Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Καβάλα – Φίλιπποι μπροστά σε κρίσιμο σταυροδρόμι – Ευκαιρίες ανάπτυξης

Όπως ήδη γνωρίζετε, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μία ημερίδα με θέμα τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που έχει ο δήμος μας τα επόμενα χρόνια.
Η ανάγκη για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας προέκυψε από την επιθυμία μας να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην πρόοδο του τόπου μας. Ένας τόπος που έχει μείνει για μεγάλη χρονική περίοδο αναπτυξιακά στάσιμος, με πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, στην απασχόληση και στην ευημερία των πολιτών του δήμου μας.
Εισηγητές στην Ημερίδα μας είναι διακεκριμένοι επιστήμονες, που διαθέτουν αναγνωρισμένη τεχνογνωσία και εμπειρία στα αντικείμενα που θα μας παρουσιάσουν.
Το στοίχημα είναι η Ημερίδα να προκαλέσει μία δημιουργική και γόνιμη συζήτηση ανάμεσα σε ειδικούς, πολίτες και τοπικούς παράγοντες. Μία συζήτηση που θα οδηγήσει σε χρήσιμα συμπεράσματα και συγκεκριμένες προτάσεις.
Στη σημερινή εποχή ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι λύσεις και οι πολιτικές που ασκούν οι διοικήσεις πρέπει να βασίζονται στην επιστημονική γνώση και εμπειρία.
Στη Δημοτική μας Κίνηση, θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Γιατί χωρίς ανάπτυξη η τοπική κοινωνία και ο δήμος δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν αναγκαίες πολιτικές για την ποιότητα ζωής, την απασχόληση, την κοινωνική μέριμνα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό. Γιατί χωρίς ανάπτυξη δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που τόσο απαραίτητες είναι για την επιβίωση του τόπου μας.
 
Αναζητούμε λοιπόν απαντήσεις σε ερωτήματα πρώτης γραμμής:
Σε ποιους τομείς θα στηριχθεί η ανάπτυξη της περιοχής μας; Στον τουρισμό, το εμπόριο, την πρωτογενή παραγωγή, τη μεταποίηση, την ενέργεια; Μπορούμε να τα συνδυάσουμε όλα μαζί; Ποια στρατηγική πρέπει να έχουμε;
Τι ρόλο μπορούν να παίξουν τα μεγάλα τεχνικά έργα, όπως οι οδικοί άξονες και τα λιμάνια μας; Τι ρόλο μπορεί να παίξει η σιδηροδρομική σύνδεση της Ν.Καρβάλης με την Ξάνθη και η αναβάθμιση του αεροδρομίου μας;
Μπορεί η περιοχή μας να γίνει κόμβος συνδυασμένων μεταφορών με διεθνή εμβέλεια και ρόλο;
Ποιες είναι οι νέες προκλήσεις για τον τόπο μας στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος; Τι θα γίνει με τη διαχείριση των σκουπιδιών; Τι θα γίνει με τους αγωγούς του φυσικού αερίου και το LNG;
Τι θα γίνει με την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτιρίων και ακινήτων; Πώς θα σώσουμε τις καπναποθήκες μας;
Τι πρέπει να γίνει ώστε να μην χάνονται χρήματα από κοινοτικά προγράμματα και άλλες επενδυτικές ευκαιρίες;
 
Έχουμε εδώ και καιρό επισημάνει ότι υπάρχει στον ορίζοντα ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για την Καβάλα και τους Φιλίππους που δεν πρέπει να χαθεί.
Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, οι δυνατότητες προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων για την βιώσιμη αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου και για την ανάδειξη του πολιτιστικού μας κεφαλαίου, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ένταξή μας στα διεθνή και περιφερειακά δίκτυα, όλα αυτά είναι πολύτιμα στοιχεία που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να χτίσουμε την ανάπτυξή μας.
Πώς όμως όλα αυτά μπορούν να συνδυαστούν με τρόπο ώστε να φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα; Με ποιο σχέδιο και ποιους στόχους;
Η ημερίδα του Σαββάτου θα προσπαθήσει να δώσει χρήσιμες απαντήσεις.
 
Σας περιμένουμε.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Ξάνθη ο πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός

Στην Ξάνθη, βρέθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Γιώργος Στασινός, ο οποίος αρχικά συνάντησε φορείς της περιοχής και ενημερώθηκε απο τους ίδιος για θέματα που αφορούν την πόλη της Ξάνθης και γενικότερα για θέματα της θράκης. Ενω στην συνέχεια ο κ. Στασινός, συμμετείχε σε ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Ξάνθης, όπου στην εκδήλωση αυτή ενημερώθηκαν οι μηχανικοί του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Θράκης για σημαντικά έργα του Τεχνικού Επιμελητηρίου τόσο Παννελλαδικά όσο σε τοπικό επίπεδο, όπως είναι ο ενιαίος ψηφιακός χάρτης, ο οποίος θα περιλαμβάνει όλα τα γεωχωρικά δεδομένα που απετούνται για οποιδήποτε αδειοδότηση, ενω στην ενημέρωση τέθηκε και το θέμα του Εθνικού Μητρωόυ Υποδομών, το οποίο θα περιλαμβάνει τα δεδομένα απο όλες τις δημόσιες υποδομές.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αυξημένη η καταναλωτική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης

Ικανοποιήση επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στα εμπορικά καταστήματα της Ξάνθης, με την καταναλωτική κίνηση να εμφανίζει άνοδο, καθώς στην περιοχή απο τις 22 Απριλίου φιλοξενούνται πανω απο 1400 μαθητές μουσικών σχολείων με τους συνοδούς τους και τους καθηγητές τους, στα πλαίσια της εκδήλωσης” Ξάνθη, πόλις Ονείρων”, με την εκδήλωση να ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου.

Η αισιοδοξία ωστόσο, απο την πλευρά των επαγγελματιών συνεχίζεται και για τις επόμενες ημέρες καθώς αναμένεται οτι θα υπάρξει αυξημένη καταναώτική κίνηση και κατα την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με τους καταναλωτές να κάνουν ψώνια και δώρα για τους αγαπημένους τους για το Πάσχα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Οδεύει προς μακροχρόνια μίσθωση ή πώληση το Παλιό Νοσοκομείο της Καβάλας

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια για την αξιοποίηση του παλιού Νοσοκομείου τα οποία προκρίνονται στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

Όπως έκανε γνωστό στο ENA Channel ο Δήμαρχος Καβάλας τα δύο αυτά σενάρια είναι είτε η μίσθωσή τού κτιρίου για τα επόμενα 50 χρόνια είτε η πώλησή του.

Πάντως στην περίπτωση που θα αποφασιστεί η εκμίσθωση του κτιρίου αυτό θα γίνει μέσω διαγωνισμού πιθανότατα ακόμα και εντός του καλοκαιριού.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en