Quantcast
Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαπαβίτσας | Δε βλέπω συμφωνία ούτε το Μάιο

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι»
Την εκτίμηση πως δεν θα επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές ούτε τον Μάιο εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, επανέλαβε τη θέση του να παραμείνει η «ρήξη» με τους εταίρους στο τραπέζι, και τόνισε ότι δεν βλέπει πως «θα συμφωνήσουμε με τρόπο συμβατό με το πρόγραμμά μας».

«Είναι πολύ επικίνδυνο το κλίμα ‘υπογράψτε όπως – όπως’ από τα ΜΜΕ, αν και υπάρχει έλλειψη ρευστότητας με το δημόσιο να μην μπορεί να εκπληρώσει τις πληρωμές του σε κανονική βάση. Το θέμα όμως είναι τι θα υπογράψουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πρέπει να φεύγει το θέμα της ρήξης από το τραπέζι, όπως η επιλογή τι θα πληρώσεις. Εμείς δεν είμαστε εδώ να πετύχουμε απλώς κάτι λίγο καλύτερο, μια ανάσα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λαπαβίτσας.

«Η οικονομία δεν θα έχει την ανάπτυξη που περιμέναμε, άρα το αν θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα είναι μεγάλο θέμα. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Η στάση των εταίρων είναι σκληρή, ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα, ούτε το 1,5% ή το 1,2% είναι εύκολη υπόθεση» παραδέχθηκε.

«Δεν βλέπω καμία μεγάλη διάσταση απόψεων μεταξύ των εταίρων» τόνισε, ενώ όσον αφορά την κοινή δήλωση Τσίπρα – Γιούνκερ, ο κ. Λαπαβίτας εξήγησε ότι «ο Γιούνκερ έχει μικρή επιρροή (…), ας μην υπερβάλλουμε για την κοινή δήλωση.»

«Εμείς νοιώθουμε βαριά την ευθύνη και δεν θα κάνουμε σκόντο σε ασφαλιστικό, δημοσιονομικά (…). Ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να φύγει ο ΕΝΦΙΑ, είναι άδικος φόρος. Να απαλλαγούμε από τους φόρους για να γίνει επανεκκίνηση της οικονομίας» τόνισες ο βουλευτής.

«Αν υπάρχει ξεκάθαρη απόφαση του λαού στην λαϊκή ετυμηγορία αυτός είναι κυρίαρχος και θα συμμορφωθούμε. Αυτό είναι βασικό» πρόσθεσε ο κ. Λαπαβίτσας.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Τρίτη του Πάσχα: Ποια καταστήματα είναι κλειστά

Κλειστές θα παραμείνουν οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας σήμερα, Τρίτη του Πάσχα, καθώς είναι η ημέρα κατά την οποία μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς.

Ειδικότερα, όλες οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της χώρας κρατούν κλειστά τα καταστήματά τους σήμερα, ενώ μάλιστα αυτό ισχύει ακόμη και για τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται σε αεροδρόμια ή τουριστικές περιοχές, τα οποία λειτουργούν σε ορισμένες αργίες.

Παρόλα αυτά η αλυσίδα «σούπερ μίνι μάρκετ», όπως χαρακτηρίζεται, Ok Markets, λειτουργεί κανονικά την Τρίτη του Πάσχα. Τα καταστήματά της συγκεκριμένης αλυσίδας θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ, σύμφωνα με ανάρτηση της επιχείρησης στα social media.

Τρίτη του Πάσχα: Πως θα λειτουργήσουν φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και λαϊκές αγορές
Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία θα λειτουργήσουν κανονικά, σήμερα, Τρίτη του Πάσχα. Ωστόσο δεν λειτουργούν λαϊκές αγορές, ενώ κλειστή θα παραμείνει και σήμερα η Βαρβάκειος Αγορά.

iefimerida.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πιέσεις του Περιφερειάρχη για την ένταξη της Θάσου και της Σαμοθράκης στην βίζα express για τους Τούρκους

Η κινητικότητα που δημιούργησε το μέτρο της ειδικής επταήμερης τουριστικής βίζας εξπρές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο, όπου πρωτοεφαρμόστηκε, οδήγησε, σε τριπλασιασμό των αφίξεων Τούρκων επισκεπτών έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.   Οι Τούρκοι τουρίστες από τις 30 Απριλίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να επισκέπτονται με την ειδική βίζα επιπλέον το Καστελόριζο, τη Σύμη, την Κάλυμνο, τη Λέρο και τη Λήμνο.

Δυστυχώς στην συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν υπήρχαν τα νησιά της Θάσου και της Σαμοθράκης. Σε δηλώσεις του στο ENA Channel ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρ. Τοψίδης τόνισε ότι ήδη ασκεί πιέσεις έτσι ώστε να αποκτήσουν και τα δύο αυτά νησιά την δυνατότητα να φιλοξενούν Τούρκους τουρίστες μόνο με την έκδοση βίζας express.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Συνεργείο της Ρουμανικής τηλεόρασης στην Θάσο το Πάσχα -Γέμισε με τουρίστες το νησί

Ανάμεσα στους πολλούς τουρίστες που έφτασαν στο νησί της Θάσου λόγω των Άγιων ημερών του Πάσχα ήταν κι ένα συνεργείο από το Pro TV, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της Ρουμανίας. Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απευθείας μεταδόσεις από το νησί και κάνουν ρεπορτάζ σε διαφορά σημεία με θέμα το Πάσχα στη Θάσο.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en