ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λαϊκή Ενότητα | Ο αγροτικός κόσμος πλήρωσε βαρύ τίμημα από την επιβολή των επώδυνων μέτρων

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης στην πόλη της Καβάλας καλούμε όλο τον κόσμο του νομού να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η Ένωση Αγροτών Γιαλοχωρίων και ο Αλιευτικός Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Παγγαίου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016.
Ας αναλογιστούμε όλοι ότι οι βάναυσες μειώσεις στο αγροτικό εισόδημα επηρεάζουν άμεσα όλα τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Επιτακτική ανάγκη να αντισταθούμε στα νέα επώδυνα μέτρα που επιβάλλονται από το τρίτο μνημόνιο και εφαρμόζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο δοκιμαζόμενος αγροτικός κόσμος πλήρωσε βαρύ τίμημα από την επιβολή των επώδυνων μέτρων από τα δύο πρώτα μνημόνια. Η υπερφορολόγηση του εισοδήματος του, η επιβολή ΕΝΦΙΑ στην αγροτική γη και τα αγροτικά κτήρια, η αύξηση του κόστους παραγωγής, οδήγησε στα όρια της επιβίωσης του και στην συνέχιση της παραγωγής.
Με την εφαρμογή των νέων ασφαλιστικών και φορολογικών μέτρων στον αγροτικό πληθυσμό, αλλά και πολλές κοινωνικές ομάδες της χώρας, ουσιαστικά πραγματοποιείται η οριστική εξαθλίωση όλων των μεσαίων και μικρών στρωμάτων της χώρας. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να συνεχίσουν να παίζουν με τις ζωές μας και να διαλύουν ολοένα και περισσότερο την πατρίδα μας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version