Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κρίσιμη συνάντηση αύριο για τον ΟΑΣΘ

image_print

Κρίσιμη για το μέλλον του ΟΑΣΘ κρίνεται η αυριανή συνάντηση στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στην οποία και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και των υπουργείων Παιδείας (είναι αρμόδιο για το μειωμένο εισιτήριο μετακίνησης μαθητών και φοιτητών), Εργασίας (με αρμοδιότητα για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων) και Οικονομικών, για τις διαφορές που προκύπτουν από την αύξηση του ΦΠΑ.

Τα αποτελέσματα της αυριανής συνάντησης θα κρίνουν τη στάση που θα κρατήσουν οι εργαζόμενοι όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου τους Δημήτρης Τσερμενίδης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσερμενίδης «δεν έχουμε πρόθεση να απειλήσουμε με κινητοποιήσεις, απλώς τελικά η συγκεκριμένη μορφή είναι και η μόνη που έχουμε προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτά που δικαιούμαστε».

Σε ό,τι αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων για τον μήνα Ιούνιο, σήμερα -ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»- ο κ. Τσερμενίδης εκτίμησε πως το μεσημέρι θα φανούν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων και παρότι δεν τους ικανοποιεί πλήρως η καταβολή δεδουλευμένων μόνο για τον Ιούνιο, «ωστόσο είναι ένα βοήθημα».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης, είχε προαναγγείλει την καταβολή του μισθού Ιουνίου. «Χθες πήρα τη δόση του Σεπτεμβρίου και έτσι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν σήμερα για τον μήνα Ιούνιο. Το ακριβές ποσό που θα πάει για τη ισθοδοσία είναι 2 ,997 εκατ. ευρώ. Επίσης σύντομα θα πάρουμε και το 18% του αποφορολογημένου εσόδου του μηνός Σεπτεμβρίου, που θα βοηθήσει να εκπληρώσουμε και άλλες υποχρεώσεις μας» δήλωσε ο κ. Στεφανίδης.

Σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα των πολιτών να πληρώνουν τα εισιτήρια πολλαπλών διαδρομών μέσω POS, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε: «Έχουμε υπογράψει σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα, που έχει πιλοτική μορφή και που προβλέπει την πληρωμή των εισιτηρίων μέσω τερματικών. Οι πολίτες μπορούν να προσέρχονται σε συγκεκριμένα εκδοτήρια (πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Δημοκρατίας, πλατεία Αριστοτέλους, Ν.Σ. Σταθμού, Α.Σ. ΙΚΕΑ, Αλ. Παπαναστασίου) και να πληρώνουν τα εισιτήρια τους μέσω τερματικών. Η σύμβαση, για να πάρει οριστική μορφή και να ξεφύγουμε από την πιλοτική μορφή θα πρέπει πρώτα να πάρει τις εκθέσεις διασφάλισης δημοσίων εσόδων».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στο επεισόδιο σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ μεταξύ ελεγκτών και νεαρής, υποστηρίζοντας: «Τα όργανα ελέγχου της ζήτησαν το εισιτήριο και άρχισε αυτή να κάνει καυγά. Οι ελεγκτές, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχει εισιτήριο, της ζήτησαν στοιχεία για να κάνουν ταυτοποίηση για να τις επιβάλλουν το πρόστιμο. Δεν ήταν συνεργάσιμη και επειδή ήταν κλειστές οι πόρτες του λεωφορείου, έκανε αυτά που έκανε. Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε εγκλωβισμός της από τους ελεγκτές. Ο εισαγγελέας έδωσε παραγγελία να γίνει προκαταρκτική εξέταση στο Α.Τ. Χαριλάου».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Πίστα Motocross Κρηνίδων: Ολοκληρώνεται το έργο ηλεκτροδότησης

image_print

Σημαντική αναβάθμιση αποκτά η πίστα Motocross των Κρηνίδων, καθώς ολοκληρώνεται το έργο της μόνιμης ηλεκτροδότησής της, δίνοντας τέλος στη χρήση γεννητριών και δημιουργώντας νέες προοπτικές για τη φιλοξενία μεγάλων διοργανώσεων.

Το έργο αφορά τη σύνδεση της πίστας με το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ και περιλαμβάνει την εγκατάσταση μόνιμης παροχής χαμηλής και μέσης τάσης. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 21.500 ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα καλύπτονται οι ανάγκες φωτισμού της πίστας, των χώρων εξυπηρέτησης και στάθμευσης, ενώ θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του εξοπλισμού χρονομέτρησης, των ανακοινώσεων, των αποδυτηρίων, του ιατρείου και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη διοργάνωση βραδινών αγώνων και ειδικών εκδηλώσεων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της αθλητικής εγκατάστασης.

Η ηλεκτροδότηση της πίστας αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Αθλητικού Μοτοσυκλετιστικού Ομίλου Κρηνίδων, καθώς αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και να ενισχύσει την ελκυστικότητα της περιοχής για πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις motocross.

DNews Widget
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπεράκτια αιολικά «μαμούθ» στο Θρακικό Πέλαγος – Σχέδιο για έργα ισχύος 600 MW

image_print

Το Θρακικό Πέλαγος αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στον σχεδιασμό της χώρας για την ανάπτυξη των υπεράκτιων αιολικών πάρκων, καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προχωρά στη δέσμευση ηλεκτρικού χώρου για έργα συνολικής ισχύος 2,35 GW, με τη μεγαλύτερη επιμέρους ισχύ, 600 MW, να προβλέπεται για την περιοχή της Θράκης.

Η σχετική υπουργική απόφαση καθορίζει την κατανομή της διαθέσιμης ισχύος ανά θαλάσσια ζώνη και τα ενδεικτικά σημεία σύνδεσης με το εθνικό σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Για το Θρακικό Πέλαγος, ως σημείο σύνδεσης προτείνεται το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Νέας Σάντας, ενώ η περιοχή προορίζεται να φιλοξενήσει και την πιλοτική εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Η δέσμευση του απαραίτητου ηλεκτρικού χώρου αποτελεί βασική προϋπόθεση ώστε, όταν ολοκληρωθούν οι αδειοδοτήσεις και οι διαγωνιστικές διαδικασίες, τα πρώτα υπεράκτια αιολικά πάρκα να μπορούν να συνδεθούν άμεσα στο δίκτυο. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού, η οποία θα αναλάβει τις ανεμολογικές, βυθομετρικές, γεωτεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες που απαιτούνται για την ωρίμανση των έργων.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΕΝ, το Θρακικό Πέλαγος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των περιοχών ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών, γεγονός που αναμένεται να ενισχύσει τον ενεργειακό ρόλο της Θράκης και να ανοίξει τον δρόμο για σημαντικές επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προστασία από τους πνιγμούς: Η πρόληψη σώζει ζωές

image_print

Με την έναρξη της θερινής περιόδου και την αυξημένη προσέλευση πολιτών στις παραλίες, οι αρμόδιες αρχές απευθύνουν έκκληση για αυξημένη προσοχή, καθώς οι πνιγμοί εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις σημαντικότερες αιτίες απώλειας ανθρώπινων ζωών στο υδάτινο περιβάλλον.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πρόληψη είναι το αποτελεσματικότερο μέσο προστασίας. Η επιλογή οργανωμένων παραλιών με ναυαγοσωστική κάλυψη, η συνεχής επίβλεψη των παιδιών, η αποφυγή κολύμβησης μετά την κατανάλωση αλκοόλ ή βαριού γεύματος, καθώς και η ενημέρωση για τις καιρικές συνθήκες μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται για τα μικρά παιδιά, τα οποία δεν πρέπει να μένουν ποτέ χωρίς επίβλεψη κοντά στο νερό, ακόμη και για λίγα δευτερόλεπτα. Παράλληλα, οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με προβλήματα υγείας καλούνται να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν από το κολύμπι και να αποφεύγουν την είσοδο στη θάλασσα όταν επικρατούν δυσμενείς συνθήκες.

Οι διασώστες υπενθυμίζουν ότι σε περίπτωση κινδύνου δεν επιχειρούμε διάσωση χωρίς τα κατάλληλα μέσα και εκπαίδευση, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να βρεθεί σε κίνδυνο και ο διασώστης. Η άμεση ειδοποίηση του ναυαγοσώστη ή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική.

Η ενημέρωση, η υπευθυνότητα και η τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας αποτελούν τα ισχυρότερα «όπλα» για την πρόληψη των πνιγμών. Το καλοκαίρι μπορεί να είναι ασφαλές για όλους, όταν η απόλαυση της θάλασσας συνοδεύεται από προσοχή και σεβασμό στους κανόνες ασφαλείας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en