ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λεβέντης | Ο Τσίπρας δεν έχει μούρη να φέρει τέταρτο μνημόνιο

«Τζάμπα θα δουλέψει αυτή η επιτροπή, κάθε κόμμα θα βγάλει τη δική του πραγματογνωμοσύνη»

Με καταιγισμό ερωτημάτων ξεκίνησε ο Βασίλης Λεβέντης την ομιλία του στη Βουλή, αναφορικά με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση των δανειοδοτήσεων κομμάτων και ΜΜΕ.  Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, επιτέθηκε, μεταξύ άλλων, και κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει μούρη να φέρει το τέταρτο μνημόνιο. Αυτός ο πρωθυπουργός που έλεγε θα σκίσει τα μνημόνια… Τις εκλογές η ΝΔ τις ζητά χωρίς να τις θέλει. Αν γίνουν εκλογές, Οκτώβριο με Νοέμβριο το βλέπω, θα γίνουν λόγω Τσίπρα που δεν θα έχει πρόσωπο να φέρει τέταρτο μνημόνιο».

Αναφορικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, τόνισε ότι πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ. «Τώρα τα έμαθε ο Πάνος Καμμένος τα δάνεια; Όταν ήταν στη ΝΔ, δεν τα ήξερε; Τι θα εξετάσει η επιτροπή; Τις παλιές αμαρτίες; Τι νόημα έχει; Να στείλουμε στον εισαγγελέα ποιους; Ποιος είναι ο σκοπός της εξεταστικής; Να παίρνει  επίδομα κάθε βουλευτής, κάθε φορά που θα συνεδριάζει;», σημείωσε ενώ σε κάποιο σημείο της ομιλίας του, είπε ότι η κυβέρνηση αυτή δε θα μακροημερεύσει.

«Τι άλλο θα βάλετε σε αυτό το νομό; ένα μπαμπούλα, έναν big brother για  να πατάξετε την ατιμία, την κλεψιά; Τζάμπα θα δουλέψει αυτή η επιτροπή, κάθε κόμμα θα βγάλει τη δική του πραγματογνωμοσύνη. Η βουλή θα χαζεύει, όταν τα προβλήματα είναι τεράστια. Μπορεί να γυρίσει το ΠΑΣΟΚ πίσω τα λεφτά; Ο Τσιπρας να ασχοληθεί με τα προβλήματα της χωράς και όχι με το κυνήγι μαγισσών», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, τόνισε από το βήμα της Βουλής: «Τη νύχτα των εκλογών δεν θα μπορέσετε να είστε στη Βουλή κύριοι του ΠΑΣΟΚ αφού ο λαός θα σας καταψηφίσει. Δεν κάνατε τίποτα για τον κόσμο, δεν κόψατε ούτε τις συντάξεις των πλουσίων και λέτε ότι είστε κυβέρνησης της αριστεράς. Εγώ είμαι κεντρώος αλλά έχω αίσθηση της αριστεράς. Να κόψουμε τις συντάξεις των πρώην βουλευτών, ενώ παίρνουν και τις συντάξεις από τα Ταμεία τους. Ζητώ τη μείωση των βουλευτών της Βουλής στους 200, να υπάρξει αναλογική. Θα ντρέπεστε όταν φύγετε που δεν θα έχετε εφαρμόσει την απλή αναλογική. Εύχομαι στον πρωθυπουργό να μην ζήσει εμφράγματα όταν φέρει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Σας το εύχεται ο φίλος του πατέρα σας κ. Τσίπρα».

 

 

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version