/var/www/vhosts/enanews.gr/httpdocs/wp-content/themes/zox-news/amp-single.php on line 77

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/enanews.gr/httpdocs/wp-content/themes/zox-news/amp-single.php on line 77
" width="36" height="36">

ΚΑΒΑΛΑ

“Λευκός καπνός” για τη συνένωση των 3 ΤΕΙ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο (Video)

Σε περίοδο διακοπών βρίσκεται αυτήν την περίοδο το ΤΕΙ Καβάλας, όπως κάθε χρόνο άλλωστε. Άπαντες προετοιμάζονται για τη νέα εκπαιδευτική περίοδο. Αυτή θα αρχίσει μαζί με τον Σεπτέμβρη. Τότε ξεκινά η καθιερωμένη περίοδος των εξετάσεων. Αμέσως μετά αναμένονται οι πρωτοετείς φοιτητές, αρχές Οκτώβρη η έναρξη των μαθημάτων (Δευτέρα 1η Οκτώβρη).

Λόγω του Αυγούστου δεν υπάρχουν νεότερα σχετικά με τη συνένωση του ιδρύματος. Τα δεδομένα δεν άλλαξαν, η συμφωνία των ΤΕΙ (ΑΜΘ-Σερρών- Θεσσαλονίκης) με το Διεθνές Πανεπιστήμιο υφίσταται και δύσκολα θα κινδυνεύσει. Όλα πλέον είναι θέμα του Υπουργείου Παιδείας. Το οποίο- σύμφωνα με δημοσιεύματα- δίνει προτεραιότητα στο αντίστοιχο σενάριο του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Ο Υπουργός αφήνει στην άκρη τα δικά μας, ως σίγουρα, ασχολείται με τη Θεσσαλία. Εκεί ωστόσο υπάρχουν σοβαρές αντιδράσεις. Διαφωνίες και ένας διάλογος που δεν θα τελειώσει εύκολα. Την Παρασκευή το Υπουργείο Παιδείας άφηνε να εννοηθεί ότι η υπόθεση της Θεσσαλίας είναι έτοιμη και θα φθάσει στη Βουλή τον Σεπτέμβρη. Αν αυτό γίνει τότε η συνένωση που αφορά το ΤΕΙ ΑΜΘ θα περιμένει για να γίνει αμέσως μετά. Υπάρχουν άλλες προσεγγίσεις που αναφέρουν τα ακόλουθα: Το Υπουργείο τελειώνει με τις συνενώσεις στα Ιόνια νησιά και την Ήπειρο. Δεν μπορεί να τελειώσει την υπόθεση της Θεσσαλίας, καταπιάνεται με αυτήν του ΤΕΙ Καβάλας. Είναι βέβαιο ότι ως το τέλος του έτους το θέμα θα έχει λήξει. Εκτός απροόπτου φυσικά.

Αυτό που θα κάνει το υπουργείο είναι να ξεκινήσει την επίσημη διαδικασία της διαβούλευσης της συγκεκριμένης συνένωσης. Αφού δεν υπάρχουν αντιδράσεις όλα θα τελειώσουν νωρίς προκειμένου πάλι το Υπουργείο να εισάγει το σχέδιο προς έγκριση στη Βουλή. Το Υπουργείο βιάζεται να τελειώνει τις συνενώσεις προκειμένου αρχές του έτους να έχει να παρουσιάσει όσο το δυνατό πιο πολλές. Όπου τα δεδομένα είναι ώριμα, τα σχέδια ολοκληρώνονται επιτυχώς. Όπου ισχύει το αντίθετο, τα σχέδια μένουν στην άκρη μπας και με τον καιρό οι αντιδράσεις καμφθούν.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version