Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης | Η Τουρκική κατοχή πρέπει να σταματήσει | Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα

Την ανάγκη εξεύρεσης μιας αμοιβαίας αποδεκτής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού προβλήματος επισήμανε, o υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα, Πέμπτη 8 Οκτωβρίου, με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συνάντησης που είχαν οι δυο πολιτικοί συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό υπό το πρίσμα των δεδομένων που επικρατούν στην ευρύτερη γεωπολιτική περιοχή.

2015_10_08_Proedros2

Αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Νοιώθω χαρά και συγκίνηση που βρίσκομαι και πάλι στη Μεγαλόνησο. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, για τη θερμή του υποδοχή.

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο στην ευρύτερη περιοχή, η Κύπρος αποτελεί πυλώνα σταθερότητας. Οι δεσμοί που μας ενώνουν παραμένουν ακλόνητοι.

Είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από τον Πρόεδρο για την πορεία των δικοινοτικών συνομιλιών που άρχισαν ξανά στις 15 Μαΐου, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα βρίσκεται στο πλευρό του Κυπριακού λαού για την εξεύρεση μιας αμοιβαίας αποδεκτής και βιώσιμης, συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος. Η τουρκική κατοχή πρέπει να τερματιστεί. Αυτό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο συζήτησαν για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιδείξει η Κυπριακή οικονομία τα τελευταία δυο χρόνια.

2015_10_08_Yp_oik

2015_10_08_Yp_oik2

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης, δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον κ. Γεωργιάδη τη σημαντική πρόοδο της Κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για την ανάγκη υλοποίησης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων που θα βάλουν τις οικονομίες μας σε μια τροχιά ανάπτυξης.

Θέλω να τον συγχαρώ δημόσια για την επίπονη και συστηματική του προσπάθεια, μια προσπάθεια η οποία φέρνει καρπούς με μια οικονομία που επιστρέφει σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα η μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη από την προηγούμενη Κυβέρνηση, ανεστάλη τους τελευταίους μήνες και η ελληνική οικονομία ξαναβρίσκεται σε τροχιά ύφεσης. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η προσπάθεια επιστροφής της χώρας μας σε τροχιά ανάπτυξης στηρίζεται πάνω απ’ όλα στην υλοποίηση δύσκολων, πλην όμως, απαραίτητων μεταρρυθμίσεων που θα τονώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας, θα μπορέσουν να προσελκύσουν επενδύσεις και θα αξιοποιήσουν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Η πολιτική αυτή δεν πρέπει να στηρίζεται στην περαιτέρω αύξηση των φόρων αλλά στη στοχευμένη περικοπή δημοσίων δαπανών, διότι δυστυχώς στην Ελλάδα το μείγμα οικονομικής πολιτικής το οποίο υιοθέτησε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία και διαπραγματεύτηκε το τρίτο Μνημόνιο, δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στην αύξηση των φόρων, πιέζοντας ακόμη παραπάνω έναν ιδιωτικό τομέα ο οποίος ήδη δοκιμάζεται.

Υπάρχει άλλη συνταγή. Είναι η συνταγή των μεταρρυθμίσεων, είναι η συνταγή που βάζει την πίστη της στις δυνάμεις τις ιδιωτικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Είναι η συνταγή που μπορεί να προσελκύσει και στην Ελλάδα σημαντικές επενδύσεις για να μπορεί να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, τον οποίο ενημέρωσε για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία, ενώ συζήτησαν και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

«Κάναμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το τι συμβαίνει στην Κύπρο, για την πρόοδο στο Κυπριακό και για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιδείξει η Κυπριακή οικονομία τα τελευταία δυο χρόνια, απόδειξη του ότι όταν εφαρμόζεται μια μεταρρυθμιστική πολιτική με συνέπεια τα αποτελέσματα μπορούν να γίνουν γρήγορα ορατά.

Είχα την ευκαιρία να τον ενημερώσω για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία. Βάσει του καταστατικού, η διαδικασία είναι ανοιχτή με συμμετοχή όλων των πολιτών, οι οποίοι μπορούν να εγγραφούν μέλη της Νέας Δημοκρατίας και την ημέρα της εκλογής.

Ασχέτως αποτελέσματος ένα είναι βέβαιο, η Νέα Δημοκρατία θα βγει πιο ενωμένη και πιο δυνατή από αυτή τη διαδικασία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό οι απλοί πολίτες, οι Νεοδημοκράτες, να εκφράσουν τη βούλησή τους και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον της παράταξης μέσα από αυτήν την ανοιχτή διαδικασία εκλογής».

Ακολουθεί ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη» και επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

2015_10_08_Neofytou2

«Ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας θυμίζει ότι η θυσία για την πατρίδα είναι αυτό που διακρίνει τον Ελληνισμό»

Τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και απέτισε φόρο τιμής στους πεσόντες ήρωες Ελλαδίτες και Ελληνοκυπρίους στους εθνικούς αγώνες εναντίον της Τουρκίας επισκέφθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ολοκλήρωση της σημερινής του επίσκεψης στην Κύπρο.

2015_10_08_tymvos.JPG

Μετά την επίσκεψή του στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας ο κ. Μητσοτάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Θα μου ήταν αδύνατο να επιστρέψω στην Αθήνα χωρίς να αποτίνω φόρο τιμής στους πεσόντες Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους κατά τους μεγάλους εθνικούς αγώνες στη Μεγαλόνησο εναντίον της Τουρκίας το 1964 και το 1974.

Αυτός είναι ένας τόπος ιερός και νοιώθω πραγματικά συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ σήμερα. Είναι ένας τόπος που θυμίζει σ’ όλους μας ότι η αγάπη και η θυσία για την πατρίδα είναι αυτό που διακρίνει τον Ελληνισμό».

Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την ανάγκη για μια Παιδεία ανταγωνιστική που θα τροφοδοτήσει την προγραμματισμένη ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης επισήμανε, o κ. Μητσοτάκης, στην ομιλία που παρέθεσε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα «Εκπαίδευση και Ανάπτυξη». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη τροποποίησης του άρθρου 16 του Συντάγματος που θα δώσει το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

2015_10_08_Neofytou

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Mαρτυρία στο ENA Channel : Πως βίωσε μία μητέρα το μπούλινγκ στην κόρη της από μαθητές στο σχολείο

Μία μητέρα, η κυρία Ζ. ένιωθε την καρδιά της να σφίγγεται κάθε φορά που έβλεπε τη μικρή της κόρη να επιστρέφει από το σχολείο με κατεβασμένο το κεφάλι και δάκρυα στα μάτια.

Εδώ και μήνες, η μικρή ήταν ήταν θύμα μπούλινγκ από τους συμμαθητές της, και η μητέρα προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο να τη βοηθήσει..

Μετά από πολλές συζητήσεις και άπειρες ώρες δίπλα στην κόρη της, η μητέρα κατάφερε να την κάνει να ανοιχτεί. Η κόρη της εξομολογήθηκε πως κάθε μέρα στο σχολείο ήταν ένας εφιάλτης: κοροϊδίες, απομόνωση και συνεχείς προσβολές την έκαναν να αισθάνεται αβοήθητη και μόνη..

Η συγκεκριμένη ιστορία είναι πέρα και για πέρα αληθινή και την περιέγραψε στο ENA Channel και στην εκπομπή Αναλυτής η κυρία Ζ. η οποία μετέφερε τον “εφιάλτη” που έζησε η ίδια και η οικογένεια της.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ζέττα Μακρή στο ENA Channel : “Πάνω από 200 οι καταγγελίες για μπούλινγκ στο stop-bullying.gov.gr”

Σε δηλώσεις της στο ENA Channel, η Υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 200 καταγγελίες για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας μετά από την έναρξη της πλατφόρμας stop-bullying.gov.gr. Οι καταγγελίες αυτές φωτίζουν ένα ανησυχητικό φαινόμενο που πλήττει μαθητές και μαθήτριες σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η κ. Μακρή τόνισε ότι η αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την καταπολέμησή του. Μεταξύ αυτών των μέτρων είναι η εφαρμογή προγραμμάτων ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης για τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, καθώς και η ενίσχυση των μηχανισμών αναφοράς και διαχείρισης τέτοιων περιστατικών.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντα τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Σε διαρκή απεργία βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μικροβιολογικά εργαστήρια στην επαρχία, καθώς οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία από το μνημονιακό μέτρο της υποχρεωτικής επιστροφής.

Επί δώδεκα χρόνια αναγκάζονται να πληρώνουν το 40 με 45% των παραπεμπτικών οι ίδιοι, γιατί ο ΕΟΠΥΥ αρνείται να ανοίξει και να αυξήσει τον προϋπολογισμό του.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en