τον Νοέμβριο στα 100,739 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο κατά 988 εκατομμύρια.

– μέσα στο 2017, από Ιανουάριο μέχρι Νοέμβριο, δημιουργήθηκαν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 11,631 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά περίπου 1,2 δισ ευρώ σε σχέση με τον Οκτώβριο.

-τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα είχαν φτάσει και στα 101 δισ. ευρώ, αν η εφορία δεν έβρισκε έσοδα από 21.000 νέες κατασχέσεις που επέβαλε  τον Νοέμβριο.

– συνολικά ο αριθμός των φορολογούμενων  με χρέη στην εφορία ανέρχονται σε  4.207.117, δηλαδή αυξήθηκαν μέσα σε έναν μήνα κατά περίπου 37.000.

Εξ αυτών έχουν υποστεί κατασχέσεις ως τον Νοέμβριο 1.035.296 φορολογούμενοι, ενώ «στον προθάλαμο» βρίσκονται και άλλοι 750.000 οφειλέτες, στους οποίους ήδη η εφορία μπορεί να επιβάλει μέτρα είσπραξης, αν και δεν το έχει ακόμα πράξει.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Η ώρα του οβελία σε όλη την Ελλάδα – Αρκετές σούβλες στην Καβάλα

«Φωτιά» παίρνουν σήμερα Κυριακή του Πάσχα οι σούβλες σε όλη την Ελλάδα!

Από άκρη σε άκρη οι Έλληνες τηρούν το έθιμο για το ψήσιμο του οβελία και ετοιμάζουν το πασχαλινό τραπέζι για να γιορτάσουν με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Το υπαίθριο σούβλισμα του αρνιού το Πάσχα είναι ένα από τα παλαιότερα ελληνικά έθιμα και μάλιστα έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι ο οβελίας είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πασχαλινού τραπεζιού αλλά και ολόκληρης της ημέρας.

Στην Καβάλα αρκετοί φαίνεται πως είναι εκείνοι οι πολίτες που λόγω και του πολύ καλού καιρού ξεκίνησαν να σουβλίζουν τον παραδοσιακό οβελία από νωρίς το πρωί της Κυριακής του Πάσχα!

Δείτε φωτογραφίες από οβελίες σε Καβάλα και Δράμα :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χριστός Ανέστη! – Με κατάνυξη η Ανάσταση στην Καβάλα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε και στην Καβάλα η ακολουθία της Αναστάσεως, με πλήθος πιστών να συρρέει στους ναούς για το «Χριστός Ανέστη».

Ο περισσότερος κόσμος συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου χοροστάτησε της ακολουθίας του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ανάσταση με πυροτεχνήματα | Eικόνες από drone στην Καβάλα

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en