ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση | Σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει η Θάσος

Για άλλη μια χρονιά σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζει το νησί και ιδιαίτερα ο οικισμός του Θεολόγου  με την αρχή του καλοκαιριού, έχοντας σαν συνέπεια να έχει ξεσπάσει ένας ιδιόμορφος πόλεμος, για το νερό με κέντρο αντιπαράθεσης την υπερχείλιση των πηγών της Αγίας Βασιλικής.

Η εικόνα που έχουμε διαμορφώσει μέχρι τώρα και τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, οδηγούν στο συμπέρασμα, ότι δεν δικαιολογείται αυτή την εποχή αρχές Ιούνη να έχουμε ελλείψεις, σε ένα χωριό που οι κάτοικοι  του δεν είναι πάνω από 600-700 άτομα. Επειδή δεν θέλουμε να μιλάμε για τεχνική έλλειψη, με σκοπό άλλους σχεδιασμούς της Διοίκησης της ΔΕΥΑΘ και του Δήμου.

Επειδή δεν θέλουμε να μιλάμε για κακοδιαχείριση του πολύτιμου αγαθού που λέγεται νερό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει ένας σωστός ορθολογικός σχεδιασμός της χρήσης του νερού. Σε μια πηγή όπου οι ποσότητες νερού είναι η δεύτερη μετά την πηγή της Παναγίας στο νησί.

Θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν έργα υποδομής στο δίκτυο ύδρευσης,  να μείνει μια ποσότητα νερού έξω από το δίκτυο για φυσική ροή στο περιβάλλον, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Θεωρούμε ότι η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει είναι η τοποθέτηση δύο μετρητών εισροής υδάτων στις Δεξαμενές της Αγίας Βασιλικής και του ΜΟΤ, ώστε να δούμε τελικά τι έχουμε στα χέρια μας, ποιες ποσότητες διαχειριζόμαστε και αναλόγως να πράξουμε.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα του νησιού να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική της ΕΕ, όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, της Δημοτικής Αρχής που μετατρέπει το νερό από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα. Που φορτώνει με νέα χαράτσια τα λαϊκά εισοδήματα, που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση κάθε κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου.

Να απαιτήσουν με των αγώνα τους να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής με ευθύνη του κράτους, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με την έλλειψη νερού.

Να απαιτήσουμε άμεσα  να υλοποιηθούν:

  • τα έργα στο  φράγμα των Μαριών,
  • συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου
  • καλλιέργεια των πηγών.
  • ορθολογική χρήση του νερού από τις γεωτρήσεις.

 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση

Χρυσάφης Νίκος

Κυριατζίδου Χαρίκλεια

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version