ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λήμνος | Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις εορτασμού των 13ων «Ημερών Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας»

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ημερών της Ρωσο-Ελληνικής Φιλίας», που πραγματοποιούνται για 13η χρονιά στο νησί της Λήμνου.

Χθες, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, η ρωσική αντιπροσωπεία μετέβη στο Ρωσικό Νεκροταφείο στην Πούντα και στον Α’ ρωσικό προσφυγικό τάφο στον Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στο Πορτιανού. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίσκεψη στον Ι.Ν. της Αγίας Μαρίνας στη Ν. Κούταλη, καθώς και συναυλία ρώσων και ελλήνων καλλιτεχνών.

Σήμερα, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ρωσικό τμήμα του Συμμαχικού Νεκροταφείου του Μούδρου και στη συνέχεια τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. της Ευαγγελίστριας στο ομώνυμο χωριό, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων ναυτών.

Απόψε στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία ρώσων καλλιτεχνών στο Κινηματοθέατρο «Μαρούλα», στη Μύρινα, ενώ οι εκδηλώσεις εορτασμού θα ολοκληρωθούν αύριο με την τέλεση Θείας Λειτουργίας Ελλήνων και Ρώσων ιερέων στον Καθεδρικό Ναό της Μύρινας. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει κατάθεση λουλουδιών στους τάφους Ελλήνων Ιερέων, πεσόντων για την απελευθέρωση του νησιού από τον οθωμανικό ζυγό.

Παρακάτω ακολουθούν φωτογραφίες από την πρώτη μέρα τον εκδηλώσεων στο μνημείο των ναυτών Α. Ορλώφ και Στ. Σενιάβιν και στο Μνημείο των Ηρώων – Πεσόντων Αγωνιστών για την απελευθέρωση της Ελλάδας, στον Ρωμέικο Γιαλό, καθώς επίσης και από την άφιξη της ρωσικής αποστολής, συνοδευόμενης από το Γενικό Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αλεξέι Ποπόφ και τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη. Την αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Μαυροθαλασσίτης, ο Πρόεδρος και τα μέλη της ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική.

limnosfm100.gr

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version