Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λύση μόνο στο υπουργείο παιδείας

Την περασμένη Δευτέρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, γονείς – κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, έθεσαν και πάλι στη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα επαναλειτουργίας του 21ου νηπιαγωγείου. Συμφωνήθηκε όλες οι ενέργειες να γίνουνε στην Αθήνα, στο υπουργείο παιδείας που είναι το αρμόδιο. Γονείς – κηδεμόνες κι εκπαιδευτικοί, αναμένουν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να ορίσει τον εκπρόσωπό του, που μαζί τους θα ταξιδέψει στο υπουργείο παιδείας. Εκεί θα υπάρξει παρέμβαση όπως συζητείται κι από τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Η τοπική υπηρεσία, συγκεκριμένα η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας, δεν φαίνεται ότι θ΄ ασχοληθεί με το θέμα, απλώς γιατί θα περιμένει οδηγίες από το υπουργείο παιδείας.

Το υπόμνημα που στάλθηκε στους δημοτικούς συμβούλους, στη συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, είναι το ακόλουθο:

Προς το Δήμο Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από την κα Δήμαρχο Καβάλας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καβάλας, τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Καβάλας, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Καβάλας

Αίτηση – Δήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ., Γονέων 21ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καβάλας, της Ένωσης Γονέων Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ., του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας νομίμως εκπροσωπούμενο από το Δ.Σ.

Στη συνεδρίαση της 27/3/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας μετά από αίτημα μας συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της συγχώνευσης του 2/θέσιου 18ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Καβάλας με το 2/θέσιο 21ο ολοήμερο νηπιαγωγείο Καβάλας και υπήρχε ρητή δέσμευση της δημοτικής αρχής για την άμεση εξεύρεση χώρου. Συγκεκριμένα είχε αποφασιστεί πως αμέσως μετά τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου στο 20ο δημοτικό σχολείο Καβάλας θα γίνονταν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στεγαστεί το 21ο νηπιαγωγείο στο χώρο της Παιδόπολης, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής του Αγ. Λουκά και τα νήπια που μέχρι σήμερα μεταφέρονται σε γειτονικές περιοχές. Όπως ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Δήμου Καβάλας οι εργασίες για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν περί τα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο είναι αδύνατον να γίνουν οι σχετικές με τη μεταστέγαση του 21ου νηπιαγωγείου ενέργειες, μια και με βάση την υπ΄ αρ. 97115/Δ1 απόφαση του υπουργείου παιδείας έρευνας και θρησκευμάτων, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 2153, τ.2/23-06-2017, αυτό συγχωνεύεται με το 18ο Νηπιαγωγείο από το σχολικό έτος 2017 – 2018.

Με την παρούσα σας καλούμε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες: α)να συνυπογράψεται την επισυναπτόμενη επιστολή προς τον υπουργό παιδείας και β)να δημιουργηθεί επιτροπή που θα μεταβεί άμεσα στο υπουργείο προκειμένου να ζητήσει την ανάκληση της σχετικής απόφασης συγχώνευσης, υποστηρίζοντας έμπρακτα την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και κυρίως τις μορφωτικές ανάγκες και την ασφάλεια των παιδιών της περιοχής.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την άμεση ανταπόκριση και την υποστήριξή σας.

Καβάλα, 26-7-2017.

Οι αιτούντες

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δίπλα στους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων στις Πηγές ο Μ. Λαζαρίδης

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, ενημερώνει τους πληγέντες καλλιεργητές ακτινιδίων των Πηγών για τις πρωτοβουλίες του, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Επισκέφθηκα χωράφια με ακτινίδια στις Πηγές, τα οποία επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες από τους ισχυρούς ανέμους. Ενημέρωσα αμέσως για το μέγεθος της καταστροφής τον ΕΛΓΑ για να πράξει τα προβλεπόμενα.

Ήδη το υλικό που συνέλεξα βρίσκεται στα γραφεία τόσο του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου όσο και της προϊσταμένης του ΕΛΓΑ στην Καβάλα, κυρίας Ρ. Κατσικέρη Παραμένω πάντα δίπλα στους παραγωγούς μας».

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επίσκεψη Γ.Πασχαλίδη στον ΕΛΓΑ Αθήνας για τις πληγείσες καλλιέργειες του Ορφανίου του Δήμου Παγγαίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφτηκε χθες το Ορφάνι του Δήμου Παγγαίου προκειμένου να δει τις ζημίες που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από το χαλάζι και για να συναντηθεί με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για το μέγεθος της ζημίας που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες τους.

Ο Βουλευτής προχώρησε τάχιστα στις κατάλληλες ενέργειες και επισκέφτηκε σήμερα τον ΕΛΓΑ Αθήνας για να ενημερώσει τους αρμοδίους, προσκομίζοντας αντίστοιχο οπτικοαστικό υλικό.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης, βρισκόμενος σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της γης συμμερίζεται την αγωνία τους, γνωρίζει καλά τα ζητήματα που προκύπτουν και ενημερώνει καθημερινά τους αρμόδιους, ώστε να επιλύονται όσο το δυνατόν πιο άμεσα τα ζητήματα που προκύπτουν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όλα τα ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από αεροδρόμια και τελωνεία έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα

Κάθε ρεκόρ τουριστικών εισπράξεων από το εξωτερικό έσπασε το φετινό Πάσχα στην Ελλάδα. Αυτό επιβεβαιώθηκε από την κίνηση στο “Ελ. Βενιζέλος” αλλά και από τα τελωνεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία ρεκόρ έσπασε στο τελωνείο του Προμαχώνα.

Χιλιάδες Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Σέρβοι επέλεξαν την Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα με αποτέλεσμα σήμερα, ημέρα ολοκλήρωσης των διακοπών τους, από το πρωί να σχηματίζονται ουρές αυτοκινήτων στο τελωνείο του Προμαχώνα. Από το πρωί, αρκετές φορές στον σταθμό διοδίων της περιοχής, κατά χρονικά διαστήματα, ήταν ελεύθερη η διέλευση για να διευκολυνθούν οι Βαλκάνιοι τουρίστες.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΡΤ περισσότεροι από 10.000 Ρουμάνοι πέρασαν τον Προμαχώνα με προορισμό τη Θάσο ενώ πολλοί Βούλγαροι διατηρούν εξοχικές κατοικίες σε Χαλκιδική, Στρυμονικό κόλπο και στο Νομό Καβάλας.

Η κίνηση στον Προμαχώνα ήταν η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών ενώ όλα δείχνουν ότι ανάλογη θα είναι κίνηση στον συνοριακό σταθμό όλο το καλοκαίρι. Σε γενικές γραμμές το φετινό Πάσχα όσον αφορά τα τουριστικά έσοδα από το εξωτερικό ήταν το καλύτερο των τελευταίων 7 ετών.

fimotro.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en