ΔΡΑΜΑ

Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ

Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης υποδέχτηκαν οι εβδομήντα πέντε ωφελούμενοι την εξασφάλιση χρηματοδότησης του προγράμματος «Μέριμνα για τη Τρίτη Ηλικία» για έναν ολόκληρο χρόνο.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 17 Απριλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη διανομή διατακτικών, ενώ παράλληλα τα στελέχη του προγράμματος ενημέρωσαν τους ωφελούμενους για τις υποχρεώσεις και την συνέπεια που οφείλουν να επιδεικνύουν για την ομαλή λειτουργία του.

Παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος Αλίκη Τσιαμούρα ευχαρίστησε το ΤΙΜΑ Κιονωφελές Ίδρυμα για την εκ νέου χρηματοδότηση του προγράμματος, ενώ ενημέρωσε τους ωφελούμενους και για όλες τις παροχές που θα έχουν από το πρόγραμμα όπως οι δωρεάν ιατρικές εξετάσεις αλλά και η προμήθεια βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τον Απρίλιο 2018 ξεκινά την εκ νέου συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα με στόχο την συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος «Μέριμνα για την Τρίτη Ηλικία».

Το πρόγραμμα αφορά στην μηνιαία παροχή διατακτικών για την αγορά τροφίμων και προϊόντων πρώτης ανάγκης σε ηλικιωμένους άνω των εξήντα ετών. Από το πρόγραμμα αυτό ωφελούνται εβδομήντα πέντε (75) οικογένειες και έχει διάρκεια ενός έτους. Παράλληλα στόχοι του προγράμματος είναι η ενημέρωση των ωφελούμενων σε θέματα υγιεινής διατροφής, ασφάλειας και υγείας με την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων αλλά και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, η ψυχολογική τους ενίσχυση, η κοινωνικοποίησή τους και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους με την αγορά βασικού οικιακού εξοπλισμού.

Το κόστος του προγράμματος καλύπτεται εξολοκλήρου από το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version