Quantcast
Connect with us

ΡΟΔΟΠΗ

Λιμενικούς Σταθμούς σε Φανάρι και Μαρώνεια διεκδίκησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης από τονΥπουργό Ναυτιλίας

Συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη καθώς και τον Αρχηγό του Λιμενικού είχε ο Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Του κατέθεσε επιστολή διεκδικώντας την αναβάθμιση των Λιμενικών Φυλακίων Μαρώνειας και Φαναρίου σε Λιμενικούς Σταθμούς.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης επισήμανε την ανάγκη αυτής της αναβάθμισης υποστηρίζοντάς την με σχετικές επιστολές του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών Κ. Χαριτόπουλου και του Προέδρου του Φαναρίου κ. Πέτρου Καραβέτη. Επιχειρηματολογώντας ανέλυσε στον Υπουργό και καλό του φίλο και συνάδελφο καθώς και στον Αρχηγό του Λιμενικού τους λόγους για τους οποίους πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στη σχετική απόφαση:

  1. Οι 2 οικισμοί αποτελούν τους κεντρικούς τουριστικούς προορισμούς τόσο για τον ντόπιο πληθυσμό, όσο και για τον οδικό τουρισμό, που εισέρχεται από την Νυμφαία και τους Κήπους.
  2. Διαθέτουν πολλούς αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους, προστατευόμενους βιότοπους και κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις, που χρήζουν της προστασίας του Λιμενικού Σώματος.
  3. Η ακτογραμμή της Ροδόπης έχει αποτελέσει συχνά σημείο άφιξης παρανόμων μεταναστών, που εισήλθαν στη χώρα δια της θαλάσσης από την Τουρκία και αποβιβάστηκαν στις παραλίες μας, που ήταν αφύλαχτες.
  4. Συχνά παραβιάζονται τα εθνικά θαλάσσια όρια από ξένους ψαράδες κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Οδηγιών και σε βάρος των συμφερόντων των ντόπιων αλιέων.

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διαβεβαίωσε την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι υπάρχει διαθέσιμο κτίριο, ετοιμοπαράδοτο στο αλιευτικό καταφύγιο Φαναρίου και μπορεί να διασφαλιστεί αντίστοιχο κτίριο στις πρώην κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Μαρωνείας στον Άγιο Χαράλαμπο Μαρώνειας.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης αντιμετώπισε θετικά το αίτημα του Βουλευτή Ροδόπης και έδωσε εντολή να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων. Επισήμανε δε στον Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι μία τέτοια αναβάθμιση έχει εθνική σημασία για την περιοχή και σημαίνει αύξηση προσωπικού σε Μαρώνεια και Φανάρι και διάθεση χερσαίων και θαλάσσιων μέσων, που ενισχύει την αποτελεσματικότητα του σώματος και την ασφάλεια της περιοχής. Ο Θρακιώτης πολιτικός ευχαριστώντας τον φίλο του Υπουργό, δεν παρέλειψε να τον καλέσει να επισκεφθεί την περιοχή, όταν θα είμαστε έτοιμοι να εγκαινιάσουμε τις σχετικές υποδομές.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σοφία Σακοράφα | Στην δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην επικράτεια της κινείται η Περιφέρεια ΑΜΘ

Την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ κα Σοφία Σακοράφα υποδέχτηκε το γραφείο του στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης το μεσημέρι της Τετάρτης 17/04.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η από κοινού προετοιμασία του καθιερωμένου διακρατικού πρωταθλήματος κλασικού αθλητισμού με συμμετοχές αθλητών/τριών κατηγορίας Κ-18 από Ελλάδα και Κύπρο, με την Περιφέρεια να στηρίζει οικονομικά. Ο σχεδιασμός προβλέπει τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος σε εγκαταστάσεις του Δήμου Παγγαίου (Ελευθερούπολη) της ΠΕ Καβάλας.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε την προαγωγή του αθλητισμού, με τις οδηγίες και των ειδικών, όπως είναι ο ΣΕΓΑΣ» σχολίασε μεταξύ άλλων ο κ. Τοψίδης, με την κα Σακοράφα να ευχαριστεί για τη συνάντηση και να υπογραμμίζει ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ ήταν ο πρώτο θεσμικός εκπρόσωπος που ζήτησε τη γνώμη των Ομοσπονδιακών για τη διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με τον αθλητισμό.

Στη μεγάλη εικόνα της συνάντησης, συζητήθηκε και η ιδέα της δημιουργίας ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στην επικράτεια της Περιφέρειας ΑΜΘ με την κα Σακοράφα να δηλώνει ένθερμη υποστηρίκτρια της προοπτικής αυτής. Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε να διερευνήσει με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών την προοπτική αυτή, με γνώμονα πάντα την προαγωγή του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ για θέματα Απασχόλησης και Αθλητισμού κ. Στέλιος Ιγνατιάδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος ΠΕ Ξάνθης κ. Βάσω Παυλακάκη.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ροδόπη | 80 χρόνια από την μαύρη επέτειο της θυσίας των 29 Ξυλαγανιωτών

Ηταν 9 Απριλίου 1944 όταν  29 πατριώτες  Ξυλαγανιώτες  συνελήφθησαν από τους Βουλγάρους , βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τα μοναρχοφασιστικά στρατεύματα κατοχής.

Με την κατάληψη της Ελλάδας οι Γερμανοί παραχώρησαν στη Βουλγαρία τη Θράκη (από το Νέστο ποταμό μέχρι ένα σημείο προ του Έβρου ποταμού) και αργότερα την Ανατολική Μακεδονία, μέχρι τον Στρυμόνα ποταμό.

Σήμερα ακριβώς μετά από 80 χρόνια στο σημείο της σφαγής τελέστηκε  μνημόσυνο από τον Μητροπολίτη  κκΠαντελεήμωνα στη μνήμη των 29 ηρωικά πεσόντων Ξυλαγανιωτών παρουσία του δημάρχου Μαρωνείας Σαπών Απόστολου Ιωάννου , του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά, του Τοποτηρητή Μουφτή Κομοτηνής Δρ Τζηχάτ Χαλήλ , δημοτικών συμβούλων, απογόνων των εκτελεσθέντων και κατοίκων του οικισμού.

maronnews.gr

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κομοτηνή : Η ΕΛΑΣ εκκένωσε κατάληψη στο κτήριο της παλαιάς Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Σε εκκένωση του χώρου στην Παλιά Νομική από άτομα που είχαν εισβάλλει  σε αυτό, προχώρησε η ΕΛΑΣ το πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου , μετά το αίτημα των πρυτανικών αρχών του ΔΠΘ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 13Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο παλαιό κτηριακό συγκρότημα του τμήματος της Νομικής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό χθες, Παρασκευή 12 Απριλίου και ώρα 11:30.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων κατέλαβε χώρο του ανωτέρω κτηριακού συγκροτήματος, με αποτέλεσμα οι Πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Στο σημείο παραμένουν αστυνομικές δυνάμεις για τη διατήρηση της τάξης.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής.

φωτογραφία : xronos.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en