Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λευκός Οίκος | Μετά την “καρατόμηση” του Φλιν κινδυνεύει και ο ομογενής Πρίμπους

image_print

Μετά την απόλυση του Μάικλ Φλιν από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Τραμπ δέχεται συμβουλές και από το οικογενειακό του περιβάλλον, να αντικαταστήσει και τον Ρέινς Πρίμπους.

 
Βγήκαν τα “μαχαίρια” στον Λευκό Οίκο και το επόμενο “θύμα” μπορεί να είναι ο Ελληνοαμερικανός Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους, ο οποίος μπήκε στο στόχαστρο των “φίλων” του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, τους οποίους δυστυχώς φαίνεται ότι ο τελευταίος τους ακούει.

Είναι σημαντικό, πάντως, να σημειώσουμε ότι μόλις χθες ο κ. Τράμπ στήριξε τον κ. Πρίμπους λέγοντας ότι έχει την εμπιστοσύνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την απόλυση του Μάικλ Φλιν από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος Τραμπ δέχεται συμβουλές και από το οικογενειακό του περιβάλλον, να αντικαταστήσει και τον κ. Πρίμπους, στον οποίο έχουν χρεώσει την καθολική αποτυχία για την προεδρική μεταναστευτική πολιτική. Η οικογένεια και οι φίλοι του κ. Τραμπ θεωρούν απόλυτα υπεύθυνο τον κ. Πρίμπους για την κατάρρευση της μεταναστευτικής πολιτικής και ήδη του έχουν δώσει ισχυρά ονόματα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν άμεσα τον Ελληνοαμερικανό Προσωπάρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από ομογενειακή πηγή, ο κ. Πρίμπους ελπίζει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα λάβει υπόψιν ότι ο Ελληνοαμερικανός Προσωπάρχης ήταν ένας εκ των 2-3 παραγόντων που τον εξέλεξαν στην προεδρία, όταν τα στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον είχαν εγκαταλείψει.

Ένας εκ των στενών φίλων του κ. Τραμπ, ο Christopher Ruddy, μίλησε δημόσια στην εφημερίδα Washington Post εναντίον του κ. Πρίμπους και μάλιστα ανέφερε ότι το συζήτησε και με τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος έχει αντιληφθεί ότι απαιτούνται αλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ακροδεξιά ιστοσελίδα BREITBART την οποία διαβάζει και ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ, επιτίθεται από χθες με “βίαιο” τρόπο στον Ελληνοαμερικανό Προσωπάρχη και τον κατηγορεί ότι επέτρεψε σε υπαλλήλους της προηγούμενης κυβέρνησης να παραμείνουν στο Λευκό Οίκο και να υπονομεύσουν εκ των έσω τον Αμερικανό ηγέτη. Τον κατηγορεί επίσης για σημαντικά λάθη που έκανε μετά την ορκωμοσία με αποτέλεσμα ο Λευκός Οίκος να δείχνει ότι βρίσκεται σε μόνιμη αντικατάσταση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του POLITICO, πιθανοί αντικαταστάτες του κ. Πρίμπους είναι οι σύμβουλοι του Προέδρου, Kellyanne Conway και Rick Dearborn, ο οικονομικός σύμβουλος Gary Cohn, και ο λομπίστας David Urban.

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

4ος ο Δήμος Παγγαίου στην εμπιστοσύνη των πολιτών σε πανελλαδική έρευνα

image_print

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής δημοσκόπησης του aftodioikisi.gr, που διεξήχθη από 1 έως 20 Ιουνίου 2026 σε δείγμα 20.385 ατόμων, που βασίστηκε  σε Διαδικτυακή έρευνα προσωπικών ερωτηματολογίων σε ψηφοφόρους στις 13 Περιφέρειες της χώρας από τον Διαδικτυακό τόπο https://www.aftodioikisi.gr.•

Συγκεντρώθηκαν συνολικά 20.385 ερωτηματολόγια μέσω των social media και του διαδικτυακού τόπου.

Τα συλλεχθέντα στοιχεία είναι σταθμισμένα βάσει Περιφέρειας κατοικίας, φύλου, ηλικίας, επιπέδου εκπαίδευσης (σύμφωνα με την απογραφή 2021 της ΕΛΣΤΑΤ) και Κόμμα που ψήφισαν το 2023. Η παρουσίαση περιλαμβάνει τους δήμους με επαρκές δείγμα για την ανάλυση.

Στην πρώτη θέση του σχετικού δείκτη αξιολόγησης των δημάρχων βρίσκεται ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης με 51,3%.

Στη δεύτερη θέση ανεβαίνει ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλος με 50%,

ο δήμαρχος  τού δήμου Αλίμου Α. Κονδύλης βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχοντας, 41,4%.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης με 40,6%, στην πέμπτη θέση ο δήμαρχος Καλλιθέας  Κ. Ασκούνης με 37,8, στην έκτη ο δήμαρχος Αθηναίων Χ. Δούκας με  37,8 %, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

-Δήμαρχος Σπάρτης, Μ. Βακαλόπουλος στην 7η θέση, 35,3%

-Ηρακλείου, Α. Καλοκαιρινός, με άνοδο μιας θέσης 8η 35,1 %

-Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, στην 9η θέση με, επίσης, 35,1%,

-Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρ. Βρεττάκος, στην 10η με 34,2%.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο του Δημάρχου Παγγαίου με  βάση τις αρχές, τις αξίες και τις  συμπεριφορές που τον χαρακτηρίζουν , συνεχίζεται να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα  καθώς η βελτίωση της καθημερινότητάς , η ανάπτυξη, η ευημερία και η κοινωνική αλληλεγγύη, η εντιμότητα, το σχέδιο, η δύναμη προοπτικής, αξιολογούνται θετικά από τους δημότες , ενώ στην αποτίμηση του δημοτικού έργου δημιουργεί μία καλή βάση δεδομένων για το έργο που επιτελείται και θα συνεχίσει να επιτελείται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μητσοτάκης: Έρχεται περαιτέρω πτώση στη βενζίνη – Έλεγχοι για τις τιμές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο μιλά για τιμές καυσίμων και ακρίβεια
image_print

Περαιτέρω πτώση στις τιμές της βενζίνης

Στο κόστος ζωής και στις τιμές των καυσίμων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι αναμένεται περαιτέρω πτώση στην τιμή της βενζίνης στην αντλία, καθώς οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Έλεγχοι στην αγορά καυσίμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι εποπτικοί μηχανισμοί του κράτους θα παρακολουθούν την αγορά, ώστε οι μειώσεις στις τιμές του αργού πετρελαίου να περάσουν και στις τιμές της βενζίνης και του diesel.

Όπως ανέφερε, η πορεία των καυσίμων πρέπει να ακολουθεί τις διεθνείς τιμές, λαμβάνοντας υπόψη τη μικρή χρονική καθυστέρηση που υπάρχει μέχρι να φανεί η μείωση στην αντλία.

Πάγωμα τιμών για δύο μήνες

Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης λόγο για συναντίληψη μεταξύ κυβέρνησης και αγοράς, με στόχο να παραμείνουν σταθερές οι τιμές το επόμενο δίμηνο.

Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μειώσεων από τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα είναι έτοιμη να παρέμβει όπου χρειαστεί.

Η ακρίβεια στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η ακρίβεια παραμένει βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Όπως είπε, πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο η Ελλάδα έχει υποχρέωση να υψώνει ρεαλιστικά αναχώματα για την προστασία των νοικοκυριών.

Αναφορά στο κυβερνητικό έργο

Κατά την εισήγησή του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον εξάμηνο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, επισημαίνοντας μέτρα όπως η αύξηση του βασικού μισθού, η ενίσχυση των 150 ευρώ για κάθε παιδί, το βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους και η επιστροφή ενοικίου που αναμένεται τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, έθεσε ως προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, την πρόοδο στο Κτηματολόγιο, την ψηφιακή δικογραφία και την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κασσελάκης: «Πάνω από το πτώμα μου συνεργασία με Τσίπρα»

Στέφανος Κασσελάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη για τις πολιτικές εξελίξεις και τον Αλέξη Τσίπρα
image_print

Κατηγορηματικό «όχι» σε συνεργασία με τον Τσίπρα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο πολιτικής συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα έστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» τόνισε ότι το κόμμα του θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι δεν δημιουργήθηκε για να υπηρετήσει προσωπικές στρατηγικές ή πολιτικές καρέκλες.

«Πάνω από το πτώμα μου»

Ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης ή συνεργασίας.

«Πάνω από το πτώμα μου και αυτό το εννοώ», δήλωσε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο ενδεχόμενο συμπόρευσης με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κριτική για όσα έζησε στον ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος των «Δημοκρατών» αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία από τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές για αντιδημοκρατικές πρακτικές και έλλειψη σεβασμού στην ψήφο των πολιτών.

Όπως υποστήριξε, η προηγούμενη πολιτική του διαδρομή τον οδήγησε στο συμπέρασμα ότι απαιτείται μια νέα πολιτική πρόταση, με διαφορετική νοοτροπία και πρόσωπα.

«Οι Δημοκράτες θα πάνε αυτόνομα»

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε ότι οι «Δημοκράτες» θα ακολουθήσουν αυτόνομη πορεία στις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στους επαγγελματίες πολιτικούς, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται μια νέα γενιά ανθρώπων που έχουν εργαστεί, θέλουν να προσφέρουν και μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο από το σημερινό πολιτικό τέλμα.

Αιχμές για τους πρώην συνεργάτες

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και για πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε στο παρελθόν, λέγοντας ότι η στάση απέναντι σε συνεργάτες δείχνει συνολικό τρόπο πολιτικής λειτουργίας.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η πολιτική σκηνή χρειάζεται ανανέωση και απεμπλοκή από πρακτικές που, όπως είπε, έχουν κουράσει τους πολίτες.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
Banner
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en