Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος | Αξίζει στους Καβαλιώτες μία τέτοια Καλαμίτσα;

Με δελτίο τύπου ο Μάκης Παπαδόπουλος επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής Μας” με δελτίο τύπου ασκεί την δική του κριτική για την κατάσταση στην Καλαμίτσα προς την διοίκηση του Θεόδωρου Μουριάδη.

Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου αναφέρει :

“Θέλουμε την Καλαμίτσα αξιοποιημένη και οργανωμένη για τους Καβαλιώτες

Η διοίκηση του Δήμου απέτυχε μέχρι στιγμής να εξασφαλίσει μία καλή και βιώσιμη συμφωνία με την ΕΤΑΔ για την αξιοποίηση της Καλαμίτσας, που θα διατηρεί τον χαρακτήρα της λαϊκής πλαζ για τους Καβαλιώτες.

Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχιση των συζητήσεων. Ο Δήμαρχος Καβάλας ΕΧΑΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ σε διαπραγματεύσεις χωρίς συγκεκριμένο πλάνο και χωρίς συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης. Το αδιέξοδο είναι δυστυχώς πολύ κοντά μας.

Κωστής Σιμιτσής και Θόδωρος Μουριάδης αδιαφόρησαν να ανανεώσουν τη συμφωνία μέσα στην τελευταία και κρισιμότερη περίοδο (2011-2014) της 30χρονης παραχώρησης (που έληγε το 2015) και “αδυνάτισαν” έτσι τη θέση του Δήμου, βάζοντας σε θέση ισχύος την ΕΤΑΔ.

Επιπλέον, καταλόγισαν πρόστιμο 900.000€ μόνο στην ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ για αυθαίρετα κτίσματα και αυθαίρετες εργασίες που έγιναν στην Καλαμίτσα όλες τις προηγούμενες δεκαετίες (και ενώ ο Δήμος διαχειριζόταν την ακτή), οδηγώντας τη σχέση Δήμου Καβάλας-ΕΤΑΔ “στα βράχια”.

Και τέλος, δεν αξιοποίησαν κανέναν από τους παλαιότερους νόμους για να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα κτίσματα και να θεραπεύσουν όλα τα τυπικά προβλήματα του οικοπέδου.

Έτσι, ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να πετύχουν μία βιώσιμη συμφωνία παραχώρησης με καλύτερους όρους από τους όρους που προσφέρονται σήμερα.

Τουλάχιστον, η σημερινή διοίκηση του Δήμου ας φροντίσει να μην υπάρχει στην επόμενη τουριστική περίοδο αυτό το χάλι που ζούμε τα τελευταία χρόνια στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές της παραλίας.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΠΛΑΖ, με ασφάλεια και υγιεινή για τους Καβαλιώτες.

Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Αξίζει στους Καβαλιώτες μία τέτοια Καλαμίτσα;”

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Energean: Έκτη ανακάλυψη φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο

Την έκτη της ανακάλυψη κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αυτήν την φορά στην Αίγυπτο, γνωστοποίησε την Πέμπτη 23 Μαϊου η Energean plc (LSE: ENOG, TASE: אנאג) στο πλαίσιο της καθιερωμένης τριμηνιαίας ενημέρωσης (Trading Statement & Operational Update) προς τα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ. Πρόκειται για στήλη 270 ποδιών καθαρού πάχους υδρογονανθράκων στους σχηματισμούς Abu Madi και BKES-1 στην παραχώρηση Abu Qir στον Κόλπο της Αλεξάνδρειας, η οποία ανακαλύφθηκε με γεώτρηση που εκτελέσθηκε από την θαλάσσια εξέδρα North Abu Qir PII.

H αρχική εκτίμηση είναι ότι η νέα ανακάλυψη περιέχει (Gas Initially In Place) 87-129 δισεκ. κυβικά πόδια φυσικό αέριο, και προγραμματίζεται να τεθεί στην παραγωγή στη διάρκεια του τρίτου 3μήνου του έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η Energean τo 2019 ανακάλυψε το κοίτασμα Karish North στην θάλασσα του Ισραήλ, το οποίο από τον Φεβρουάριο είναι ήδη σε παραγωγή. Στη διάρκεια του 2022 ανακάλυψε τα κοιτάσματα Αθηνά, Ζευς, Ερμής και Ηρακλής, με τα δύο πρώτα να αναγνωρίζονται ως μέρος της ανακάλυψης Katlan από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία έχει δώσει και την έγκρισή της για την 1 η φάση ανάπτυξης. Το κοίτασμα Katlan είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί και για εξαγωγικούς σκοπούς.

Οι βασικές εξελίξεις του πρώτου τριμήνου και οι προοπτικές για τη συνέχεια

Πέραν της νέας ανακάλυψης, οι κυριότερες εξελίξεις στο πρώτο τρίμηνο του έτους καθώς και οι προοπτικές για τη συνέχεια έχουν ως εξής:

-Η ημερήσια παραγωγή της περιόδου ήταν 142 χιλιάδες βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (+49% σε ετήσια βάση), το 82% των οποίων ήταν σε φυσικό αέριο. Η εταιρεία διατηρεί την πρόβλεψή της για ημερήσια παραγωγή μεταξύ 155 και 175 χιλιάδων βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου για όλο το 2024.

-Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 413 εκατ. δολάρια (+43% σε ετήσια βάση), ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDAX) ήταν 259 εκατ. δολάρια (+60% σε ετήσια βάση). Η εταιρεία θα διανείμει στις 28 Ιουνίου μέρισμα 0,3 δολ. ανά μετοχή για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

-H ένταση εκπομπών του Scope 1 και του Scope 2 μειώθηκε στα 9 κιλά CO2 ανά παραγόμενο βαρέλι ισοδυνάμου πετρελαίου, δηλαδή κατά 19% σε ετήσια βάση.

-Το θαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου Cassiopea, μια από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις φυσικού αερίου στην Ιταλία, αναμένεται να τεθεί στην παραγωγή στη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ για τον Αύγουστο έχει προγραμματισθεί η επιβεβαιωτική γέωτρηση στο κοίτασμα Anchois στο Μαρόκο.

-Εντός του Ιουνίου αναμένεται να υποβληθεί η αίτηση για την απόκτηση άδειας αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο.

-Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η λήψη της Τελικής Επενδυτικής Απόφασης για την ανάπτυξη του κοιτάσματος φυσικού αερίου Katlan στο Ισραήλ.

Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζουμε να επιτυγχάνουμε ισχυρά επιχειρησιακά και οικονομικά αποτελέσματα, με αύξηση παραγωγής, εσόδων και EBITDAX σε ετήσια βάση. Στο Ισραήλ, η δραστηριότητά μας παρέμεινε ανεπηρέαστη από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, με την αναμενόμενη κορύφωση της ζήτησης για φυσικό αέριο το καλοκαίρι να οδηγεί σε μεγιστοποίηση της παραγωγής.

Επιπλέον, είμαστε ευχαριστημένοι για την επιτυχία του γεωτρητικού μας προγράμματος στο Abu Qir στην Αίγυπτο με τη νέα μας ανακάλυψη. Συνεχίζουμε με συνέπεια την μερισματική μας πολιτική και εστιάζουμε στις βασικές επιχειρησιακές μας κατευθύνσεις: αξιόπιστο μέρισμα, βελτίωση δανεισμού, ανάπτυξη και δέσμευσή μας για μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών αερίου θερμοκηπίου. Ταυτόχρονα, παραμένουμε σε εγρήγορση για ευκαιρίες που ταιριάζουν σε αυτές τις κατευθύνσεις, ώστε να είμαστε σε θέση να
κινηθούμε γρήγορα και αποτελεσματικά όταν αυτές προκύψουν.

Κοιτώντας μπροστά, έχουμε αρκετά ορόσημα στο χαρτοφυλάκιό μας στην Ιταλία, στο Μαρόκο, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα και, βέβαια, στο Ισραήλ, όπου θα ξεκινήσουμε την προμήθεια φυσικού αερίου με βάση το συμβόλαιο που υπογράψαμε πρόσφατα».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Χαλκίδα | Συνελήφθη η διευθύντρια και υπάλληλοι της εφορίας για διαφθορά

Η Ομάδα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας πήγε στο κτήριο της ΔΟΥ, βγάζοντας έξω τους πολίτες, ενώ στους υπαλλήλους είπαν να μην κουνηθούν από τις θέσεις τους, μετέδωσε το stereanews.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες πληροφορίες κατάσχεσαν κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές από συγκεκριμένα άτομα και έπειτα έψαξαν τα αυτοκίνητά τους. Οι επτά συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Αθήνα, με την κατηγορία σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τέλεση οικονομικών αδικημάτων.

avgi.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συντάξεις χηρείας | Η μείωση 50% μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε μηδενισμό των αποδοχών

Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές τοποθετείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας του ιδιωτικού τομέα (σε Δημόσιο και ΟΓΑ έχουν γίνει περικοπές την προηγούμενη τετραετία), που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πλήρη εξαφάνιση -σε ακραίες περιπτώσεις- των απολαβών που σήμερα έχουν χιλιάδες συνταξιούχοι.

Σύμφωνα με τον νόμο του 2016 (Κατρούγκαλου) αλλά και την ερμηνευτική εγκύκλιο Τσακλόγλου (τέλος 2023), οι συνταξιούχοι χηρείας θα υποστούν μείωση των αποδοχών τους τουλάχιστον κατά 50%. Και αυτό καθώς μετά το τέλος της τριετίας, στο οποίο ο δικαιούχος της σύνταξης χηρείας λάμβανε το 70%, θα πρέπει τώρα να λάβει το 35% και μόνο όμως του ανταποδοτικού σκέλους της σύνταξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν οι συνταξιούχοι λαμβάνουν μια σύνταξη εξ ιδίου δικαιώματος, από τη σύνταξη χηρείας που εισπράττουν θα λάβουν το ποσό που υπερβαίνει τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης, όπως ξεκαθαρίζει η ερμηνευτική εγκύκλιος Τσακλόγλου.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι όταν ξεκίνησαν οι πρώτες περικοπές (2020), οι αντιδράσεις των συνταξιούχων ήταν έντονες, υποχρεώνοντας μάλιστα τον ΕΦΚΑ να επιστρέψει πίσω τα ποσά που είχαν περικοπεί. Τώρα έρχεται η εφαρμογή του νόμου και για τις συντάξεις χηρείας των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα και, σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου, οι συντάξεις αυτές, εφόσον έχει παρέλθει τριετία από την καταβολή τους, θα περικοπούν ως αποδοχές εις διπλούν.

Δραματικές περικοπές και επιστροφές ποσών

Οπως σωστά επισημαίνει το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων), υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να είναι δεκάδες χιλιάδες οι δικαιούχοι που θα τύχουν νέων περικοπών στις συντάξεις χηρείας που λαμβάνουν, ενώ θα κληθούν να επιστρέψουν και αναδρομικά ποσά προς τα δημόσια ταμεία, καθώς το μέτρο θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο του 2020!

Μπροστά στο σοβαρό αυτό ενδεχόμενο ακόμα και να μηδενιστούν τα ποσά της σύνταξης χηρείας για κάποιους δικαιούχους, το Δίκτυο ζητά να μην εφαρμοστεί η νομοθεσία που περικόπτει στο μισό τις συντάξεις χηρείας εξ ιδίου δικαιώματος και για δικαιούχους που προέρχονται από τον ιδιωτικό τομέα. Συγκεκριμένα, ζητά από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να νομοθετήσει σχετικά ώστε να παραμείνει η καταβολή των συντάξεων χηρείας στο 70% των αρχικών ποσών, εφ’ όρου ζωής του κάθε δικαιούχου, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για ένα άδικο μέτρο που κακώς εφαρμόστηκε σε χιλιάδες συνταξιούχους στο Δημόσιο και στον ΟΓΑ, και στους δικαιούχους αυτούς η κυβέρνηση οφείλει να επιστρέψει τα χρήματα πίσω».

«Δεν μπορεί τώρα να γίνεται περικοπή της παροχής στο όνομα κάποιας δημοσιονομικής εξισορρόπησης» σημειώνει ακόμα το Δίκτυο των συνταξιούχων, υπενθυμίζοντας ότι το συγκεκριμένο μέτρο θεσμοθετήθηκε το 2016, εν μέσω Μνημονίων και βαθιάς οικονομικής κρίσης, και η κυβέρνηση «επιδιώκει να υφαρπάξει ένα μέρος του εισοδήματός τους από συνταξιούχους που διαβιούν μόνοι και έχουν απόλυτη ανάγκη την οικονομική ενίσχυση».

avgi.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en