Quantcast
Connect with us

ΛΗΜΝΟΣ

Λήμνος | Στο “Καφενείο του Μερακλή” τα όνειρα συνεχίζονται

Στα Τσιμάνδρια της Λήμνου στην κεντρική πλατεία εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται ένα στέκι που κρύβει μια μεγάλη παράδοση αλλά και ιστορία.

Στην συγκεκριμένη πλατεία λοιπόν εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται μία από τις πιο γνωστές ταβέρνες σε ολόκληρη την Λήμνο.

Μία επιχείρηση που χτίστηκε με αγάπη, σεβασμό, μεράκι από έναν άνθρωπο που όντως από ότι φαίνεται του άξιζε επάξια το ψευδώνυμο Μερακλής, γι αυτό άλλωστε έδωσε και το συγκεκριμένο όνομα στην ταβέρνα που ήταν η αρχή για το δικό του όνειρο.

Ο Θανάσης Κοτσιναδέλης λοιπόν, ο Τσαμιαντριανός με την υπέροχη φωνή και και βετεράνος Λημνιός λυράρης κάνει το δικό του όνειρο πραγματικότητα στην κεντρική πλατεία.

Τα τραπεζάκια λοιπόν του “Μερακλή” γίνονται το στέκι της Λήμνου και οι γεύσεις “ταξιδεύουν” τους επισκέπτες του νησιού. Μία παράδοση που συνεχίζεται από γενιά σε γενιά όπως και η αγάπη στην παράδοση και στην στήριξη του τόπου και του νησιού…  Σήμερα λοιπόν το 2021 ο εγγονός αυτού του ανθρώπου, ο κ. Νάσος Κοτσιναδέλης συνεχίζει με το ίδιο πάθος και μεράκι την παράδοση μίας ταβέρνας που ειδικεύεται στα φρέσκα ντόπια κρεατικά, της σούβλας και της ώρας, ψημένα πάντα μερακλίδικα.

Ο κ. Νάσος Κοτσιναδέλης λοιπόν από μικρή ηλικία ήξερε και ήθελε να συνεχίσει την παράδοση της συγκεκριμένης επιχείρησης, ολοκληρώνοντας μάλιστα σπουδές πάνω στο αντικείμενο της μαγειρικής τέχνης.

Ένας νέος άνθρωπος με όνειρα και αγάπη για την Λήμνο που όπως τονίζει στο enanews. gr ο τόπος της Λήμνου είναι ευλογημένος και τα παιδιά της θα πρέπει να την στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τους. Έτσι λοιπόν κάνει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα και ανοίγει στην ίδια κεντρική πλατεία δίπλα ακριβώς στην ταβέρνα “Ο Μερακλής” το μικρό “Καφενείο του Μερακλή” με φρέσκους μεζέδες που η ποικιλία τους ξεπερνά τους 100.
Ένα νέο παιδί που έχει ως στόχο να διατηρήσει την παράδοση της οικογένειάς του, με τόλμη, κουράγιο για το μέλλον και με ένα αληθινά αισιοδοξο χαμόγελο που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Μάλλον η Λήμνος επιβεβαιώνει συνεχώς ότι ο μεγαλύτερος θησαυρός που κρύβει τελικά είναι οι ίδιοι οι ανθρώποι της.
Και από ότι φαίνεται ένας τόπος γίνεται ακόμη πιο σπάνιος όταν κρύβει και σπάνιους ανθρώπους.
Διεύθυνση Φωτογραφίας – Φωτογράφος | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL
Λήψεις | Γιάννης Ζάχαρης – ENA CHANNEL
Ρεπορτάζ | Μαρία Παπάζογλου – Δημοσιογράφος – Αρχισυντάκτρια – ENA CHANNEL

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Με πολύ κόσμο οι παρελάσεις σε ΑΜ-Θ και Λήμνο – Παρέλαση με άλογα στην παρέλαση του Δοξάτου

Κορυφώθηκαν στην Ξάνθη  οι εκδηλώσεις εορτασμού της 25ης Μαρτίου, με τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική οδό της πόλης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα.

Continue Reading

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κάθοδος των τρακτέρ στην Μύρινα της Λήμνου

*Ανταπόκριση από Λήμνο, Δέσποινα Βασιλειάδου

Πορεία με τρακτέρ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2024 οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Λήμνου.

Τα τρακτέρ επισκέφτηκαν αρχικά το Δημαρχείο όπου συνάντησαν την Αντιδήμαρχο Εξυπηρέτησης του Δημότη και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη και στην συνέχεια βρέθηκαν στο Επαρχείο της Λήμνου εκεί όπου είχαν σύντομη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικών Θεμάτων Άγγελος Βλάττα-Λαμπρινό.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λήμνος μετράει τις πληγές της μετά την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Λήμνο κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα και συνοδεύτηκε από πολύ έντομα φαινόμενα, καταιγίδες, πολύ ισχυρούς ανέμους και ταυτόχρονη χαλαζόπτωση, υποχώρησε και άρχισαν να ξεδιπλώνονται τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμα της.

Έπληξε κυρίως το δυτικό μέρος του νησιού, όπου έπεσαν όπως μας δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Βασίλης Αρχοντίδης, 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα!

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en