ΘΑΣΟΣ

Μάχη με τον χρόνο για την παραχώρηση παραλιών στη Θάσο

Τις προθεσμίες τρέχουν να προλάβουν στον νησιωτικό δήμο για τη νόμιμη παραχώρηση αιγιαλού

Μάχη με τον χρόνο δίνει ο Δήμος της Θάσου για να προλάβει τις προθεσμίες για την νόμιμη παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας στους επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα.

Η διαδικασία των αιτήσεων από τους επαγγελματίες για την παραχώρηση των παραλιών έχει ξεκινήσει από τη Μεγάλη Δευτέρα, πρώτη εργάσιμη μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που παρατείνει την περσινή σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους Δήμους μέχρι τις 30 Απριλίου 2017.

Η μάχη με τον χρόνο δίνεται σε δυο επίπεδα. Να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι που δικαιούνται απευθείας παραχωρήσεις αιγιαλού και παραλίας μπροστά από τα ξενοδοχεία και τις επιχειρήσεις που διαθέτουν, ώστε να προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές αιτήσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Επιπλέον να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την προκήρυξη του διαγωνισμού των 51 παραλιών που μισθώνει κάθε χρόνο ο Δήμος για την λειτουργία των beach bars.

Αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ο Γιάννης Πλαφαδέλης, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους επαγγελματίες και έχει κάνει ήδη γνωστό πως αυτοί που δικαιούνται απευθείας παραχωρήσεις κι εφόσον δεν έχουν αυθαίρετες κατασκευές στα καταστήματά τους, πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στο Δήμο μέχρι τις 31 Μαΐου. Μαζί με την αίτηση υποβάλλεται και το σκαρίφημα της παραλίας, μέσα από το οποίο αποδεικνύεται πως δεν έχουν εγκαταστήσει ομπρέλες και ξαπλώστρες στην παραλία, χωρίς την απαιτούμενη άδεια από τον Δήμο.

Στη συνέχεια οι αιτήσεις αποστέλλονται στην κτηματική υπηρεσία, όπου εντός 7 ημερών ελέγχεται η νομιμότητα των εγγράφων, τα οποία στη συνέχεια επιστρέφονται στο Δήμο για την υπογραφή του συμφωνητικού παραχώρησης. Το 70% του ποσού που αναγράφεται στο συμφωνητικό οφείλεται στον Δήμο και το 30% στο ελληνικό δημόσιο.

Ο κ. Πλαφαδέλης επισήμανε ότι οι αιτήσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα, ώστε οι διαδικασίες για την υπογραφή του συμφωνητικού να προχωρήσουν τάχιστα και να μην παρατηρηθούν φαινόμενα του παρελθόντος με παράνομες χρήσεις αιγιαλού και παραλίας λόγω καθυστερήσεων στην παραχώρηση.

Επιπλέον, έχει δώσει διαβεβαιώσεις ότι μέχρι τις 31 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση των 51 παραλιών για να παραδοθούν στους επαγγελματίες που θα κάνουν την πιο συμφέρουσα προσφορά και να λειτουργήσουν άμεσα.

Σε ότι αφορά τα έσοδα του Δήμου από τις περσινές παραχωρήσεις, ο κ. Πλαφαδέλης τονίζει ότι εισπράχθηκαν όλα τα ποσά για τις περιπτώσεις που δεν υπήρξαν ενστάσεις. Για όσους επαγγελματίες προχώρησαν σε ενστάσεις για διάφορους λόγους, η διαδικασία των εξετάσεων ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες ώστε να βεβαιωθούν τα ποσά στους επαγγελματίες.

Πηγή: xronometro.com

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version