ΚΟΣΜΟΣ

Λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στην Ιταλία σε 24 ώρες – Αυξήθηκαν οι νέοι θάνατοι

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία έφτασε τα 222.104, ενώ οι νεκροί είναι 31.106, μετά από τη σημερινή μείωση του ρυθμού μετάδοσης του Covid-19 στη χώρα. Παράλληλα, 112.541 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 221.216 και είχαν χάσει την ζωή τους 30.911 άνθρωποι ενώ 109.039 είχαν θεραπευθεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 195 άνθρωποι και καταγράφηκαν 888 νέα κρούσματα. 3.502 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Στο μεταξύ, 893 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 12.541 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 65.392 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού το τελευταίο εικοσιτετράωρο μειώθηκε, με 514 λιγότερα κρούσματα. Παρουσιάζει μικρή αύξηση ο αριθμός των νεκρών: έχασαν την ζωή τους 23 περισσότεροι άνθρωποι σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Οι δε ιασθέντες είναι 1.050 περισσότεροι από χθες.

Οι ασθενείς στις μονάδες εντατικής θεραπείας, για τριακοστή ένατη ημέρα, συνεχίζουν να μειώνονται. Παράλληλα, περιορίζεται, για έβδομη ημέρα, και ο αριθμός ασθενών που βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Την ώρα αυτή, η ιταλική κυβέρνηση, συνεδριάζει για τον ακριβή καθορισμό του πακέτου στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων, ύψους 55 δισεκατομμυρίων ευρώ, και για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σύμφωνα με ότι διέρρευσε, από την ερχόμενη Δευτέρα είναι πολύ πιθανό να μην χρειάζεται, πλέον, οι πολίτες, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση για τις μετακινήσεις τους και να μπορούν να συναντούν -εκτός από τους συγγενείς- και φιλικά τους πρόσωπα. Σε πολλές περιφέρειες της χώρας, τέλος, ενδέχεται να ξανανοίξουν, από τις 18 του μήνα, σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα.

Παρατείνεται μέχρι τις 8 Ιουνίου η εντολή παραμονής στο σπίτι για την Ουάσινγκτον

Η Περιφέρεια της Κολούμπια, όπου βρίσκεται η έδρα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, παρέτεινε την εντολή παραμονής και εργασίας από το σπίτι μέχρι τις 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε σήμερα η δήμαρχος της Ουάσινγκτον.

Η εντολή αυτή, που είχε εκδοθεί προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού, επρόκειτο να λήξει στις 15 Μαΐου.

Η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουσερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξανανοίξει η πρωτεύουσα συντομότερα, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το αν θα μειωθούν τα κρούσματα της Covid-19 και ποιος θα είναι ο ρυθμός μετάδοσης της ασθένειας τις επόμενες ημέρες.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε μια περίοδο που ο Λευκός Οίκος πιέζει τις Πολιτείες να επανεκκινήσουν την οικονομία τους, την ώρα που οι ειδικοί των υπηρεσιών υγείας ζητούν αυτό το άνοιγμα να γίνει με μεγάλη προσοχή.

Μέχρι σήμερα στην Ουάσινγκτον έχουν καταγραφεί 6.584 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 350 θάνατοι. Το Μέριλαντ και η Βιρτζίνια, οι γειτονικές Πολιτείες όπου ζουν πολλοί εργαζόμενοι σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες, έχουν ξανανοίξει κάποιες επιχειρήσεις σε τμήματά τους, όμως τα προάστια γύρω από την Ουάσινγκτον παραμένουν κλειστά.

Κύπρος: Ακόμα ένας θάνατος και 2 νέα κρούσματα κορονοϊού

Εναν ακόμα θάνατο και δύο νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά κορονοϊού στην Κύπρο, από σύνολο 1.946 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσαν οι κυπριακές αρχές την Τετάρτη. Η ασθενής που έχασε τη μάχη για τη ζωή, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.

Πρόκειται για γυναίκα 85 ετών με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ο θάνατος της οποίας οφείλεται στον COVID-19.

Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 24, και οι θάνατοι με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 έγιναν 17, έντεκα άντρες και έξι γυναίκες, με μέσο όρο ηλικίας τα 71,4 έτη.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών περιστατικών ανήλθε στα 905.

Συγκεκριμένα, από σύνολο 155 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, εντοπίστηκε ένα κρούσμα.

Από σύνολο 234 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα.

Από σύνολο 383 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, προέκυψε ένα κρούσμα.

Από 62 διαγνώσεις που προέκυψαν από το πρόγραμμα ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, δεν βρέθηκε κρούσμα.

Από 546 εργαστηριακές εξετάσεις που έγιναν σε εργαζόμενους σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και εργοτάξια, δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Από 265 εργαστηριακές εξετάσεις σε επαναπατρισθέντες δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα.

Αυστρία: Νέα μείωση του αριθμού των ασθενών με κορονοϊό

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσούν από κορονοϊό στην Αυστρία παρουσιάζει νέα μείωση και ανέρχεται σε 1.069, όπως επίσης μειωμένος σε σχέση με χθες, στους 243, είναι και ο αριθμός εκείνων που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, ενώ οι 55 από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, με τον αριθμό των θανάτων να έχει φθάσει τους 592.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία – στις 15.00 τοπική ώρα (16.00 ώρα Ελλάδας) – του αυστριακού υπουργείου Υγείας, το οποίο κάνει λόγο για γενικότερη εκτόνωση της κατάστασης, έως σήμερα έχουν καταγραφεί στην χώρα συνολικά 15.973 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου και έχουν διενεργηθεί 336.252 διαγνωστικά τεστ, μάλιστα τα 9.830 από αυτά, μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version