ΚΑΒΑΛΑ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ | Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης που δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του χιονιά

“Άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση για την αντιμετώπιση της δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πόλη, με τους πολίτες να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι και οι ανήμποροι.

Άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας σε κεντρικούς δρόμους,  ιδιαίτερα αυτών για την πρόσβαση στο Νοσοκομείο.

Αποδεικνύεται  για άλλη μια φορά ότι κεντρική διοίκηση, αλλά και το μακρύ της χέρι, η Τοπική Διοίκηση τόσο η Δημοτική όσο και η Περιφερειακή, όταν πρόκειται για λαϊκά προβλήματα είναι ανίκανοι να αντιμετωπίσουν.

Κάθε φορά που λίγο πιο έντονα καιρικά φαινόμενα, είτε από βροχές, είτε από καύσωνες, είτε από χιονοπτώσεις, προκύπτουν η “κρατική μηχανή” αποδεικνύεται ότι δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει και η αιτία που επικαλούνται είναι τα ακραία φαινόμενα.

Οι προτεραιότητες όμως που δεν έχουν για τέτοια φαινόμενα,  τα οποία έχουν σχέση με τη ζωή και την καθημερινότητα του λαού, είναι ο λόγος που κάθε φορά βρίσκονται ανέτοιμοι για την αντιμετώπιση φαινόμενων που ταλαιπωρούν κύρια τα λαϊκά στρώματα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης που έγκαιρα δεν πήρε τα αναγκαία μέτρα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προέκυψε με το χιονιά.

Μεγάλες ευθύνες έχουν και οι Δημοτικές και Περιφερειακές αρχές που δέχονται χωρίς διαμαρτυρίες την πολιτική που φορτώνει αρμοδιότητες στην ΤΔ χωρίς όμως την απαραίτητη κρατική χρηματοδότηση.

Ήρθε η ώρα ο λαός να παλέψει για ένα άλλο κράτος, για μία άλλη πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, για μια άλλη εξουσία όπου θα προτάσσονται οι λαϊκές ανάγκες και όχι οι ανάγκες της επιχειρηματικότητας της ανταγωνιστικότητας, τα δημοτικά τέλη, οι φόροι και η ανταποδοτικότητα.”             

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version