Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μάχη εντός και εκτός Βουλής για τα μέτρα

Πετροπόλεμος και μολότοφ στο Σύνταγμα. Σύγκρουση Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή.

Συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους, όπως ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, η τελευταία συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του Ασφαλιστικού και Φορολογικού νομοσχεδίου, η οποία θα κλείσει αργά απόψε με ονομαστική φανερή ψηφοφορία που έχουν ζητήσει ΝΔ και ΚΚΕ. Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι τα μέτρα θα περάσουν χωρίς καμία απώλεια και έτσι το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών έχει επικεντρωθεί στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη μάχη που θα δώσει στο Eurogroup της Δευτέρας,

Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να κινηθεί στη γραμμή «εμείς κάναμε ό,τι συμφωνήσαμε, βρείτε τρόπο να συμφωνήσετε μεταξύ σας τα υπόλοιπα». Για το θέμα του μηχανισμού αυτόματων περικοπών οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνεχίζονται πυρετωδώς και μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, πριν  ξεκινήσει το Eurogroup, αναμένεται ότι θα έχουν συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες με τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών Θεσμών.  Στις συζητήσεις δεν συμμετέχουν οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο επιμένει στην απαίτηση του για νομοθέτηση πρόσθετων «προληπτικών» μέτρων.

Η συζήτηση στη Βουλή σημαδεύτηκε από τις άγριες κόντρες και τους καυγάδες που ξέσπασαν ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή, αλλά και για την αστυνομοκρατία, ενώ οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης συγκρούστηκαν στη Βουλή με φόντο τα μέτρα και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ζητεί εκ νέου εκλογές.

Πετροπόλεμος και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Την ώρα που είχε ανέβει η ένταση στην Βουλή για το Ασφαλιστικό, το Σύνταγμα “πνιγόταν” στα δακρυγόνα και τις μολότοφ. Η ένταση προκλήθηκε όταν ομάδα κουκουλοφόρων άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες κατά ανδρών των ΜΑΤ, που βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια. Μετά από λίγα λεπτά, οι άνδρες των MAT απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους κουκουλοφόρους.

Η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές προχώρησε.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν δευτεροβάθμια σωματεία – μέλη της ΑΔΕΔΥ (ΠΟΕ-ΟΤΑ κ.λπ.), αριστερές οργανώσεις, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, αντιεξουσιαστές, ενώ έντονη είναι η παρουσία Κούρδων υποστηρικτών του Οτσαλάν.

Η συμμετοχή στο συλλαλητήριο ήταν μεγάλη, καθώς έφτασαν στο Σύνταγμα δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, μέλη του ΠΑΜΕ, καθώς και Ρώσοι που γιόρταζαν την αυριανή 71η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών έναντι των Γερμανών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, κρατώντας ενός λεπτού σιγή.

Οι ομιλίες των Πολιτικών Αρχηγών

Μητσοτάκης: Κατά συρροή ψεύτης ο Αλέξης Τσίπρας

Κατά συρροή ψεύτη αποκάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής  και είπε ότι αυτά τα μέτρα που έρχονται στη Βουλή είναι τα χειρότερα. Αναφέρθηκε, επίσης, στα όσα είχε κάνει η Νέα Δημοκρατία όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση, ενώ για ακόμη μία φορά ζήτησε να απομακρυνθεί ο πρωθυπουργός.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πολιτικό αμοραλισμό, που οδήγησαν σε εκτροχιασμό την οικονομία, δηλώνοντας ότι τα προληπτικά μέτρα 3,6 δισ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ αποτελούν «ρήτρα αναξιοπιστίας του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης»

«Πρόκειται για αχρείαστα μέτρα που για λογαριασμό σας φορτωνόμαστε όλοι λόγω της αναξιοπιστίας σας, των καθυστερήσεών σας, της ιδεοληψίας σας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα χρειαστούν νέα μέτρα (…) Η Ελλάδα απαξιώνεται με κάθε μέρα που περνάει και διολισθαίνει σε failed state με γεωπολιτικές συνέπειες» προειδοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα είστε ο νεότερος τέως πρωθυπουργός και ο πλέον απαξιωμένος που έχει ταυτιστεί με το λαϊκισμό, τα ψέματα και την πολιτική εξαπάτηση» τόνισε, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι τα ελάχιστα που χρειάζεται η χώρα είναι μείωση φόρων, σταθερό μακροοικονομικό περιβάλλον, δίκαιη κατανομή βαρών και στοχευμένη μείωση δαπανών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μείωση συντάξεων από εδώ και στο εξής, δήλωσε ότι οι υφισταμένες συντάξεις προστατεύονται μόνο μέχρι το 2018, έκανε λόγο για οικονομική δολοφονία των νέων ανθρώπων των νέων επιστημόνων και για εμπαιγμό των αγροτών με κατάργηση του ΟΓΑ και φορολόγηση και των βασικών πράσινων και συνδεδεμένων ενισχύσεων.

«Το ν/σ φέρνει μείωση αποδοχών και αύξηση του μισθολογικού κόστους με αύξηση εισφορών, μείωση αφορολογήτου» πρόσθεσε.

«Διεγράφησαν οι κόκκινες γραμμές Τσακαλώτουγια το αφορολόγητο και είναι ακόμη στη θέση του δεν είχε την τσίπα να παραιτηθεί» ανέφερε δε, δηλώνοντας ότι τα μέτρα οδηγούν σε φτωχοποίηση τη μεσαία τάξη.

Όπως πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ν/σ η «εισφορά αλληλεγγύης γίνεται μόνιμος φόρος… Εμείς είχαμε δεσμευτεί να την καταργήσουμε το 2016». Επίσης σχολίασε ότι η αύξηση φορολόγησης στις ΜμΕ και η αύξηση φόρου στα μερίσματα δίνει κίνητρο για ζημιές και όχι για κέρδη.

«Δεν θα είναι εύκολος δρόμος αυτός που καλούμε τους Έλληνες να ακολουθήσουν, αλλά θα στηρίζεται στην αλήθεια» παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας για την πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση από την μεταπολίτευση, ο κ. Μητσοτάκης ζητώντας εκ νέου εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ καυτηρίασε μάλιστα την απόφαση της κυβέρνησης «να κάνει δικαστήρια και να βάλει κλούβες των ΜΑΤ» αντί να αξιοποιήσει τουριστικά το μοναδικής φυσικής ομορφιάς, χώρο του beach volley στο Παλαιό Φάληρο στο συνολικό πλαίσιο της αξιοποίησης του νότιου παραλιακού μετώπου, και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση.

Θεοδωράκης: Είστε ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα άσκησε οεπικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα της Βουλής όχι μόνο για το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και για τον αποκλεισμό των διαδηλωτών με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

«Η πρώτη φορά Αριστερά ούτε ριζοσπαστική είναι ούτε μεταρρυθμιστική είναι. Είναι ένας ασπόνδυλος συνασπισμός εξουσίας, με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού – κομματοκρατίας. Μια συντηρητική διακυβέρνηση. Αγκαλιάζετε όλα αυτά που χρεοκόπησαν τη χώρα. Για αυτό χρεοκοπείτε και εσείς τόσο γρήγορα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αποκλεισμό των διαδηλωτών με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων λέγοντας: «Εσείς που νυχθημερόν καταγγέλλατε το αστυνομικό κράτος- άντε και στις παιδικές χαρές και εκεί συγκεντρώνονται πολίτες» συμβούλεψε σκωπτικά.

Ο Σταύρος Θοδωράκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί σε οπισθοδρόμηση την ελληνική κοινωνία σε όλα τα επίπεδα «όλα προς τα κάτω όπως διδάσκει και ο σύντροφος Μαδούρο, το πρότυπο των μισών υπουργών σας» ανέφερε και χαρακτήρισε την κυβερνητική πολιτική «ναυάγιο ιδεών, ένα σύμπλεγμα Αγίου φωτός και κότερων», υπονοώντας προφανώς την κρουαζιέρα Τσίπρα- Καμμένου τις ημέρες του Πάσχα.

Τον Πρωθυπουργό έβαλε στο στόχαστρο του και σε ότι αφορά το ασφαλιστικό. «Ισχυρίζεται ο Αλέξης Τσίπραςότι μειώνονται οι εισφορές για το 90% των ασφαλισμένων και ότι δεν μειώνονται οι συντάξεις. Ποιόνκοροιδεύετε τους Έλληνες ή τους δανειστές; Μάλλον τους Έλληνες. Διότι με τους δανειστές τα έχετε βρεί στα νούμερα» παρατήρησε δεικτικά.

Επέκτεινε την κριτική του και στο ζήτημα της διαφημιστικής δαπάνης  τονίζοντας ότι την ίδια ώρα που η πολίτες μπορούσαν να τραβήξουν μόνο εξήντα ευρώ από τις τράπεζες η Αυγή διαφήμισε τραπεζικά ιδρύματα με το αζημίωτο βάζοντας στα ταμεία της περί τα 500.000 ευρώ.

Σοβαρές ενστάσεις διατύπωσε και για το χαλάζι των φωτογραφικών τροπολογιών με βόλεμα ημετέρων στα γραφεία των υπουργών.

Πρότεινε τέλος την θεσμοθέτηση τριών συντάξεων. Την κύρια η οποία θα καταβάλλεται από το κράτος, την επαγγελματική που θα χορηγείται από τα επαγγελματικά ταμεία και την προαιρετική συμπληρωματική σύνταξη.

 
Καμμένος σε ΝΔ: Εσείς διαλύσατε τη χώρα και τα Ταμεία
 
Σκληρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής.
 
«Θα στεναχωρηθούν πολύ όσοι ποντάρουν στην εικονική πραγματικότητα που τους δημιουργούν οι φίλοι τους, οι συνεργάτες τους και τα στελέχη μιας συμμορίας που έφερε τη χώρα εδώ που είναι», τόνισε, στο άνοιγμα της ομιλίας του στη Βουλή, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
 
«Καταθέτω στη βουλή την έκθεση του ΔΝΤ, πριν αναλάβει αυτή η κυβέρνηση. Στη σελίδα 2, τα συμφωνημένα μέτρα από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνολικά 15 δις. ευρώ για το 2015 και το 2016. Σήμερα η κυβέρνηση φέρνει 5,4 δις. ως το 2018», τόνισε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που κατά τη διάρκεια της ομιλίας του είχε και μία κόντρα με τη βουλευτή της ΝΔ, Σ. Βούλτεψη.
 
«Αφήστε τα αυτά κυρία Βούλτεψη και σοβαρευτείτε», είπε ο Πάνος Καμμένος στη γαλάζια βουλευτή η οποία φώναζε από τα έδρανα, όταν ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι η Ν.Δ. στηρίζει τις θέσεις ΔΝΤ.
 
«Η ΝΔ ακολουθεί ένα δρόμο που θα φέρει συμμαχίες προς τον νεοφιλελευθερισμό. Εσείς διαλύσατε τη χώρα και τα Ταμεία με την πολιτική σας. Τα δικά σας σπασμένα καλείτε ο ελληνικός λαός σήμερα να ψηφίσει, με το ένα τρίτο των μέτρων που εσείς συμφωνήσατε», τόνισε ο κ. Καμμένος.
 

Τσίπρας | Ζητάτε εκλογές για να σωθούν οι φίλοι σας, εκδότες – καναλάρχες

 
Μετά τον κ. Μητσοτάκη, τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Καμμένο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε στο βήμα της Βουλής από όπου και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ λέγοντας πως ζητεί εκλογές για να σωθούν οι εκδότες και οι καναλάρχες.
 
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της ΝΔ να προσδιορίσει ποια είναι η εναλλακτική του για τη χώρα και τι εννοεί όταν μιλάει για περικοπές. «Προφανώς μιλάτε για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και απολύσεις αλλά δεν τολμάτε να το πείτε» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.
 
«Ζητάτε εκλογές γιατί έχετε καημό να σωθούν κάποιοι φίλοι σας, εκδότες, καναλάρχες που βλέπουν το σύστημα διαπλοκή να καταστρέφεται» υποστήριξε και χαρακτήρισε ανέκδοτο την επαναδιαπραγμάτευση για την οποία μιλά ο κ. Γεωργιάδης.

Ένταση στη Βουλή – Απομακρύνθηκε ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αυγής

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στη Βουλή προκλήθηκε ένταση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλετης διαδεχόμενος τον Χρήστο Παππάς στο βήμα του είπε, «δεν έχετε δικαίωμα να αναφέρεστε στην Ελλάδα και στην  πατρίδα, όταν είστε οι υμνητές της δικτατορίας, η οποία ευθύνεται για την προδοσία της Κύπρου». Υπό τα χειροκροτήματα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις φωνές των βουλευτών της ΧΑ, συνέχισε, «δεν έχετε δικαίωμα να εμφανίζεστε με μανδύα κοινωνικής ευαισθησίας, όταν υπερασπίζεστε ότι πιο απεχθές υπάρχει στην ανθρώπινη ιστορία, τα κρεματόρια και τις διώξεις». Ενώ λίγο πριν αποχωρήσει ο κ. Παππάς από την αίθουσα έξαλλος, ο κ. Σκουρλέτης του είπε, «Πηγαίνετε να πουλήσετε προστασία σε κανα νυχτομάγαζο» και πρόσθεσε, «κραυγάζετε, αλλά αυτές οι μαύρες κραυγές δεν θα πνίξουν τη φωνή της δημοκρατίας».

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ήταν να διακοπεί για ορισμένα λεπτά η συνεδρίαση. Στο άκουσμα της φράσης αυτής οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής με προεξάρχοντα τον Ηλία Λαγό άρχισαν να φωνάζουν κατά του υπουργού Περιβάλλοντος. Ο προεδρεύων της Βουλής προσπάθησε να ηρεμήσει τα πνεύματα, χωρίς αποτέλεσμα και έτσι ζήτησε από το φρούραρχο να έρθει στην ολομέλεια προκειμένου να απομακρύνει τον Γιάννη Λαγό και διέκοψε τη συνεδρίαση.

 

 

 

Καβγάς Χριστοφιλοπούλου – Βούτση

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Νίκου Βούτση ξέσπασε νωρίτερα. Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατήγγειλε ότι οι εκπρόσωποι των φορέων, που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού στη Βουλή με υπουργούς, συνοδεύονται από ακόμη και πέντε αστυνομικούς, με τον κ. Βούτση να μιλά για στημένο επεισόδιο χθες. «Μπορεί να κλείσανε το Μαξίμου με τις κλούβες, μπορεί οι πάπιες να πρέπει να γεννήσουν και να κλείσανε τον Εθνικό Κήπο αλλά αστυνομοκρατείται το Κοινοβούλιο; Το καταγγέλλω αυτό», είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε κάνοντας λόγο για στημένο επεισόδιο, αναφερόμενος στην ένταση που προκλήθηκε το Σάββατο ανάμεσα στον Σπύρο Λάππα και δικηγόρους, στο εντευκτήριο της Βουλής.

Click to comment

Απάντηση

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για το Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση τέθηκε από χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τον τίτλο: «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις»

Το σχέδιο νόμου έχει τέσσερα βασικά σκέλη. Με το πρώτο συστήνεται το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας, με σκοπό την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος αμυντικής καινοτομίας προς όφελος τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του επιστημονικού δυναμικού της χώρας, ενώ στο δεύτερο σκέλος περιλαμβάνονται διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Στο τρίτο συστήνεται στις Ένοπλες Δυνάμεις το Σώμα Πληροφορικής, με αποστολή τη στρατιωτική τους θωράκιση έναντι των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών κυβερνοασφάλειας και το τέταρτο σκέλος περιλαμβάνει επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων που αφορούν κυρίως στην εύρυθμη λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων και στην παρεχόμενη από αυτά υγειονομική φροντίδα, νέα ειδικά προγράμματα θητείας ανδρών και γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, στρατολογικές ρυθμίσεις κ.ά..

Στο νομοσχέδιο υπάρχει επίσης πρόβλεψη για ειδική αποζημίωση πληρωμάτων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται σε αποστολή και ειδική αποζημίωση προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελεί ειδικές αποστολές. Τα ποσά για τις δύο κατηγορίες ανέρχονται σε 24 εκατομμύρια ευρώ και 16 εκατομμύρια ευρώ ετησίως αντίστοιχα.

Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις για μειωμένη θητεία, αλλά και ρυθμίσεις για φοιτητές σε ορισμένες ειδικότητες.

Παράλληλα, στο σχέδιο νόμου υπάρχει πρόβλεψη για αναγκαστική απαλλοτρίωση παρακείμενων σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις χώρων για λόγους πυρασφάλειας.

Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης ξεκίνησε την 30ή Απριλίου 2024, και θα ολοκληρωθεί την 13η Μαΐου 2024.

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ευριπίδης Στυλιανίδης | Θέμα δανείων των ποντίων και χρηματοδότηση αγροτών

Σε σύσκεψη εργασίας, ενόψει Ευρωεκλογών, στο Μαξίμου συμμετείχε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Συζητήθηκε η προεκλογική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας στη Β. Ελλάδα και θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από την Κυβέρνηση.

Ο Ε. Στυλιανίδης είχε την ευκαιρία να θέσει στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δύο καίρια ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Το ένα, αφορά στα ζητήματα των αγροτών της Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την όσο το δυνατόν ταχύτερη χρηματοδότηση και περαιτέρω στήριξη τους, παράλληλα με την προσπάθεια βελτίωσης της νέας ΚΑΠ.

Το δεύτερο, αφορά στην ανάγκη νέας διευκολυντικής ρύθμισης για τα εκκρεμή δάνεια των Παλιννοστούντων Ποντίων που έχουν περιέλθει μετά την προηγούμενη παρέμβαση στο δημόσιο, ώστε να παραταθεί η προθεσμία των 120 δόσεων.

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 10:00 θα προεδρεύσει στην τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας αποτελεί το ανώτατο όργανο λήψης αποφάσεων που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ιδρύθηκε το 2019 από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και διαδέχθηκε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (επίσης ΚΥΣΕΑ).

Στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και οι Υπουργοί:

  • Εξωτερικών.
  • Εθνικής Άμυνας.
  • Προστασίας του Πολίτη.
  • Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
  • Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, από σήμερα αρχίζει επισήμως η αντιπυρική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει έως την 31η Οκτωβρίου. Ήδη, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχουν απευθύνει «ισχυρή σύσταση» στους συμπολίτες μας «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου και «να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς».

Πηγή: newsbomb.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en