ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύση μόνο στο υπουργείο παιδείας

Την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γονείς – κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, έθεσαν και πάλι στη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα επαναλειτουργίας του 21ου νηπιαγωγείου. Συμφωνήθηκε όλες οι ενέργειες να γίνουνε στην Αθήνα, στο υπουργείο παιδείας που είναι το αρμόδιο. Γονείς – κηδεμόνες κι εκπαιδευτικοί, αναμένουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να ορίσει τον εκπρόσωπό του, που μαζί τους θα ταξιδέψει στο υπουργείο παιδείας. Εκεί θα υπάρξει παρέμβαση όπως συζητείται κι από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Η τοπική υπηρεσία, συγκεκριμένα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, δεν φαίνεται ότι θ΄ ασχοληθεί με το θέμα, απλώς γιατί θα περιμένει οδηγίες από το υπουργείο παιδείας.

Το υπόμνημα που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, είναι το ακόλουθο:

Προς το Δήμο Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από την κα Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Καβάλας, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Καβάλας

Αίτηση – Δήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ., Γονέων 21ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καβάλας, της Ένωσης Γονέων Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ., του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση της 27/3/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά από αίτημα μας συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της συγχώνευσης του 2/θέσιου 18ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καβάλας με το 2/θέσιο 21ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας και υπήρχε ρητή δέσμευση της δημοτικής αρχής για την άμεση εξεύρεση χώρου. Συγκεκριμένα είχε αποφασιστεί πως αμέσως μετά τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου στο 20ο δημοτικό σχολείο Καβάλας θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στεγαστεί το 21ο νηπιαγωγείο στο χώρο της Παιδόπολης, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής του Αγ. Λουκά και τα νήπια που μέχρι σήμερα μεταφέρονται σε γειτονικές περιοχές. Όπως ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Καβάλας οι εργασίες για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο είναι αδύνατον να γίνουν οι σχετικές με τη μεταστέγαση του 21ου νηπιαγωγείου ενέργειες, μια και με βάση την υπ΄ αρ. 97115/Δ1 απόφαση του υπουργείου παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2153, τ.2/23-06-2017, αυτό συγχωνεύεται με το 18ο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Με την παρούσα σας καλούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες: α)να συνυπογράψεται την επισυναπτόμενη επιστολή προς τον υπουργό παιδείας και β)να δημιουργηθεί επιτροπή που θα μεταβεί άμεσα στο υπουργείο προκειμένου να ζητήσει την ανάκληση της σχετικής απόφασης συγχώνευσης, υποστηρίζοντας έμπρακτα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως τις μορφωτικές ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξή σας.

Καβάλα, 26-7-2017.

Οι αιτούντες

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version