SEX

Λιγότερο σεξ κάνουν οι Αμερικανοί

Μεγάλη μείωση στη συχνότητα με την οποία κάνουν σεξ εμφανίζουν οι Αμερικανοί σημειώνει μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. Παρόλο που το θέμα του σεξ είναι λιγότερο θέμα ταμπού σε σχέση με το παρελθόν, νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Archives of Sexual Behavior, έδειξε ότι οι παντρεμένοι και όσοι συζούν έκαναν 16 φορές λιγότερο σεξ το διάστημα 2010-2014 σε σχέση με όσο έκαναν το διάστημα 2000-2004. Επίσης, έδειξε ότι σε σχέση με την τετραετία 1995-1999, το διάστημα 2010-2014 οι Αμερικανοί είχαν λιγότερες σεξουαλικές επαφές.

“Tα δεδομένα αυτά δείχνουν μια μεγάλη αντιστροφή συγκριτικά με τις προηγούμενες δεκαετίες σε σχέση με το σεξ και τον γάμο”, σημειώνει η επικεφαλής της μελέτης Jean M. Twenge, καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο. “Στη δεκαετία του 1990, οι παντρεμένοι έκαναν περισσότερο σεξ σε σχέση με εκείνους που δεν είχαν παντρευτεί, ενώ μετά το 2000 η τάση αυτή αλλάζει, με τους ανύπανδρους να κάνουν περισσότερο σεξ”.
Προηγούμενη μελέτη της Twenge και των συνεργατών της είχε δείξει ότι οι Millennials, όσοι γεννήθηκαν από το 1980 έως το 2000 είχαν λιγότερους σεξουαλικούς συντρόφους σε σχέση με την γενιά Χ, τη γενιά των σημερινών 45άρηδων.
«Παρά τη φήμη τους, οι Millennials και η γενιά μετά από αυτούς (γνωστή ως iGen ή Γενιά Ζ) στην πραγματικότητα κάνουν σεξ λιγότερο συχνά από ό, τι οι γονείς και οι παππούδες τους όταν ήταν νέοι,” δήλωσε η Twenge. “Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι λιγότερα άτομα αυτής της ηλικίας κάνουν σταθερές σχέσεις”.

Η ηλικία φαίνεται επίσης να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Οι άνθρωποι στα 20 τους κάνουν σεξ πάνω από 80 φορές ανά έτος, αριθμός που μειώνεται σε 60 φορές ετησίως στην ηλικία των 45 και σε 20 φορές ανά έτος στην ηλικία των 65. Κάθε χρόνος μετά την κορύφωση της σεξουαλικής συχνότητας στα 25 έτη, οδηγεί σε μείωση του σεξ κατά 3,2%.
«Οι ηλικιωμένοι και οι παντρεμένοι κάνουν σεξ λιγότερο συχνά – ιδίως μετά το 2000», δήλωσε η Twenge. “Σε προηγούμενη εργασία, βρήκαμε ότι η ευτυχία των ενηλίκων άνω των 30 ετών μειώθηκε μεταξύ του 2000 και του 2014. Με λιγότερο σεξ και λιγότερη ευτυχία, δεν προκαλεί έκπληξη που οι Αμερικανοί ενήλικες είναι τόσο βαθιά δυσαρεστημένοι”. Μία πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, αλλά αυτό δεν φάνηκε να επιβεβαιώνεται από τη μελέτη- το αντίθετο μάλιστα: όσοι εργάζονταν περισσότερες ώρες έκαναν πιο συχνά σεξ.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version