ΚΑΒΑΛΑ

Κόβει την πίτα του το Επιμελητήριο Καβάλας

Την Κυριακή στις 11.00 το πρωί, στο ξενοδοχείο LUCY, το Επιμελητήριο Καβάλας  θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του 2017.

Η εκδήλωση είθισται να έχει κάθε χρόνο μεγάλο ενδιαφέρον και να θεωρείται μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Καβάλας, αφού ο Πρόεδρος Άγγελος Τσατσούλης αναμένεται, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, να σχολιάσει δηκτικά και χωρίς “φτιασίδια” τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος στο Ελληνικό επιχειρείν και τον ιδιωτικό εν γένη τομέα. 

 Το Επιμελητήριο φέτος επανέρχεται στους χώρους του ξενοδοχείου LUCY, όπου είχε να κόψει την Βασιλόπιτα του από το έτος 2014. Τα τελευταία χρόνια προτιμούσε τις αίθουσες του ξενοδοχείου «Γαλαξίας». Το 2012 είχε πραγματοποιήσει την εκδήλωση αυτή με βραβεύσεις στο Αμφιθέατρο κάτι που φέτος δεν θα γίνει όπως μάθαμε. 

Η ατμόσφαιρα στο Επιμελητήριο είναι αρκετά βαριά, λόγω της οικονομικής συγκυρίας και των αρνητικών δεδομένων στην αγορά. Επιβαρύνεται δε από διάφορα εσωτερικά θέματα, τα οποία το Επιμελητήριο αντιμετωπίζει κι όσο περνά ο καιρός αντί να λύνονται φαίνεται ότι πολλαπλασιάζονται. Ταυτόχρονα υπάρχει το μεγάλο ερωτηματικό, πότε θα γίνουν οι επόμενες εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας. Πολλοί μάλιστα θεωρούν ότι αυτή η καθυστέρηση κι η αβεβαιότητα τροφοδοτούν την εσωστρέφεια, ειδικά στο Επιμελητήριο της Καβάλας.

Από την άλλη πλευρά το Επιμελητήριο ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε όσο το δυνατόν περισσότερες εκθέσεις, κυρίως εκθέσεις που θα προβάλλουν στο εξωτερικό τα τοπικά προϊόντα με έμφαση στα τοπικά τρόφιμα.

Το Επιμελητήριο θα υλοποιήσει άμεσα δύο ακόμη σεμινάρια ΛΑΕΚ μέσω του ΟΑΕΔ, ξένων γλωσσών έως 25  άτομα το κάθε ένα κι επιδοτούμενα, όπου σε αυτά οι συμμετέχοντες θα μάθουν Βουλγάρικα και Τούρκικα. Είναι σεμινάρια που γίνονται συχνά, έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά. Υπάρχει δηλαδή μεγάλη ζήτηση.

Τέλος η είδηση σχετική με το Επιμελητήριο είναι ότι ιδιώτης θα πραγματοποιήσει Έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης αφού ήρθε σε συμφωνία με το Επιμελητήριο και του παραχωρήθηκε ο εκθεσιακός χώρος για 10 με 13 Μαρτίου. Στην έκθεση θα υπάρχει θεματολογία με τουρισμό, ενέργεια, εξοπλισμό και δόμηση. Η έκθεση παρά το ότι θα διοργανωθεί από ιδιώτη θα γίνει υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας.

ΑπάντησηΑκύρωση απάντησης

Exit mobile version