BUSINESS-STORIES

Μάχη με τον χρόνο για την Μαρινόπουλος

Mάχη με τον χρόνο δίνουν οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Μαρινόπουλος καθώς στόχος όλων είναι να κατατεθεί η συμφωνία εξυγίανσης για τις 4 εταιρείες του Ομίλου Μαρινόπουλος (Μαρινόπουλος ΑΕ, Ξυνός, Express Μ και Πειραικόν) σήμερα 30 Σεπτεμβρίου και μάλιστα μέχρι το μεσημέρι στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους κοντά στην υπόθεση αυτό θα συμβεί στις 13:15.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι χθες το βράδυ είχαν συναινέσει στο τελικό  κείμενο ης συμφωνίας περίπου το 60% των πιστωτών -προμηθευτών, με πηγές κοντά στην διαπραγμάτευση να αναφέρον πως σήμερα αυτό το ποσοστό αναμένεται να ανέλθει στο στο 60%. Μαζί με το κείμενο της συμφωνίας εξυγίανσης, αναμένεται να κατατεθεί και το business plan που έχει καταρτίσει η Σκλαβενίτης για την Μαρινόπουλος. Με βάση αυτά τα δυο το δικαστήριο αναμένεται να αποφασίσει εάν θα προχωρήσει στην διαδικασία της άμεσης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης. Αν αυτό συμβεί θα ορίσει σχετική δικάσιμο μάλλον μέσα στον Οκτώβριο.

 Στο πλαίσιο της προσπάθειας να κατατεθεί η συμφωνία σήμερα εντάσσεται και η κίνηση της Μαρινόπουλος να αναρτήσει χθες το βράδυ στον διαδικτυακό της τόπο τους οικονομικούς ισολογισμούς των εταιρειών της για το 2015, καθώς τα σχετικά στοιχεία θα πρέπει να περιλαμβάνονται στην αίτηση. Με βάση τους ισολογισμούς, ο κύκλος της Μαρινόπουλος ΑΕ ανήλθε το 2015 σε 1,3 δις. ευρώ. (από 1,5 εκατ. ευρώ το 2014) και οι ζημίες προ φόρων σε 404,93 εκατ. ευρώ. Η Express M εμφανίζει τζίρο 134,6 εκατ ευρώ το 2015 και ζημιές προ φορων ύψους 47,85 εκατ. ευρώ. Τέλος η Ξυνός ΑΕ είχε πωλήσεις ύψους 30,55 εκατ. ευρώ και ζημιές προ φόρων 8,7 εκατ. ευρω, 

Mε βάση τη βάση την συμφωνία που θα κατατεθεί στο δικαστήριο στην νέα εταιρεία που όπως όλα δείχνουν θα είναι οι «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία» η οποία είναι 100% θυγατρική της Σκλαβενίτης, θα μεταβιβασθεί παθητικό ύψους 867,43 εκατ. ευρώ, το οποίο αφορά το παθητικό που μεταβιβάζεται από την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ και δεν περιλαμβάνει τα ποσά από τις άλλες τρεις εταιρείες του ομίλου. Το μη μεταβιβαζόμενο παθητικό ανέρχεται περίπου σε 307,03 εκατ. ευρώ. Το μεταβιβαζόμενο ενεργητικό ανέρχεται σε 715,09 εκατ. ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσό, 504 εκατ. ευρώ, να πρόκειται για ενσώματες ακινητοποιήσεις (κτίρια, μηχανήματα κ.ά.).

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version