Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Η δραστηριότητα και η ανεξαρτησία της παράταξής μας ενοχλούν όσους κρατάνε τον τόπο μας “χαμηλά”…

Ο ισχυρισμός της Δημοτικής Αρχής ότι οι δημόσιες παρεμβάσεις των φορέων στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής δεν είχαν νόημα δεν είναι αληθής. Εμείς γνωρίζουμε ότι αρκετοί φορείς και όλοι οι Δήμοι (εκτός από τον Δήμο μας βέβαια…) έκαναν δημόσιες παρεμβάσεις, έχοντας τους αρμόδιους Υπουργούς και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών απέναντί τους, ώστε να εξασφαλίσουν δημόσιες δεσμεύσεις. Για αυτό τον λόγο επιλέξαμε και εμείς να τοποθετηθούμε δημόσια, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προτάσεις που συνδέονται με τις ανάγκες του τόπου μας. Δεν πήγαμε στο συνέδριο, για να κάνουμε σχόλια ή να λέμε εξυπνάδες…

 

Εμείς ξέρουμε ότι η δυναμική δημόσια παρέμβαση των εκπροσώπων της Δράμας προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών επηρέασε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού να δεσμευτεί για τη μελετητική ωρίμανση της σύνδεσης Δράμας – Αμφίπολης. Ποιες δεσμεύσεις εξασφάλισε σε “ιδιωτική” σύσκεψη η Δήμαρχος Καβάλας για τη χρηματοδότηση της Περιμετρικής της Καβάλας και του οδικού άξονα Ε61; Ποια σχέδια αξιοποίησης παρουσίασε η Δήμαρχος  κατά την προσωπική επίσκεψη της Υφυπουργού Οικονομικών στην Καβάλα; Κανένα.

 

Για ποιο θέμα πάνω στον τουρισμό και τον πολιτισμό μίλησε η Δήμαρχος Καβάλας; Εμείς ξέρουμε ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε δημόσια για χρηματοδότηση του Δήμου Δράμας για 3 χρόνια μέσω ΕΣΠΑ για το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Μίλησε η Δήμαρχος για το Φεστιβάλ Φιλίππων, την ολοκλήρωση των έργων στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, για τη σύσταση του φορέα διαχείρισης και για την περαιτέρω ανάδειξη του μνημείου της ΟΥΝΕΣΚΟ; Μίλησε για προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή μας; Τι είδους δεσμεύσεις απέσπασε στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις για όλα αυτά; Ή μήπως δεν τα έθεσε, που είναι και το πιθανότερο; Γιατί μίλησαν ο Δήμαρχος Θάσου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων για τον τουρισμό; Δεν ικανοποιήθηκαν από τις “κατ’ ιδίαν συναντήσεις”;

 

Έχουν περάσει 3 χρόνια και η Δημοτική Αρχή δεν έχει προετοιμαστεί με συγκεκριμένα σχέδια για κάθε διεκδίκηση! Κάθε φορά που κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες ζητάνε ένα σχέδιο αξιοποίησης, δεν έχει να τους δώσει τίποτα! Μόνο συναντήσεις, συσκέψεις και… φωτογραφίες!

 

Είναι συνηθισμένο πια η Δήμαρχος Καβάλας να αλλάζει τη δημόσια συζήτηση, όποτε δυσκολεύεται να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που της θέτουμε. Και απ’ ό,τι φαίνεται, ενδιαφέρεται περισσότερο για το μικροπολιτικό κουτσομπολιό παρά για τα σημαντικά ζητήματα του Δήμου.

 

Από κει και πέρα, το να εμπλέκεται και να εκφράζει άποψη για τις εσωτερικές διαδικασίες μίας παράταξης αποτελεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΡΕΠΕΙΑ. Δεν μπορεί να γνωρίζει γεγονότα και καταστάσεις, συνεπώς δεν της επιτρέπεται να εκφράζει ανεύθυνα απόψεις και κρίσεις για εσωτερικά ζητήματα μίας παράταξης, που δεν τα γνωρίζει.

 

Θα ήταν δε προτιμότερο να κοιτάξει την αποσύνθεση της δημοτικής της ομάδας, τις παραιτήσεις Αντιδημάρχων με καταγγελίες και την απροθυμία των στελεχών της να αναλάβουν θέσεις διοίκησης. Ας τα κοιτάξει αυτά πρώτα, καθώς επηρεάζουν τη λειτουργία του Δήμου και τις παρεχόμενες υπηρεσίες στους δημότες.

 

Είναι προφανές ότι κάποιοι ενοχλούνται επειδή δεν έχουμε δεσμεύσεις και εξαρτήσεις από κανέναν και επειδή έχουμε την ικανότητα να παράγουμε πολιτική. Αν δεν είναι κατανοητό σε κάποιους ότι είμαστε εδώ για να ενώνουμε και όχι να διχάζουμε τους πολίτες, είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά τι να μας πει η Δήμαρχος, που δεν αφήνει ευκαιρία ανεκμετάλλευτη για να κατηγορήσει τους άλλους (όποιοι και να είναι αυτοί) και να μοιράσει τους δημότες σε “καλούς” και “κακούς”;

 

Ας μην εκλαμβάνεται ωστόσο από κάποιους είτε στον Δήμο είτε που συμμετέχουν στις εκλογές του Επιμελητηρίου ως “αδυναμία” η μέχρι τώρα στάση μας. Η απόφαση να μην συμμετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής μας στις εκλογές του Επιμελητηρίου πάρθηκε για να προστατευτεί η ανεξαρτησία μας και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις και ταυτίσεις με κάποιον από τους συνδυασμούς του Επιμελητηρίου. Όποιος δημοτικός σύμβουλος επιθυμούσε να κατέβει υποψήφιος μπορούσε κάλλιστα να παραιτηθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και να ασχοληθεί με τις εκλογές στο Επιμελητήριο, παραμένοντας φυσικά μέλος της παράταξης. Εννοείται πως όλα τα μη εκλεγμένα μέλη της δημοτικής μας παράταξης είχαν κάθε δικαίωμα να συμμετάσχουν όπου επιθυμούσαν, όπως και έγινε.   

 

Ας μην βιάζονται λοιπόν κάποιοι και κάποιες να βγάλουν βιαστικά συμπεράσματα. Οι ανακρίβειες και τα ψέματα που ειπώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν καθαρά για επικοινωνιακή κατανάλωση και θα απαντηθούν στον κατάλληλο χρόνο μετά τις εκλογές.

 

Εμείς δεν ασχολούμαστε με τα κοινά για να ζήσουμε το πολυτελές μας όνειρο με τα χρήματα του Δήμου ούτε “ξεπουλάμε” συνεργάτες ούτε πηγαίνουμε “όπου φυσάει ο άνεμος” των προσωπικών μας συμφερόντων…

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Επετειακή έκθεση Θέμη Κελέκη | 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας

Ο Θέμης Κελέκης, γιορτάζει τα 67 χρόνια εικαστικής δημιουργίας του και μας προσκαλεί κοντά του από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο της Μεγάλης Λέσχης. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας και συνδιοργανώνεται από το «ΕΝΑ Media Group» και την εφημερίδα «Επικαιρότητα Νέστου».

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 5 Ιουνίου στις 8.00 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Επιμέλεια έκθεσης : Κώστας Χατζηγεωργίου – Θεοδόσης Κελέκης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Τρεις αθλήτριες του Α.Σ. Ταεκβοντό Καβάλας στα κλιμάκια της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας.

Πράγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η πρώτη προπόνηση κλιμακίων ΕΤΑΒΕ την Κυριακή 26 Μαϊου 2024.

Οι προπονήσεις των κλιμακίων της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) ξεκίνησαν και πάλι με μεγάλη επιτυχία. Η πρώτη προπόνηση πραγματοποιήθηκε σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, στο Basketball Airdome SKG.

Από τον σύλλογό μας συμμετείχαν οι αθλήτριες

ά ί

όυ ί

ί ή

Οι οποίες έδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις.Στην προπόνηση αυτή συμμετείχαν περισσότεροι από 160 αθλητές, οι οποίοι είναι στελέχη των κλιμακίων και πρωταθλητές στις κατηγορίες τους.

Την προπόνηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος Κλιμακίου τη συντώνησε ο προπονητής Παλτόγλου Χάρης, ο οποίος με την εμπειρία και την καθοδήγησή του συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διοίκηση της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας για την υποστήριξή της και την οργάνωση αυτής της σημαντικής  διοργάνωσης

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δημος Παγγαιού | JuniorXpress – Ένα χρηματοδοτούμενο έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Παγγαίου συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα JunioXpress, το οποίο συντονίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.). Υπόλοιποι εταίροι: Actionaid Ελλάς Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Το Χαμόγελο Του Παιδιού, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Θέρμης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Βόλβης.

Σκοπός του Έργου JuniorXpress είναι η προώθηση μιας φιλικής προς τα παιδιά τοπικής διακυβέρνησης, δίνοντας έμφαση σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων, καθώς και σε παιδιά και εφήβους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της αξιοποίησης 6 Δημοτικών Συμβουλίων της χώρας (των Δήμων Λαρισαίων, Παγγαίου, Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Θέρμης και Βόλβης) και της διασύνδεσής τους με 9 Ελληνικούς Δήμους.
Στις 29, 30 και 31 Μαρτίου, στο πλαίσιο του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση Έργου Junior Xpress, πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκπαίδευση στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή 36 μελών από τα Δημοτικά Συμβούλια Νέων των δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Λάρισας, Καβάλας και Παγγαίου καθώς και εκπροσώπων των δήμων.
Με απώτερο στόχο την ενδυνάμωση των παιδιών και τη συμμετοχή τους σε αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την κοινότητά τους, την προστασία και την προώθηση των δικαιωμάτων τους αλλά και την ενίσχυση των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδεύτηκαν στις ακόλουθες θεματικές:
▪️Εκπαίδευση πάνω στα δικαιώματα των παιδιών, με έμφαση στον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων ώστε να αποκτήσουν ενεργό ρόλο στις κοινότητες τους.
▪️Ενημέρωση και οδηγίες εφαρμογής της Πολιτικής Παιδικής Προστασίας: αρχές και κανόνες εφαρμογής, μηχανισμός αναφοράς περιστατικών και ο ρόλος των νεαρών προπονητών.
▪️Mentoring: Εκπαίδευση στη διαδικασία της διαβούλευσης και την ανάπτυξη σχετικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσω βιωματικών και συμμετοχικών δράσεων.
▪️Εκπαίδευση πάνω στην προσέγγιση των παιδιών που διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
▪️Εκπαίδευση στο συ-σχεδιασμό δράσεων για την πόλη μαζί με τα παιδιά
Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέοι μας, αφήσαν εξαιρετικές εντυπώσεις στους διοργανωτές για τη συνέπεια, τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους. Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος συγχαίρει και στηρίζει έμπρακτα τις δράσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεών Δήμου Παγγαίου, έχοντας εμπιστοσύνη στη θέληση και τις δυνατότητες της νέας γενιάς.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
tractor in the background of the text
text about elections
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en