Quantcast
Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Λίστα Μπόργιανς | Για αθλιότητα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην γενικός γραμματέας του Σαμαρά

image_print

«Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό… Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια»

Ότι η λίστα με τους Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε ποτέ να δοθεί σε εκείνον η σε οποιονδήποτε αρμόδιο υπουργό, ανέφερε ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, Κωνσταντίνος Μπούρας, με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός του σε καταγγελία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη λίστα Μπόργιανς.

Σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό πρακτορείο ο Κωνσταντίνος Μπούρας είπε «Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας». 

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπούρα:
 
Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματός μου, σε δήθεν αποκαλύψεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την λίστα Μπόργιανς δηλώνω:

«Η αγωνιώδης απόπειρα της κυβέρνησης να απεγκλωβιστεί από τα εκρηκτικά πολιτικά και κοινωνικά προβλήματα που η ίδια δημιούργησε, δεν θα πετύχει. Όσο χαμηλά κι αν πέσει, όση λάσπη κι αν χρησιμοποιήσει, όσο κι αν δουλέψει ο καλοστημένος μηχανισμός προπαγάνδας, το Προσφυγικό, το Ασφαλιστικό, το Φορολογικό θα μείνουν και θα αξιολογούν αμείλικτα τον πρωθυπουργό και όσα ο ίδιος υποσχέθηκε στο λαό για να πάρει την εξουσία. Ποσά ψέματα άραγε θα πει για να διατηρηθεί σε αυτή, και πόσοι λεκέδες ατιμίας θα αφήσουν ακόμα το στίγμα τους σε αυτή την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα;

Δηλώνω λοιπόν:

Πρώτον, ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (ΣΚΑΙ, στην εκπομπή Ιστορίες, στις 27 Ιανουαρίου 2016) δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι παρέλαβε τα στοιχεία για λίστα Ελλήνων καταθετών την Άνοιξη του 2015 (επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και την παρέδωσε στην ελληνική κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) τον Νοέμβριο του 2015.  
Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Καραγιαννίδη, επιχείρησε να εμπλέξει την προηγούμενη κυβέρνηση με συνεχείς υπαινιγμούς και ερωτήσεις μπερδεύοντας εσκεμμένα την πρόταση του κρατιδίου Ρηνανίας – Βεστφαλίας για παροχή τεχνικής βοήθειας στη χώρα με την δήθεν ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων το 2012, που όμως ο ίδιος ο κ. Μπόργιανς δήλωσε ότι την περιήλθε στα χέρια του την Άνοιξη του 2015, επί κυβερνήσεως κ. Τσίπρα. Η πρώτη επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, έγινε στον κ. Στουρνάρα. Υπήρξε άμεση και έντονη απάντηση στην προπαγάνδα ΣΥΡΙΖΑ – διάψευση. Η δεύτερη επίθεση, έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών, με γραπτή ερώτηση 20 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε ανοιχτή – δημόσια επιστολή του τέως υφυπ. Εξωτερικών, κ. Κούρκουλα, με την οποία κατακεραύνωσε και αποκάλυψε τα ψέματα και την παραπληροφόρηση. Η τρίτη είναι σε μένα… Αιδώς Αργείοι!
Τρίτον, η λίστα με Έλληνες καταθέτες δεν προτάθηκε να δοθεί ποτέ σε μένα ή οποιονδήποτε καθ ύλην αρμόδιο υπουργό. Η μόνη επικοινωνία που είχα με τον κ. Πρόξενο, ήταν όταν με ενημέρωσε τηλεφωνικά για την πρόθεση του κ. Μπόργιανς περί παροχής τεχνικής βοήθειας για ζητήματα φοροδιαφυγής από το κρατίδιο της Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Του απάντησα ότι καταρχήν η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με κράτη, όχι κρατίδια, και του συνέστησα να απευθυνθεί στον καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργό.
Η γελοιότητα, έχει και όρια. Όταν όμως υποκαθίσταται από την αθλιότητα, τα ψεύδη και την παραπληροφόρηση, γίνεται επικίνδυνη. Δυστυχώς, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καθοδηγείται από την ραδιουργία και το ψέμα, κάτι που την οδηγεί στον εξευτελισμό…
Έναντι αυτής της αθλιότητας, τον λόγο έχουν τα ελληνικά δικαστήρια».

πηγή: protothema.gr

DNews Widget
Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μακάριος Λαζαρίδης: 397.000 ευρώ για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων στην Π.Ε. Καβάλας

image_print

Τη διάθεση συνολικής χρηματοδότησης ύψους 397.000 ευρώ προς τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για εργασίες συντήρησης και επισκευών σε σχολικές μονάδες ανακοίνωσε, με ανάρτησή του, ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Μακάριος Λαζαρίδης. Η χρηματοδότηση, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, κατανέμεται στους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου, Νέστου και Θάσου και αφορά παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών κτιρίων ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η ανάρτηση αναφέρει:

To ποσό των 397.000 ευρώ θα λάβουν οι Δήμοι της Π.Ε. Καβάλας, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη συντήρηση σχολικών υποδομών.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Καβάλας θα λάβει 202.000 ευρώ, ο Δ. Παγγαίου 90.000 ευρώ, ο Δ. Νέστου 64.000 ευρώ και ο Δ. Θάσου 41.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση αφορά αποκλειστικά εργασίες συντήρησης, επισκευών και λοιπών αναγκαίων παρεμβάσεων σε σχολικά κτίρια, με στόχο τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας τους ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η διαρκής αναβάθμιση της παιδείας παραμένει κορυφαία προτεραιότητα!

Continue Reading

ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Α.Μ.Θ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη

image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών στον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη, στο πλαίσιο των επαφών του με θεσμικούς φορείς της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τους στόχους και τις προτεραιότητες του Συλλόγου για τη νέα του θητεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου, στην ενίσχυση της εξωστρέφειας του Συλλόγου και στην ανάπτυξη συνεργασιών με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωσηφίδης συνεχάρη τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία. Παράλληλα, εξέφρασε την πρόθεσή του να στηρίξει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ιστορία, τον πολιτισμό και την αναπτυξιακή προοπτική του Έβρου, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας της Περιφέρειας με τους ενεργούς πολιτιστικούς συλλόγους.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και εποικοδομητικό κλίμα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν απόψεις για ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική ανάπτυξη, την ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας και τη συμμετοχή του Συλλόγου σε δράσεις με ευρύτερο κοινωνικό και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών ευχαρίστησε τον κ. Ιωσηφίδη για την εγκάρδια υποδοχή και τη γόνιμη συζήτηση, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα αναπτυχθεί μια ουσιαστική συνεργασία προς όφελος του τόπου και των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πασχαλίδης: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων

Ο Γιάννης Πασχαλίδης στη συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών για τα Τενάγη Φιλίππων
image_print

Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστο Δήμα, είχε ο βουλευτής Καβάλας και Θάσου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πασχαλίδης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημήτριος Αναγνώπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας Χαράλαμπος Μυγδάλης.

Σύμφωνα με τον κ. Πασχαλίδη, απαιτείται ένας συνολικός σχεδιασμός για την περιοχή, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες και πιο παραγωγικές αγροτικές ζώνες της χώρας, αλλά τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του αποστραγγιστικού και αρδευτικού δικτύου.

Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, ο βουλευτής κατέθεσε φωτογραφικό υλικό και ζήτησε την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου παρεμβάσεων που θα περιλαμβάνει:

  • εκβάθυνση και διαπλάτυνση της Κεντρικής Τάφρου
  • αποκατάσταση και εκσυγχρονισμό των θυροφραγμάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού
  • καθαρισμό του συνόλου των στραγγιστικών και αρδευτικών καναλιών
  • αποκατάσταση της πλωτής γέφυρας
  • εκπόνηση και χρηματοδότηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τον επανασχεδιασμό της αποστράγγισης και άρδευσης των Τεναγών Φιλίππων
  • διερεύνηση της δημιουργίας ενιαίου φορέα διαχείρισης υδάτων για την περιοχή.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του βουλευτή, ο υπουργός πρότεινε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να εξεταστούν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η δήλωση του Γιάννη Πασχαλίδη

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό που άκουσε με ενδιαφέρον το μεγάλο ζήτημα των Τεναγών Φιλίππων. Πιστεύω ότι μετά τη νέα συνάντηση θα υπάρξουν εξελίξεις.»

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en