Quantcast
Connect with us

ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος | Στις 28 Φεβρουαρίου η διαβεβαίωση του νέου ΠτΔ στη Βουλή

Η διαβεβαίωση του εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη θα γίνει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, σε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τη Βουλή, η διαβεβαίωση του εκλεγμένου Προέδρου της Δημοκρατίας, σύμφωνα με το Άρθρο 42.1 του Συντάγματος, θα λάβει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου 2023, σε ειδική συνεδρία της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία έχει ορισθεί για τις 11.30 π.μ., ημέρα κατά την οποία λήγει η πενταετής θητεία του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφέρεται ότι λόγω στενότητας χώρου, η πρόσβαση και παρακολούθηση της εν λόγω συνεδρίας από το κοινό, θα γίνεται μόνο με την εξασφάλιση δελτίου εισόδου, υπό τους καθοριζόμενους για τον σκοπό αυτό όρους

 

Πηγή: iellada.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΥΠΡΟΣ

Στην Κύπρο ο Νίκος Δένδιας: «Ελλάδα και Κύπρος υπήρξαν πάντοτε δυνάμεις σταθερότητας»

Συνάντηση του ΥΠΕΘΑ με τον Ν. Χριστοδουλίδη

Η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχθηκε το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκο Δένδια.

Καλωσορίζοντας τον κ. Δένδια, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι «είναι πάντα με ιδιαίτερη χαρά, φίλε Νίκο, που σε συναντώ, όπως και τώρα που σε καλωσορίζω στην Κύπρο υπό τη νέα σου ιδιότητα. Είμαι σίγουρος ότι και ως υπουργός Άμυνας θα συνεργαστούμε άψογα, όπως πράξαμε όταν ήμασταν και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία με όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, Ελλάδα και Κύπρος, όχι μόνο σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και ευρύτερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, και με αφορμή και την παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή, και αυτό ήταν το κύριο μήνυμα που στέλναμε και οι δύο μέσα από τις ενέργειές μας, και αυτό θα συνεχιστεί και τώρα.

Οι βασικές μας προσπάθειες είναι η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος. Δεν θεωρούμε ότι οι οποιεσδήποτε επιθετικές ενέργειες λύνουν προβλήματα. Αντίθετα, δημιουργούν προβλήματα και μέσα από τη διαχρονική μας συμπεριφορά αποδεικνύουμε ότι δεν πιστεύουμε σε τέτοιου είδους λύσεις. Αλλά η ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας -και θα έχεις και εσύ στη συνέχεια συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας- είναι μια από τις προτεραιότητες της δικής μας διακυβέρνησης και είναι κάτι που προκύπτει και μέσα από την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε την τουρκική συμπεριφορά στην Κύπρο.

Αλλά και γενικότερα, σήμερα για την Κυπριακή Δημοκρατία που είναι κράτος-μέλος της ΕΕ, σε μια περίοδο ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, όπου έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές απειλές, όπως η τρομοκρατία, οι ασύμμετρες απειλές και πολλά άλλα, είναι σημαντικό να ενισχύουμε την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο είμαι σίγουρος ότι η συνεργασία μας θα είναι εξαίρετη, και με την παρουσία σας στο υπουργείο ‘Αμυνας στην Ελλάδα νιώθουμε ακόμη πιο ασφαλείς».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας είπε ότι «πάντα είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Κύπρο και σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δίνεις και εμένα και στον αρχηγό να σε συναντήσουμε και να έχουμε μια συζήτηση.

Υπάρχει μια μακρά συνεργασία, η Ελλάδα και η Κύπρος υπήρξαν πάντοτε δυνάμεις σταθερότητας, δυνάμεις που προσπαθούν για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, όπως του δικαίου της θάλασσας, των διεθνών σχέσεων. Αυτή είναι η αντίληψη των πραγμάτων, αυτό φάνηκε πολύ καθαρά στο ουκρανικό, και όταν τέθηκε επί τάπητος θέμα σε σχέση με την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία και την εφαρμογή του Καταστατικού Χάρτη των ΗΕ βρεθήκαμε και οι δύο χώρες στην ορθή πλευρά.

Είναι μεγάλη χαρά που θα γνωρίσω τον ομόλογό μου υπουργό ‘Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ξαναδώ τον πρώην συνάδελφό μου υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας -επίσης θα έχω τη μεγάλη τιμή να πάω στην Εθνική Φρουρά.

Είναι πάντα για μένα σημαντική ευκαιρία να μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και να ακούσουμε αυτά που εσύ θα μας πεις, είναι τεράστια πια η εμπειρία σου».

 

Πηγή: newsbeast.gr

Continue Reading

ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Στα Κατεχόμενα ο Κόλιν Στιούαρτ – Συναντήθηκε με Τατάρ

Συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ πριν από την αναχώρησή του, την ερχόμενη εβδομάδα, για να ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε 45 περίπου λεπτά και την οποία ο κ. Στιούαρτ χαρακτήρισε πολύ καλή, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΟΗΕ για την Κύπρο είπε ότι ενημέρωσε τον Τ/κ ηγέτη για τις πρόσφατες εξελίξεις και για το πως ο ίδιος βλέπει τα πράγματα στο νησί. Και όπως πάντα, όπως ο ίδιος πρόσθεσε, ενθάρρυνε τον κ. Τατάρ για εντατικοποίηση των προσπαθειών «για να προσπαθήσουμε να βρούμε ένα τρόπο» να προχωρήσει η πολιτική διαδικασία που έχει να κάνει με την οριστική πολιτική επίλυση εδώ στο νησί.

«Όπως πάντα είχαμε μια πολύ καλή ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά θεμάτων» πρόσθεσε.

 

Πηγή: iellada.gr

Continue Reading

ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Εντόπισαν και άλλα οστά στην περιοχή που βρέθηκε το ανθρώπινο κρανίο

Ανθρώπινα εικάζεται ότι είναι τα οστά που εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Κολώνης, στο πλαίσιο εκτεταμένων ερευνών που πραγματοποίησαν τα μέλη της ΑΔΕ Πάφου από κοινού με εθελοντές της Πολιτικής Άμυνας.

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Ενημέρωση», ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου Μιχάλη Νικολάου, ανέφερε ότι το ανθρώπινο κρανίο που εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της επαρχίας Πάφου θα αποσταλεί για εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να εξακριβωθούν άλλες λεπτομέρειες και παράμετροι που αφορούν τις συνθήκες εντοπισμού του. 

Τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα μένουν ανοιχτά. 

«Αναμένεται η άφιξη στη σκηνή του επί καθήκοντι Ιατροδικαστή καθώς και Ανθρωπολόγου ώστε να εξακριβωθεί κατά πόσο πρόκειται για ανθρώπινα οστά ή όχι.» είπε ο κ. Μιχάλης Νικολάου – Υπεύθυνος ΤΑΕ Πάφου

Παράλληλα, μέσω ειδικών εξετάσεων αναμένεται να διαπιστωθεί κατά πόσο το ανθρώπινο κρανίο αλλά και τα οστά ανήκουν σε κάποιο πρόσωπο που έχει δηλωθεί ως ελλείπον, σύμφωνα με τον ίδιο. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Κυριακής, γύρω στις 10:00, πρόσωπο που διατηρεί κτηνοτροφική μονάδα σε αγροτική περιοχή μεταξύ των χωριών Κολώνης και Μαραθούντας, ενημέρωσε την Αστυνομία ότι εντόπισε έξω από το υποστατικό του ένα ανθρώπινο κρανίο. Πιθανολογείται ότι το κρανίο μεταφέρθηκε εκεί από σκυλιά.

 

Πηγή: iellada.gr

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en